belki ilginizi çeker
  1. · olympique lyonnais
  2. · duran top ustası
  3. · uzaktan sert şutları olan futbolcu
  4. · çirkin futbolcular
  5. · club de regatas vasco da gama
  6. · frikik
  7. · kulübüyle özdeşleşen futbolcular
  8. · juninho
  9. · en karizmatik futbolcu isimleri
  10. · antonio augusto ribeiro pernambucano juninho
gündem
  1. · yasaklanması gereken şeyler
  2. · colin kazım richards
  3. · ezel
  4. · zongul ducks
  5. · kar yağarken hissedilen duygular
  6. · babaların garip huyları
  7. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  8. · şeytana inanmayan satanist
  9. · sevgilinin eski sevgilisini unutamaması

juninho pernambucano*  

1. olympique lyonnais'un 1975 doğumlu brezilyalı orta saha oyuncusu. mükemmel frikik atar.
    (neverwinter nights, 07.01.2006 14:10 ~ 14:12)
  2. pes5 de frikik isabeti 99 olan futbolcu.
    (tashicardi, 09.01.2007 20:31)
  3. peynir ekmek yer gibi frikik atan bir oyuncu. şu an dünyada üstüne yoktur bu konuda.
    (mertyucel, 09.01.2007 20:33 ~ 20:34)
  4. efsanevi başkan özhan canaydının göreve gelirken vaat ettiği ve/fakat mütemadiyen gazete sayfalarından transfer ettiği dünya yıldızları kervanına en son katılan futbolcudur.
    (moonman08, 11.05.2007 09:10)
  5. pis vurur topa bu adam. 30 metre 40 metre demez geçirir. kaleyi bulma oranı çok yüksektir.
    (tamdely, 11.05.2007 09:14)
  6. galatasaray ın bu transfer sezonunda renklerine katmak istediği, lakin yeni bir robert pires vakası olmasını beklediğim brezilyalı frikik ustası.
    (biraver, 14.05.2007 19:51)
  7. galatasarayın bütçesini zorlarsa tahminim sol bacağını transfer edebileceği brezilyalı futbolcudur. kalitelidir, frikik ustasıdır, bir o kadar da golcüdür.
    (iago, 14.05.2007 20:15 ~ 20:24)
  8. hamit altıntopun ancak formasını transfer edebilmiş özhan canaydının;önümüzdeki günlerde şortuyla resim çektirmesini beklediğim lyon un frikik ustası playmaker ı
    (etobur vejeteryan, 14.05.2007 20:27 ~ 20:28)
  9. alınan son habere göre lyon ile anlaşmasını uzatmış futbolcudur, en azından 3 ay onunla ilgili hikayeler okumayacağız. (sanırsam canaydın yine aldı formayı)
    (göke, 24.05.2007 22:48 ~ 23:33)
  10. http://www.olweb.fr/...

özhan canaydın'ın patlayan transfer bombalarından biri daha bakalım eylüle kadar kaç tane daha patlayacak bunlardan.
    (dreamlike, 24.05.2007 22:52)
  11. lyon ile sözleşmesini 2010 yılına kadar uzatmış,muhteşem brezilyalı.koyu bir beşiktaş taraftarı olarak kendisini türkiye de görmeyi çok isterdim fakat bunun olsa da galatasaray çatısı altında olamayacağını da biliyordum.

not: bizim alt katta bir halit abi var.koyu galatasaray taraftarıdır.bu haberden sonra oturma takımını olduğu gibi sahaya pardon sokağa atmış.yakın zamandaki lincoln bombasıyla birlikte elektronik eşyalar da bekliyorum.sağol be abi çok ihtiyacımız vardı.
    düzeltme:çok pis göt oldum be.
    (floydzede, 25.05.2007 04:02 ~ 01.08.2007 23:02)
  12. mc (bkz: midfielder center) pozisyonunda gelmiş geçmiş en iyi futbolcudur kanaatimce. ayaklarına hakimiyeti, mükemmel ötesi frikik atması ve daha bir çok özelliğiyle bence bu ünvanı haketmiştir.
    (whothehell, 09.06.2008 22:52)
  13. vasco de gama'dan gelip tarihinde şampiyonluğu olmayan lyon'u altı kez üst üste şampiyon yapan brezilyalı futbol virtüözü..
    (jerfi, 14.06.2008 04:26)
  14. şutları insanı korkutan türdendir, bir kalecinin de korkulu rüyasıdır.

özellikle frikikleri çok can alıcıdır. sağ gösterip sol vurmaz, topa fasol vermez. füze gibi yollar gitmesi gereken yere. top kaleye giderken de hiç şeklini değiştirmez, hatta juninho frikik kullandığında topun üstündeki yazıları okuyabilirsiniz, o derece yani. hiç dönmez top.
    (xea, 02.09.2008 02:32)
  15. frikikler konusunda tam bir ruh hastasıdır

olayı aşmıştır.juninho için frikik herhangi bir forvet oyuncusu için penaltı gibi bir şeydir.teknik kapasitesi yüksek biraz yaşlı da olsa
    ah keşke galatasaraya gelse dedirtecek bir insandır kendisi....
    (ceza aka keskinkılıç, 02.09.2008 02:45)
  16. galatasaray'a gelse frikiklerinden çok yaşının tartışılacağı ve bu sebebinde dahil olduğu birkaç sebepten ötürü asla lyon'da oynayan juninho'yu bize izletemeyecek adamdır.kendisi hakkında kısa sürede sadece frikik için mi ödendi bunca para vs gibi yorumlar yapılacaktır.gerçi kendisinin galatasaray ile herhangi bir ilgisinin olacağını düşünmüyorum,zaten transfer dönemi de bitti ama zenginin malı(lyon) züğürtün çenesini yorarmış(ben) (bkz: swh)
    (destan yazan, 02.09.2008 08:23)
  17. frikik konusunda dünyanın sayılı oyuncularındandır kendileri.
    (sturridge, 16.12.2008 07:43)
  18. lyon sözleşmesini fesh etmiş. yolu buralara düşse keşke.
    (substance, 27.05.2009 09:14)
  19. frikiklerinin çoğunda kaleciler hareket etmez. bunun en büyük sebebi topun iki yöne de falso almasıdır. bir diğer sebebi ise topun barajı geçtikten sonra aşağıya çok çabuk inmesidir.

30 metre ve üstünden yaptığı frikik vuruşlarında kendisini tanıyan kaleci topu son ana kadar bekler. zira topun nereye gideceği hiçbir zaman kestirilemez. genelde top önce sağa sonra sola falso alır. kaleci genelde çaresizdir.

bir frikiğinde kaleciyi ters köşeye yatırdığını görmüştüm. varın gerisini siz düşünün.
    (conquistador, 02.06.2009 07:14)
  20. olympique lyon'un 34 yaşındaki yıldız oyuncusu brezilyalı ortasaha oyuncusu juninho pernambucano, katar ekibi al-gharafa ile anlaştı.

fransız gazetesi l'Équipe'in haberine göre lyon'un 2002-2008 yılları arasında üst üste kazandığı 7 lig şampiyonluğunda büyük payı olan brezilyalı futbolcu sözleşmesinin sona ermesinin ardından katar ekibiyle 2 yıllık anlaşmaya vardı.

katar takımından yıllık 2.5 milyon euro alacak olan juninho daha önceki sezonlarda ve bu sezon da türk takımlarının transfer listelerinde yer almıştı.

http://www.ntvmsnbc.com/...

(bkz: itü sözlük spor servisi)
    (absolutely, 18.06.2009 12:27 ~ 12:28)
  21. bu akşam canım sıkıldı lan dedim açıyım iki video seyredeyim keyfim yerine gelsin amaçlı girdim siteye. ordan oraya komik videolar falan derken top döndü dolaştı frikiklere geldi (frikik golleri başka birşey anlaşılmasın) bu elemanın barça ya çaktığı golü gördüm. afedersiniz çaktım diyorum ama o golün türkçe de bir karşılığı varsa bu eminim çakmaktır.

gelelim asıl meseleye. efendim bu insanoğlu hayvanın senede en az 10 frikik golü vardır. penaltılar oyun içinde attıkları falan senede ortalama 25 gole oynar bu adam. hem de bu frikiklerin çoğunu avrupa kupalarında yani iyi organizasyonlarda iyi kalecilere atan bir adam. türkiye de olsa uzaktan sert gelen frikik topuna kıyıp onu kurtarmayan kalecileri görse ne olurdu acaba? biz sadece merak etmekle kalacağız galiba. çünkü elalemin arabı gitmiş 34 yaşında demeden senelik 2.5 milyon euro para sayıp almış adamı. uyan ey halkım uyan klüp yöneticileri.siz hala gordon şildenfeldlerle uğraşın ricardo quaresma larla uğraşın!! lan onu bile beceremezsiniz ki siz becerirseniz ... neyse bu konuyu iş bittikten sonra konuşalım!
    (naylon brando, 17.07.2009 23:39)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil