jr   

adana çık aradan

1. ceyar.
    arkadaş toplantılarının denk getirildiği dallas dizisinde hakkında en çok konuşulan adam.

"kendine bir içki alsana" repliği ile aklımda kalmış kendisi.
    ebeveyn ve arkadaşlarının toplu halde eleştirdiği bir kişiydi. kötü bir karakterdi ya, kadınlar şaşırırdı yaptıklarına "a bak görüyor musun", erkekler "biliyorduk biz" der gibi kafa sallarlardı.

ailecek sevmezdik ama ben gizli gizli severdim kendisini. zira ekrana "yakışıyor"du. başına bir olay gelince de sevinirdiler de, ben susardım.
    (right lane must exist, 22.03.2005 10:35)
  2. halkımız kendisine ceyar dese de, benim ağzımdan ceyyar diye çıkan, karizmatik kötü adamın adı.

(bkz: dallas)
    (ceyyar kermit, 02.06.2007 15:23 ~ 10.03.2008 15:28)
  3. ingilizce junior'ın kısaltması.

kişilerin bir alt modelini belirtebileceği gibi (closer'ın çocukluğu için closer jr gibi), aynı ailede aynı isimdeki iki kişiden -çoğunlukla dede torundan- yaşça küçük olanın ismine eklenir.

türkçemizde de buna benzer kullanımlar vardır. dede isimlerini güncellemeye yarar. misal dedenin adı rezzak'dır. toruna dedenin adı konacak ya illa, bebeciğin adına şirinlik katmak için (bir nevi ceza indirimi), sonuna "can" ekleniverir. oldu mu size "rezzakcan". jr da ecnebiler için öyle bir şey olsa gerek.
    (closer, 22.05.2008 19:52)