|
|
- ironiden anlamayan nestle çıtır gofretlerin okumaması gereken deha.
modigliani tablolarındaki derinliksizlikle benzeşen anlatım üslubunun nüvesinde detaylı bir araştırmanın kalıntılarına rastlamak öylesine basit ki; en sıradan mevzuular hakkında bile öngördüğü bir narsist perspektif, şaraptan üzüm elde edebilecek bir hüner özgünlüğü, okurun, ayrıntı duyarlığına tapınmasına sebep olacak bir zenginlik ile göz kamaştırıcı olabiliyor barnes. -abartmıyorum-
kullanışlı ama taklit edilmesi olanaksız bir minval sahibi çoğu kez barnes,
gerek dan kavanagh adıyla, gerekse kendi adıyla yazdıklarını okurken bunu hemencecik anlamanız ise yine onun o enfes terakümü ile doğru orantılı.
-kanımca- metroland, barnes'ın en sağlam eseri. eser-i şahanesi yani.
- 1946 doğumlu ingiliz yazar... metroland, benimle tanışmadan önce, flaubert'in papağanı, seni sevmiyorum, oklu kirpi, manş ötesi, ingiltere ingiltere'ye karşı, aşk vs... gibi kitapların yazarı, aynı zamanda başarılı bir gazeteci. ironik anlatımıyla döneminde dünyaya yayılan saplantılı aşk öyküleriyle de ünlü yazar. ayrıca kusursuz kesinlikteki çene ve burun yapısıyla da hayran bırakır.
- kitaplarının çoğu ayrıntı yayınlarında bulunabilir.
- 1946'da ingiltere'de doğan ve hala orada yaşamakta olan ingiliz edebiyatının önde gelen yazarlarındandır. eserlerini okurken fransız edebiyatı ve kültürüne olan hakimiyeti imrenilecek türdedir. fransa'dan sanat ve edebiyat şövalyesi ünvanını almıştır. herhangi bir konuda derinlemesine araştırma yapar ve her an roman içinde kendinizi yazılı bir sınavda bulabilirsiniz.
mektup, roman, öykü, deneme, tarih, edebiyat araştırmaları gibi birçok alanda ürün vermiştir. ilk eserlerini takma adı olan dan kavanagh'ı kullanarak yazmıştır. kendi ismini kullandığı ilk kitabı metroland'dir.
|