görseller
jugador 

belki ilginizi çeker
  1. · 4000000uncu giri
  2. · yazar nicklerinden meslek tahminleri
  3. · maradona
  4. · tuttusport
  5. · antalya da kış günü denize mi girilir zirvesi
  6. · antalya da sonbahar zirvesi
  7. · sözlükteki güzel kızlar
  8. · sözlükteki blog yazarları
  9. · yemek yapan erkekler
  10. · geçen haftanın en beğenilen girileri
gündem
  1. · kar yağarken hissedilen duygular
  2. · okan bayülgen
  3. · uludağ sözlük
  4. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  5. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  6. · demokratik sol halk partisi
  7. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  8. · ricardo quaresma
  9. · aslantepe ali sami yen spor kompleksi

jugador  

sayfa  / 3
  1. dördüncü nesil yazarımız.*
    (itü sözlük e bir daha girersem alacağım nick budur, 16.10.2007 09:07)
  2. ispanyolca oyuncu. (futbolcu falan mesela)
    (theone, 03.11.2007 11:34)
  3. hz. maradona müridi dördüncü nesil..*
    (thraki, 19.11.2007 13:50)
  4. bir antalyalı olarak boğaça' yı bilmiyor. cık cık cık. ne ayıp yahu. iş yerinde, beni aldı 5 ay öncesine güm diye fırlattı. yine sorgulamalar , yine kendi kendini yemeler. manikürüm gitti jugadorrrr!! ama olsun ben yine de seviyrum onu. ne de olsa antalyalı hem de aslan gibi galatasaraylııı!! bu arada piyazcı sami'nin piyazını yedim. bilginize.
    (portıkal, 24.12.2007 17:23)
  5. beni ilk hoşgeldinleyen yazar.hoşgeldinlenmek duygulandırıyo insanı.benim için ne kadar önemli biri olduğu bilinemez yani.
    (olivia elton john, 03.04.2008 00:37)
  6. benden 1 üst dönem yazar , kıyısından köşesinden hemşehri bile sayılırız ; bunun yanında juego ile oynayan anlamına gelen nick inide ilk gördüğümde ona oyuncu diye seslenmemle irkilmiştirde, haa bu arada beni ilk hoşgeldinlemeside beni baya duygulandırdı.
    (fava mencio, 03.04.2008 15:25)
  7. nesildaşız kendisiyle. kendisi benden sonra gelmişti ve geldiği günden bu yana futbola olan yatkınlığıyla dikkatimi çekti. hala daha öyle. ne zaman futbol hakkında bişeyler yazacak da okuyacağım diye bekliyorum. kısa dönemde sözlükte güzel bir yer edindi kendisine. yazılarının devamını bekliyoruz, özellikle futbolla ilgili olanları.
    (eskiunited, 03.04.2008 15:34)
  8. muhabbetinin güzelliğine doyum olmayan nesildaş yazardır. vizelerle boğuştuğum ve kaybettiğim bugünlerde beni ders çalışmaya teşvik ederek hayırlı bir işte bulunmuştur . şimdiler de ispanyolca'ya girişecektir fırsat kolluyodur. yeni almanca öğrenmeye başlayan biri olarak kendisinden almanca konusunda yardımlarını almayı düşünmekteyim.ayrıca hakeminağzındahazırdabirdüdükvardıonuçalıyor ile birlikte antalya plajlarında zirve yapmaya ziyaretine geleceğiz dertlerimiz atacağız , denize dökeceğiz.*
    (cyclops1988, 06.04.2008 23:08 ~ 23:09)
  9. sözlüğü iktisadi terimler sözlüğü haline getirerek kendisinin iktisat veya maliyeyle ilgilendiği ya da bizzat bu bölümlerden birinde okuyor olduğunu düşünmekteyim. güzel girileriyle dikkat çeken yazarımızın bonservisi itü sözlük'ün elinde bulunuyor.
    (sen benim bir külah dondurmam, 13.04.2008 15:55)
  10. özellikle futbol temalı yazılarını okumaktan büyük zevk aldığım, futbolun yanında yakın geçmişte iktisadi yazılarıyla da sözlüğe gene katkıların en güzelini yapmış beğendiğim sözlük yazarlarından. kanka listeme ekledim, artık hergün zorlanmadan takip ediyorum kendisini. yaşasın sevgi pınarı tuşu!
    (sycrone one, 20.04.2008 15:24)
  11. bugünkü maçtan önce* tesadüfen birkaç girisini okuyup iliklerime kadar galatasaraylılığımı hissetmeme vesile olmuş, aynı sözlükte bulunmaktan gerçekten gurur duyduğum yazar.
    (heathcliff, 27.04.2008 16:48)
  12. bir yanlışımı düzeltmesiyle tanıştığımız ve o günden beri yazılarını takip ettiğim ve imrendiğim,beni sözlüğe tanıtmak adına hakkımda bir cümlecik de olsa yazmış tek yazar.
    (vampire love, 27.04.2008 16:55)
  13. gönüllerin taçsız kral ı.evet ona böyle hitap etmeli.
    tam bir gönül insanıaslında.gönül insanı da ne demek diye sorarsanız cevaplamak zor gerçi.çünkü bu dünya boyutlarında anlatılacak bir kavram değil bu.yüzlerce kilometre uzaktan bir samimiyet dalgası gönderebilendir belki.ya da iki kişinin telekinezden de öte bir şekilde aynı şeyi düşünüp aynı şekilde yazabilmesi olayındaki kahramandır.

eğer hayat 90 dakikaysa oyuncu değişikliği olmadan oyunu
    tamamlamaktan sıkılmayacağın insandır.o 90 dakikayı en iyi şekilde geçirmeyi,seni sonuna kadar eğlendirebilmeyi amaçlayan kişidir belki de.

beraber sevinir,beraber üzülürsün onunla.hep onu düşünürsün bu yalan yanlış dünyada yalnızken.dünyaötesi varlık mertebesinde olandır işte anlatılamaz ki.birbirinden anlamsız kopuk paragraflar yazdırır sana.ama tek bir şeyde anlam vardır:

o senin gönül insanı ndır
    o senin taçsız kralındır
    o senin jugadorundur
    o jugadordur.
    (kesintisiz dallama, 29.04.2008 00:24 ~ 08.06.2008 21:58)
  14. sanal ortamdan öte bir tanışıklığımız olmasa da, bana güvenip çok güzel bi iyilik yapmış adamdır. en karanlık günlerimi aydınlığa dönüştürdüğü için tekrar teşekkür ederim.
    (eskiunited, 01.05.2008 14:26)
  15. kendisi yardım sever bir antalyalıdır.
    böyle ağzı iyi laf yapan, klavyesi sağlam bir, hemşo, yazarla -bu ortamda- tanışmak beni çok sevindirdi, kendimden geçirdi, güldürdü, zıplattı, düşündürdü, ofsayta düşürdü, penaltı kazandırdı..
    (askkolik, 01.05.2008 14:34)
  16. yeryüzündeki en kocaman yürekli adam,ideadaş ve kardeş.
    geçmiş ve gelecek arasında ne zaman bir ilişki kurmak istense bir yerde bir şekilde belirmiş,fikirlerin kendisinin de takdir edeceği üzere zattıma hep yakın bulunmuş vazgeçilmez bir evren insanı.
    hayatlarımızın bunca farklı sebebe rağmen kronolojik olarak benzeşmesi bile cosmosa yenik düştüğümüzü birbirimizden kaçamayacağımıza dalalet olsa gerek.o yüzden en kısa zamanda görüşmek üzere diyor saygılarımı huzurlarına sunuyorum.
    (orpheus, 07.05.2008 00:16)
  17. malaguena salerosa şarkısından daha çabuk etki gösteren yaşama sevinci.tanımında yetersiz kalınan cimbom sever.efsane metin oktay'ı benden daha fazla sevebilen ender insanlardan.sayesinde boş zaman aktivitesi olarak ona nikaltı yazmaya başladığım latin yıldız.entellektüel birikimi bir hayli fazladır ve konuş konuş yine de konuşacağın gelir jugador ile.mutlaka bir konu vardır.her konu da galatasaray a çıkar gerçi.planlarda bir değişiklik olmazsa bu cumartesi ali sami yen satadyumunun beklediği şahsiyettir.şampiyonluk kutlamalarından önce ben onu buradan kutluyorum çünkü kendileri şu anda cok sevdiği metin oktay formasıyla* arz-ı endam etmektedirler antalya'da.tebrikler desperado.bu son tebrik ise şampiyonluk için geliyor...
    (kesintisiz dallama, 08.05.2008 20:52)
  18. hayat bir maç ise kesinlikle futbol maçıdır.en başlarda kalecinin,forvetin,defansın,her şeyin siz olduğu bir maçtır.yeri geldiğinde seyirci de olursunuz,hakem de,teknik direktör de...
    maç ilerledikçe oyuncu değişikliği yaparsınız.kalede hep siz olacaksınızdır fakat önem sırasına göre oyuncuların yerini belirlersiniz.sizi savunacak kişiler,hücum edecek olanlar ve gol atacak olanlar.bunları hep siz kararlaştırırsınız.
    sizi savunacak kişiler iki tanedir ve maç başlamadan sayılan kadrodaki ilk iki kişidir onlar.hücum yapacak olanları siz belirlersiniz ki arkadaşlarınızdır onlar.vazgeçilmezleriniz ise bu anlamsız ve acımasız hayata sizinle birlikte bir kazık yani bir gol atacak kişilerdir.işte hayat budur.maç başlamadan sebebiniz olan iki kişi bellidir.kaleci sizsinizdir.işte hayat geri kalan 8 kişiyi doğru yerlere koymaktır sahada...
    sahaya 10 numarayı yerleştirmak ayrı bir zordur.10 numara en sevdiğinizdir,hayatınızın anlamıdır,her şeyinizdir.hayatınızın şampiyonu olabilmek için 10 a ihtiyacınız vardır.
    eğer hayatınız kısaca galatasaray ise bunları anlamak daha bir kolay olur.bunları daha ben de anlamış değilim.çünkü hayata olan sevgim jugadorun hayatına yani galatasarayına olan sevgisinden daha az kutsal.belki de onun benden farklı olarak hayatının destanını yazması için hayatının bir yansıması olan galatasarayına tapınmasındandır.her dakikada sonuna kadar desteklediği içindir ya da saatlerce süren totemlerindendir.bilemiyorum ve sanırım hiç bir zaman bilemem.ama bir şeyi anlayabilirim ki şampiyonluk maçını hayatının 10 numarasına,metin oktaya adamıştır.
    gönüllerin şampiyonu ve belki de hayatımın 10 numarası jugador işte bu 90 dakikalık kısa hayatta asla değişmeyecek olan tek oyuncudur.hayata karşı beraber mücadele edebileceğim tek insandır.son düdüğü duyana kadar aynı oyun içerisinde kalmak istediğim latinodur.çünkü maçta o varsa tribünlerde kalamazsınız,maça müdahale edemezsiniz ve taktik verecek kadar da tecrübeli değilsinizdir.

jugador oyundaysa artık siz de bir 'jugador' olursunuz.
    ve jugador hep şampiyon olur.
    (kesintisiz dallama, 11.05.2008 20:11)
  19. bana tam anlamıyla yaşamayı yeniden sevdiren akıl hocam.umutlarımın,sevinçlerimin,geleceğimin bittiği yerde o başladı.kilometrelerce öteden bir adım önümdeki uçurumlara atlamamı engelledi.ruhum yoktu benim.hiçbir şey hissetmezken bu hayata dair,bir karar verdim ben;yaşamak güzeldi.onun uzak da olsa bir yerlerde nefes alıyor olduğunu bilmek için yaşamak güzeldi.bunu başarmak için insanın inancının olması gerekirdi.ve o benim inancım oldu.bunları bu kadar içten yazabileceğim hiç aklıma gelmezdi.bu adam bir odundan bir insan sentezledi.

karar verdim ben.hayatında ilk defa gerçek sevgiyi hisseden yapay zeka filmindeki david gibi;ölümden sonra bile bir gün yaşama şansım olsa o günü beraber geçirmek istediğim tek insan olurdu.güne memleketi ispanyada başlayıp hayatın acısını çıkarırcasına eğlenip o tek günün sonunda yine ölümün beni beklediğine aldırmadan ay'ın gölgesinde dans ederek yanında olmak isterdim.görüldüğü gibi tam bir duygu insanı oldum.ama bir karar verdim ben.

o yoksa ben de yokum.
    (kesintisiz dallama, 17.06.2008 16:25)
  20. acıların aslanıdır.

yıllar önce bir haber vardı. türkün biri hayvanat bahçesinde aslana el kol yapıp, fazla yaklaşmış ve aslan da bunu öldürmüş fırsattan istifade. sonra bu herifin abisi de hayvanat bahçesine gidip aslanın kafese el bombası atmış. aslan ölmemiş ama kör olmuş. haberin başlığı da acıların aslanıydı. (aslana el bombası atmak mükemmel)

işte bu adam da acıların aslanıdır. ama sonuçta aslandır. antalya aslanıdır. bana gel evimde kal dedi, daha ne yapsın ulan?

sürekli ben senin girileri okumuyorum diyor, ben de çok da zikimdeydi diyorum. bu ilişkinin sonu ne olacak merak ediyorum. aslında çok da zikimdeydi.
    (alkolik2000, 18.06.2008 17:11)
  21. bir nevi filikadır.
    ümitleriniz tükenir, artık gemi batıyordur. fakat o da ne? jugador marka yepisyeni, cilalı, fiyakalı bir filika sizi kurtarır. rahattır, güven verir. kendinizi evinizdeymiş gibi hissedersiniz.
    iyi ki vardır, yoksa siz ne yapardınızdır*.
    (ancelika, 27.06.2008 21:58 ~ 21:59)
  22. geçtiğimiz pazar buluşacaktık kendisiyle ama ekti beni. euro 2008 finalini* beraber izler, kadehleri tokuştururuz diye bekledim ama nafile. sözlükte de ortalarda göremeyince meraklandım haliyle. sonunda bugün karşılaştık, şükür ki korkulacak bişeyi yok. sadece işleri çok yoğun ve bu yüzden internete girmeye fırsat bulamıyor. terfi etti aslında, olumlu bir gelişme olmasına rağmen kötü olan yoğunlaşan işlerinin azalacak gibi görünmemesi.
    (eskiunited, 03.07.2008 19:02 ~ 19:02)
  23. resmi ağabeyimdir kendisi.
    bu böyle biline!
    (ancelika, 04.07.2008 22:27)
  24. kaç haftadır sözlükte göremediğim şahsiyet.insan noldu acaba diye endişelenmeden edemiyor.öyle ki yokluğu hemen hayatın her anında hissedilmeye başlanıyor.ya ben paranoyaklaştım ya bu işte bi terslik var gerçi.hayır coğrafya olarak o kadar uzakta olan bir insan nasıl bu kadar hem varlığını hem yokluğunu hissettirebilir anlamam.yapma bunu hocam*.girinin sonunu da bir türlü getiremiyor,yeni transfer harry kewell hayırlı olsun demek geliyor içimden.
    (kesintisiz dallama, 06.07.2008 16:19)
  25. bir acayip yazar.insanın her dediği mi çıkar her tavsiyesi mi iyi gelir bünyeye yav.yok böyle birşey.onu tanıdığınız andan itibaren değişimeniz işten değildir.hayata bakışımın değiştiği şu son 3 ayda,merkezcil ivmemin a'sı,manyetik alanımın b*'si ve ışık hızımın c'si olmuştur.kısacası hayatımın alfabesi oluvermiştir ben anlayamadan.fakat hala onu tanımlamak için gereken kelimelerin harflerini karşılayamaz bu alfabe.
    (olivia elton john, 25.07.2008 17:37)
 sayfa  / 3

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil