|
|
- post punk ın atalarından biri, tool dahil bir çok grubu etkisinde bırakmış olan grup.vokalistleri ian curtis in hemen hemen her konser geçirdiği sara krizleride ilginç bir noktadır.
- 'love will tear us apart' demiş,bizleri bizden alıp götürmüş grup.
(famenoth, 04.02.2005 00:57 ~ 21.12.2006 21:34)
- manchester'lı dahiler topluluğu. ian curtis'in ölümünden sonra geri kalanlar new order'ı kurmuşlardır. grubun ismi nazilerin ari bir ırk oluşturmak için kadınlarla çiftleşen bölüklere verdiği addır.
- naziler tarafından katıksız aryanlar üretmek için kullanılan kadınlara verilen isim..
- novelty- new dawn fades- atmosphere- love will tear us apart biraraya gelince ben ıssız bi adaya düşüyorum galiba hissine kapılır insan.
(bkz: ben)
bir çok grubu ve müzik insanını derinden etkilemiştir ian curtis hatırladığım kadarıyla bi iki filmde vardır ian curtis'in hakkında.
(bkz: tom yorke)
(bkz: 24 hour party people)
ian curtis'in intiharından sonra grubun geri kalanı new order'a dönüşmüştür.
- joy division dinlemek ,insanı karamsarlığa sürüklüyor. ian curtis ın sesinden bir şarkı dinlemek,karamsar olmak ve karamsar düşünmek için yeterli bir sebep, sesinde çektiği acı açıkça hissedilebiliyor. henüz gencecikken,kendini asmıştır dayanamamıştır.bir ara şarkılarını dinleyen benide kendisi ile beraber mezara götürebileceğine inandığım bir adamdır. depresif post punk dedikleri bu müziğin mimarı sayılırlar.dağıldıktan sonra new order a dönüşmüştür. tarz da değişikliğe gidilmiştir...
ara sıra yeniden dinler bir sigara yakarım....(bkz: depresif post punk)
- ''sanat'' yapan topluluk. huzursuzluğun biçimsel hali. dışavurumsal depresyon. ve uykusuz derin geceler.
- ürettikleri sanatı sınıflandırmaya kıyamadığım harika grup...
|