fm 100.5 frekansında, alemin belki de en dinlenesi radyosu
popüler müziğe kucağını fazlaca açan, yine de güzel (bkz.
oldies) radyo istasyonu. televizyon kanalı da var. (bkz.
joy tv)
oxygen fm,radio xl gibi rakipleri olmasına rağmen belki de kendi tarzındaki ilk radyo kanalı olması nedeniyle vazgeçemediğim,geceleri uzun süre dinlendiği zaman insanı iyice melankolik yapan kanal..
(doaaa, 12.06.2004 02:29)
türkçesi için (bkz:
joy türk)
gece vakti odanızda yatıp günün çözümlemesini yaptığınız sırada ruhunuzu dinlendirmenize yardımcı olan radyo istasyonu
dinlemeye başladığım ilk günlerde oldukça güzel, "aman da ne iyi, huzur veriyor, yalnızlığını gideriyor insanın" dedirtesi bir radyo olmasına rağmen dinleme süresi arttıkça çalanların 600 küsür parçalık
tüm zamanların en güzel aşk şarkıları temalı playlistimin biraz daha geniş versiyonu olduğunu, ordaki amcamların shuffle'a alıp bırakıp gittiğini acıyla farkettim, kırıldım, örselendim. oysa bu radyondan beklentim aynı şarkıyı gün içinde 6 kez çalması değildi.
yakın bi arkadaşımın dj olarak çalıştığı radyo. sanıldığı gibi dj arkadaşlarımız öyle playlisti
shufflea koyup oturmuyolar. canlı yayınlarda, daha önceden playlist hazırlanıyor ve o playlistle yayına çıkılıyor. ama az şarkı olduğu doğru, tüm gün dinlenirse aynı şarkıyı 5-6 kez duyabilirsiniz. ancak bu bir yabancı slow radyosu olduğu için ellerinde çok fazla kaynak yok. öte yandan sadece yabancı slow parça çalan bir radyoyu,parça sayısı bakımından tabiki arabesk yada pop çalan bir radyoyla karşılaşırmak yanlış olur.
özellikle sınav azamanı dinlendiğinde insanı rahatlatan, sakin sakin müzükler çalan ancak pek bi salak dj'lere sahip radyo istasyonu
" one double oh point fayf "
dj'lerinin seslerinin
kırçıllı diye tabir edeceğim bir tonda olmasının ön koşul olduğu aşikardır. daha normal konuşana rastlamadım. hevesli genç djler her gün iki bardak viski ve üç paket sigarayla ön çalışmayı yapıp sonra da
tom waits sesleri çıkararak bu zorlu maratona hazırlanabilirler.
babamın ve gözlemlediğim kadarıyla babaların pek tercih ettiği bir radyodur, dinlendiricidir. yalnız şu sürekli aynı şeylerin çalınması sorununa
ahmet vardar bir el atmalı.
dinlemeye ilk başladığımda beni çok uzaklara götürmüştü. en az ilk iki yıl esrikçe dinledim. çalınan seçkin parçalar ve dj'lerin buğulu sesleri bağımlı hale getirmişti beni. her yönüyle mükemmel bir radyoydu. joy tv'de de çaldığı şarkıların klipleri yayınlanıyordu. ne bileyim o günler çok uzakta kaldı, bir radyo ve şarkılar insanı bu kadar mı etkiler, mutlu ederdi. dj'lerden fikret, ekim, ilkim, didem gerçelten harikaydı. şimdi başka radyolara dağılmış vaziyetteler. didem power xl'de, fikret radyo d'de... birkaç joy fm parçası da yazayım beğendiklerimden: doris day - fly me to the moon, helene segara - elle tu l'aimes, jennifer lopez - could this be love, wham - where did your heart go, joan baez - dona dona, regina belle - baby come to me, george micheal - the strangest thing, goran karan karan - stay with me, notre dam de paris - belle, patricia kaas - if you go away, gary moor - one day, norah jones - i've got to see you again, nancy sinatra - bang bang, mediterraneo soundtrack - main theme, vs vs... eskisi kadar tutkuyla dinlemesem de yine güzel joy fm. bana yaşattıkları güzellikler için sonsuz teşekkürler.
100.6 frakansından yayın hayatına devam eden fakat reklam sıklığı ve süresi konusunda su kaçırmaya başlamış radyo istasyonu. işin komiği benim denk geldiğim kadarıyla reklamlar joyturk ile aynı anda verilmekte.
türkiye'nin en kaliteli radyo kanalı.
gece seyahat ederken dinlenilebilecek en uygun radyolardan biri.
ayrıca
australia's first gay and lesbian radio station:
http://www.joy.org.au/(venom, 16.04.2008 20:37)
(herut, 21.02.2009 23:30)
son 1 yıldır berbat müzik yapan radyo istasyonudur...tahammülü zor.
bu radyo stratejik bir uygulamayla dinleyicilerini kaybetmiyor, kendisine sıkı sıkı bağlıyor.
bazen, ya da her zaman, çok güzel şarkılar çalıyorlar. insan merak ediyor bu güzel eseri kimin yaptığını, belki adını bilirse mp3'ünü de indirir filan.
joy fm, şarkıcı isimlerini genellikle anons etmediğinden ve sitelerine de çalan şarkının ne olduğunu yazmadıklarından; belki bir iki saat sonra yine çıkar diyerekten radyoyu dinlemeye devam ediyorsunuz.
her şarkıda söz filan da olmuyor...
çok ayıp ediyorlar.
(mustafa, 28.10.2009 12:27 ~ 19.11.2009 21:33)
lezizz, tatlıı,kaliteli
her gece yatmaya hazırlanırken ve sözlükte artık
güzelinden getire basarak vakit geçirirken kendini müziğe kaptırıp yuh amua goyum saati de 2 etmişiz dememe sebep olan radyo istasyonu. bitiriyoruz kendisine..
(herut, 24.11.2009 01:20)