genelde kaliteli filmlerde rol alan, ismini beatles'ın hey jude şarkısından almış, hem yakışıklı hem karizmatik hem de mükemmel oyunculuk yeteneğine sahip, londra doğumlu, ingiliz oyuncu.
önceleri yakışıklılığı konusunda kararsız kaldığım (tom hanks ile oynadığı azap yolu ve soğuk dağ filmlerine bakacak olursak), ancak son filmi hırsız -breaking and entering- ile karizmasına ve kendisine hayran kaldığım artık yakışıklı adam vesselam diyebileceğim ingiliz aktör.
başka bi boyuttan gezegenimize ışınlanmış izlenimi veren yaıkışıklı kelimesinin kendisi için çok cılız kaldığı şahsiyet. hayran hayran takip ediyoruz kendisini.
my blueberry nights da güzel iş çıkarmış ve aynı filmde her pozisyonda öpüşülebileceğini göstermiş hoş oyuncudur soğuk dağdaki böcek yeme sahnesinden sonra norah jones u bayıla bayıla öpmesi normal karşılanmalıdır
edit(closer izlendikten sonra): hoş oyuncu ne ya ? adam ingiliz aksanıyla, closer daki gözlükleriyle ,her haliyle insana hayatı sorgulatıyor.
edit2(the holidayizlendikten sonra): gözlükleriyle,iki tatlı kıza yaptığı babalıkla,aşırı duygusallığıyla,her haliyle insana hayatı sorgulatıyor ve leon dışında hiç bi filmde ağlamayan beni bile filmdeki gözyaşlarıyla ağlatıyor.
içses(benjamin): hey!! tamam normal hayata dön ve başının çaresine bak, jude law'suz yaşamayı öğrenmelisin.
closer filmiyle gönülleri kazanan gerçekten iyi bir oyuncu.
geçen cnbc-e closer'ı yayınladı. izledim ama izlemez olaydım. ki yakışıklı bir adamımdır da ama bu herifi görünce kendimi kötü hissediyorum ya, böle sümük gibi, anlatamam. şerefsizim kız olsam ilk verceğim erkek bu olurdu, her türlü verirdim. herif hakkaten yakışıklı. hani kadınlardan nazlı tolga neyse erkeklerden de jude law odur kardeşim. eşi yok benzeri yok, ne richard gere ne başkası. yakışıklı erkek budur. ha bu arada ne de josh holloway.*
my blueberry nights filminde elizabethin bulunduğu şehri bilip şehirdeki tüm lokantaları arayan, kartpostal atan; hatta bi keresinde telefonla aradığı kişinin elizabeth olduğunu sanarak sevinçle konuşmaya başlayıp da daha sonra o olmadığını öğrenerek hayal kırıklığına uğrayan jeremy.