görseller
junior 

belki ilginizi çeker
  1. · happy up here
  2. · senior
  3. · vision one
  4. · you don t have a clue
  5. · türkçe de karşılığı olmayan ingilizce kelimeler
  6. · erkeklerin hamile kalması
  7. · röyksopp forever
  8. · erkeğim ama çocuk doğurmak istiyorum
  9. · lykke li
  10. · malafat
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · aşk ı memnu
  2. · uykusu olup da uyumayan insan
  3. · günün tek cümlelik özeti
  4. · geniş aile
  5. · aklidengegorecelibikavramdir
  6. · domuz gribi
  7. · dersim katliamı
  8. · tatilde köyüne giden çocuk
  9. · hatalı başlık örnekleri

junior  

1. arnold shwarzenegger'ın hamile kalan bir erkeği canlandırdığı komedi filmi
    (greeen, 07.04.2004 00:57)
  2. amerikalılarda oğluna da kendi ismini koyunca babasından ayrılsın diye velede takılan ek ad
    george w. bush jr.
    (okang, 07.04.2004 01:26)
  3. formula 1'de a takımın ardındaki takım. bir nevi çaylaklar takımı denebilir.
    (aqua, 02.09.2004 12:16)
  4. üniversite veya lisede en üst sınıfın (bkz: senior) bi altına tekabül eden isim.üniversite 3. sınıf.
    (skubidu, 03.06.2005 16:10 ~ 16:12)
  5. 23 mart 2009'da çıkacağı açıklanmış üçüncü röyksopp stüdyo albümü. konuk vokaller arasında lykke li, robyn ve önceki röyksopp albümlerinde de yer almış karin dreijer** ve anneli drecker* var. tracklist şu:

01 happy up here
    02 the girl and the robot //ft. robyn
    03 vision one //ft. anneli drecker
    04 this must be it //ft. karin dreijer
    05 röyksopp forever
    06 miss it so much //ft. lykke li
    07 tricky tricky //ft. karin dreijer
    08 you don't have a clue //ft. anneli drecker
    09 silver cruiser
    10 true to life //ft. anneli drecker
    11 it's what i want
    12 were you ever wanted //ft. lykke li (caponlar için bonus şarkı)

(kişisel not: şarkı isimlerinde arabesk bir hava sezdim. olmamış.)

albümden çıkacak ilk single da "happy up here". 9 mart'ta piyasaya sürülecek.
    (noscho, 05.01.2009 17:07 ~ 17.03.2009 13:58)
  6. albümden çıkacak ilk single happy up here, bbc radio 1'da pete tong'un programında bu gece dinlenebilir. adres şu:
    http://www.bbc.co.uk/...

real player yüklemek gerekiyor programı dinleyebilmek için.

edit: dinlendi, anında aşık olundu. özlemişim adamları.
    (noscho, 09.01.2009 22:15 ~ 23:02)
  7. şaka maka paylaşım ortamlarına düşmüş yeni röyksopp albümü. 5.yıl partisi'nden çıkıp da şu albümü dinlemeye başlamak kadar ideal bir gün olamazdı sanırım.
    (noscho, 08.03.2009 01:48)
  8. albümü dün gece 5.yıl partisi'nden* eve döndüğümden beri (gece 1:30) 3 kere dinleme imkanı buldum. yani indirdiğim andan beri başka bir şey dinlemiyorum desem doğru olur. ha çok beğendiğim için mi bu kadar dinledim, ı ıh. sonuçta röyksopp bu, adamların her yaptığı işe hastayım, yeni bir albüm çıkarttırklarında da ezberleyene kadar bırakmayacağım.

şimdi eski albümlerden elimizde ne var bakalım. ilk albüm melody a.m. genelde düşük tempoda ilerleyen, bolca ambient esin kaynağına sahip olduğu belli bir kayıttı. the understanding ise biraz daha hareketliydi ve vokal performanslarına güveniyordu. grup hep junior'ın bu iki albümün karışımı olacağını belirtiyordu, bunu yapmışlar.

parçalar genelde yüksek tempoda, ancak melody a.m.'deki hüzünlü atmosferik havaya sahip. "hö?" demeyin, mesela only this moment var grubun kataloğunda. ama ne bileyim, only this moment'tan prodüksiyon olarak daha "dolu" parçalar yapmışlar. doludan kasıt daha "sesli". etraf minimalist bikbikçilerle kaynarken röyksopp'un bu trendin tam tersine yönlenmesi çok hoşuma gitti. ayrıca the understanding'deki vokal kullanımının aksine ikili bu albümde çok az duyuluyor, konuklar hallediyor vokalleri.

parça parça anlatmaya gerek var mı bilmiyorum ancak kısaca favorilerimi anlatayım:

- (yamulmuyorsam) anneli drecker vokalli "vision one" acayip olmuş. drecker'ın sesi parçaya tam gitmiş, ortaya süper bir orta-tempolu parça çıkmış. geçmiş iki albümün karışımı formülünün tam oturduğu parçalardan biri.

- vision one'dan hemen sonra gelen this must be it'te vokaller karin dreijer'e* ait. parçanın temposu yüksek ancak sinematik bir hava var, öyle hoppidi bir dans şarkısı değil yani. biraz 80'ler havası var, sözleri söylemesi de gayet eğlenceli. akılda kalıyor. single olabilir sanki.

- röyksopp forever albümün en başarılı enstrümentali. alpha male ya da röyksopp's night out gibi epik değil belki ancak yaylılarıyla çok rahatlatıyor. she's so'ya benzettim ben biraz. gayet güzel bir trip-hop parçası olmuş, albümün en dingin noktası.

- tricky tricky yine karin dreijer vokalli bir parça. başı cidden çok kötü ancak sonra nispeten gergin bir havaya bürünüyor ve hızlanıyor. sözler yine tekerleme gibi. ilk 1 dakikası atlanırsa çok sevilen bir parça olabiliyor. biraz the chemical brothers'ın we are the night'ını hatırlattı bana.

- silver cruiser da röyksopp forever'a benziyor. yavaş, rahatlatıcı bir trip-hop parçası. melody a.m.'deki "a higher place"e benzemiş.

- albümün en iyisi sondan ikinci şarkı "true to life" bence. prodüksiyon olarak boys / looser now karışımı bir yerde parça, ama bu iki şarkıya göre daha düzenli. üstüne anneli drecker'ın sesi çok güzel durmuş. parça her dakika dinleyiciyi daha da gererek devam ediyor ve bir yerde patlıyor. sanırım junior'ın doruk noktası o patlama anı işte. eargasm diyebilirsiniz, olur.

ekleme: albümün japonya versiyonunda "were you ever wanted" diye bir parça daha var. accayip bir şey. dinlemeniz lazım anlatabilmem için.

robyn vokalli "the girl and the robot" (albümün ikinci single'ı) ve lykke li vokalli "miss it so much"ı çok beğenmedim. hatta miss it so much'a albümün en kötüsü diyebilirim.

edit: the girl and the robot'a çok haksızlık etmişim. albümün en iyilerinden kesinlikle.
    edit 2: oha miss it so much'a da çok haksızlık etmişim.
    edit 3: ee hani you don't have a clue?! neremle dinlemişim lan ben albümü?

sonuç olarak...

bu adamların yaptığı bir albümü sevmemem zaten imkansız, biliyorum. şarkılar da gayet güzel, 11 şarkı içinden sevmediğim tek şarkı var. ama albümün büyük bir eksiği var ki konsept yüzünden bu eksiğin olacağı belliydi: junior'da bir triumphant, bir alpha male, bir röyksopp's night out gibi patlayıcı etkide, "epik" bir parça yok. true to life biraz bu konsepte uydurulabilir ancak saydığım parçaların kalibresinde değil (yine de süper bir şarkı).

röyksopp junior'u iyi kotarmış, ortaya şahane olmasa da çok çok iyi bir iş çıkartmış. daha da önemlisi the understanding'in çok da iyi bir albüm olmadığını gösterdiler bana. şimdi sıra bu albüme göre daha yavaş, daha trip-hopvari olan senior'a geldi. junior'ı fazla hareketli bulacak olan chill-out sevenler senior'da aradığını bulacaktır bence. o da bu senenin sonlarına doğru çıkacak.

bir senede iki röyksopp albümü? buraya ağzından salyalar akan bir smiley'i gönül rahatlığıyla yerleştirebilirsiniz.
    (noscho, 08.03.2009 12:22 ~ 27.04.2009 00:12)
  9. "once upon a time there was the girl and the robot..believe me; you don’t have a clue how they love eachother..and they have a silver cruiser called vision one..one unfortunate day they forced to be separated from vision one..the days passed and they miss it so much..”it’s what i want” she said..the love they share with vision one is true to life..hence it must be it, not another ship..so, the robot called for röyksopp forever which is an agent that can bring it back..somehow tricky tricky, they managed to take it back..so the girl and the robot lived happily ever after..happy up here!"

(bkz: paralel evrende olup bitenler)
    (zeus, 12.03.2009 18:18)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil