julia louis dreyfus   

adana çık aradan

1. seinfeld'in elaine'i; watching ellie'nin ellie'si, 1961 doğumlu aktris
    (invisibleruh, 17.04.2004 12:36)
  2. http://www.youtube.com/...
    (ephendy, 05.11.2006 06:01)
  3. saturday night live'ın yeiştirdiği bir dünya komedyenden biridir.
    (azwepsa, 07.01.2007 23:45)
  4. elaine karakteri ile tanıştığım, ardından the new adventures of old christine ile tanışıklığımızı devam ettiren kadın.

seinfeld dizisi üç sayısına duyduğum ilgi ile ve inceden trişkayi andıran replikleri sayesinde hayatımızda ilginç bir yere sahip oldu. ama elaine bambaşkaydı. samimiyeti veren şey; sadece diziyi hazırlayan ekip ya da yazan kadronun başarısı ile açıklanacak kadar basit değildi. o sıcaklık güzel mi olduğunu anlayamadığım surattan kaynaklanıyordu.
    sebep o rol olsa bile, bu kadın pek bir tanıdıktı.
    her gün gidilen mekanlarda, işyerinde, okulda ya da oturulan apartmanın asansöründe karşılaşabilecek gibiydi.
    ya da metroda elinde düğün armağanı ile tıkılıp kaldığı ve düğüne geciktiği için öfkelenmesine tanık olunabilecek denli yakındı.
    çorbacıdan alamadığı çorba için üzüldüğü ve kızdığı için teselli edilesi kadar dosttu.
    ya da o korkunç dansı sonrası yanına gidilip uyarılmayı hakeden bir yakınlık duydurdu kendine.
    yakınlığın bir diğer sebebi de erkekler ile kurduğu ilişkilerdir. hem yakın dostları hem de sevgilileri ile yaşadıklarıdır.

sonra bu seinfeld kızı karşımıza christine olarak çıktı. orda da yakınlaştık biz bununla. yaşı hafiften ilerlemişti. ama en büyük işaret aşkı arayışını magic ile özetlemiş olması oldu.

ben bu kadında bir ışık görüyordum, aslında bu ışığı benden önce ilgili insanlar görmüşler ki ben de kendilerini ekrandan yansıyan ışık ile görebiliyorum.

neyse seviyoruz kendilerini, ayrıca zenginmiş baya, babası tarafından. ama o aklımda hep mütevazi elaine olarak kalacak.
    (trişka, 10.12.2007 04:17)