görseller
jules et jimjules et jim
jules et jimjules et jim
belki ilginizi çeker
  1. · le tourbillon de la vie
  2. · françois truffaut
  3. · bande a part
  4. · yeni kuşakların seyretmesi gereken otuz klasik
  5. · menage a trois
  6. · les quatre cents coups
  7. · françois truffaut
  8. · et dieu crea la femme
  9. · jeanne moreau
  10. · bande a part
gündem
  1. · sanal seks yaparken hamile kalmak
  2. · hayatın iyi bilinmesi gereken kanunları
  3. · galatasaray
  4. · colin kazım richards
  5. · darbeci baro taksim e hoş geldin
  6. · her şey iyi giderken ayrılalım diyen sevgili
  7. · disko kralı
  8. · vasıtaları çekici kılan ayrıntılar
  9. · amd athlon 64

jules et jim  

1. yönetmen françois truffaut nun 62 yapımı sinema filmi... jules ve jim in aynı kadınla (jeanne moreau) yaşadığı aşka dem vurur.
    (abbas yolcumu, 08.11.2005 23:15)
  2. dış sesin filmde çok önemli bir yer tuttuğu 2 erkek 1 kadın ilişkisini çok güzel anlatan unutulmaz film.
    filmde aynı kadını seven iki çok iyi dost anlatılmaktadır.birinci dünya savaşının gölgesinde başlayan bu dostluk birinin alman birinin fransız olması neticesiyle bir süre uzak kalmalarıyla devam eder.bu sırada jules, catherine ile evlenmiştir.ancak jim'in catherine olan aşkı ve catherine'nin davranışları, bu üçlünün aşkı sorgulamasına neden olur.
    le tourbillon de la vie adlı şarkıyla ölümsüzleşen bu filmde en ilgi çekici olan diyaloglardır.izleyiciyi sanki bir kitap okuyormuşçasına büyüleyen bu filmin açılışında şöyle denir:

"tu m'as dit: 'je t'aime '
    je t'ai dit: ' attends '
    j'allais dire: ' prends-moi '
    tu m'as dit: 'va-t-en' "

"bana 'seni seviyorum' dedin
    ben sana: 'bekle' dedim.
    'al beni' diyecektim
    sen bana:' git' dedin. "
    (betatron, 02.05.2007 18:23)
  3. az önce izlediğim vanilla skyadlı filmde kendisine birçok göndermenin olduğu françois truffautfilmi.

vanilla sky da jim in catherine le paris sokaklarında yürüyüşünü andıran sahneler vardır. penelope cruz catherine e benzetilir. ayrıca tom cruise un evinde bir de jules et jim in film afişi vardır.
    (kv 626, 17.07.2007 01:07)
  4. senaryosu çok iyi yazılmış cümleleri özenle seçilmiş bir film. özellikle jim'in meslek seçimini anlatırken konuşulan diyaloglar çok iyidir.
    jim mesleğini anlatmaktadır.
    okulda profesörü ne olacaksın diye kendisine sorduğunda "diplomat olacağım." der. hocası "bir servetin var mı?"der. jim "hayır, yok" der. "yalana kaçmadan soyadına ünlü bir isim ekleyebilir misin" der hocası. "hayır" der jim. "öyleyse diplomatlıktan vazgeç" der hocası. "peki o zaman ne olmalıyım?" diye sorar jim.
    meraklı ol" der hocası. "bu bir meslek değil ki." der jim. "henüz değil, seyahat et, yaz, tercüme yap. her yerde yaşamayı öğren. hemen şimdi başla. gelecek profesyonel meraklılarındır. fransızlar çok uzun süre sınırlarının içinde kapalı kaldılar. kaçamaklarının masraflarını karşılayacak birtakım gazeteleri mutlaka bulursun." der hocası.

bir hocadan hayat dersleri diye buna denir heralde...
    (serpico, 18.07.2007 14:38)
  5. spoiler
    iki iyi arkadaş ve çok güzel bir kadın. siyah-beyaz bir anlatımda aşkın tüm renklerinin tek tek seçilebildiği hüzünlü bir film. jim'in aşkı jules'e göre daha sönük kalmış diye düşünürken, ikinci seyretmem de bunun bilinçli olarak yapıldığını şu diyalogla fark edebildim:
    jim: sizin catherine ile geçirdiğiniz yılları kıskanıyorum ve bazen beni kıskanmadığınız için sizden nefret ediyorum.
    spoiler

(bkz: jeanne moreau)
    (bkz: oskar werner)
    (bkz: henri serre)
    (velvetrevolution, 18.07.2007 14:54 ~ 14:57)
  6. az sözlü.. çok sesli aslı siyah beyaz yansıması rengarenk kült film. dünya çapında en iyi 100 film arasında geçer adı.
    (gajo, 18.07.2007 16:43)
  7. amelie ile öpüşme sahnesinde camda duran sineği fark edip, tekrar seyrettiğim; kendinden sonra ki tüm fransız yeni dalga filmlerini etkilemiş truffaut filmi.
    (zamanabırak, 01.08.2007 01:34)
  8. "mutluluğu anlatmak zordur, farkına varılmadan eskir."
    (kadın giyinmiş zaman, 12.07.2008 01:22)
  9. sinema tarihinde genellikle erkek karakterlerin yaşadığı çok eşli ilişkilerin benzerine bu filmde jeanne moreau'nun canlandırdığı catherine karakterinin sahip olması, jules ve jim ile bir nevi menage a trois yaşaması sebebiyle özellikle erkek izleyicilerin filmdeki ilişkileri yadırgadıklarını gözlemlediğim, cinsiyet ayrımı üzerine düşüncelere sevk eden bir film.
    (poltergeist, 24.01.2009 00:19)
  10. hayatımda izlediğim ilk ve tek hakiki korku filmi.
    (gri, 07.07.2009 23:44)
  11. henri- pierre rochenin aynı isimli kitabından uyarlanmıştır.
    ayrıca bunu alan bunu da aldı: (bkz: bande a part)
    (panavision, 07.07.2009 23:57 ~ 08.07.2009 00:01)
  12. jules, jime "catherine ile evlenirsen onu görürürm hep yoksa gitmesine dayanamam" derken, içimden "aşk budur iste" dediğim film, ayrıca jim ile catherina ilk öpüşecekleri anda arkaplanda ki camda yürüyen böcek, "truffaut"nun sinema tekniğini tam anlamıyla ortaya çıkartabilen bir sahnedir, aşk üzerine kurulu olan fransız yeni dalga sinemasının en başarılı örneklerinden biri, belki de en iyisi
    (director, 13.07.2009 23:23)
  13. seni seviyorum jim.

dünyada anlamadığımız çok şey var.

bir çoğu da gerçek.

bu kağıt senin tenin,

bu mürekkep benim kanım.

içine girsin diye bastırıyorum.

yazmıştır catherine mektubunda.

hamiş: filmde catherine'in söylediği şarkı için,

(bkz: le tourbillon de la vie)

filmdeki haliyle,

http://www.youtube.com/...

vanessa paradis ve jeanne moreau'nun ortak yorumları için,

http://www.youtube.com/...
    (mabel, 23.07.2009 00:30)
  14. aşkı çok iyi anlatan 1962 yapımı françois truffaut filmi. birçok yönetmen bu filme olan saygısını kendi filmleri aracılığıyla göstermiştir.

(bkz: vanilla sky), (bkz: cameron crowe)

(bkz: the dreamers), (bkz: bernardo bertolucci)
    (please kill me, 21.09.2009 21:10)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil