|
|
- anası düzülmüş emrah bakışlarını ingiliz ve amerikan yapımı filmlere uyarlayan oyuncu.rolünü iyi yapar,genelde tarihi filmlerde oynar ama aynı aileden çıkan süper yeteneğin gölgesinden kurtulmayı başaramaz:
(bkz: ralph fiennes)
- kanaatimce körkütük aşık rolünü en iyi canlandıran aktörlerden biridir. abisi ralph fiennes daha popüler olsa da hakkını yememek gerekir. rolünün hakkını verir, aşkını da, nefretini de, hırsını da, kıskançlığını da çok iyi yansıtır rollerinde.
genelde tarihi filmlerde oynadığından ötürü göze alışık gelmeyen günümüzdeki görünümü için:
http://i.imdb.com/...
- bu sene gösterime girecek olan vivaldi filminde canlandıracağı antonio vivaldi rolünü izlemek için sabırsızlandığım aktör.
ingiltere doğumlu olmasına rağmen 6 kardeşiyle birlikte irlanda'da büyümüştür. jacob fiennes isimli ikiz kardeşi vardır, abisi ralph fiennes zaten kendisinden daha popülerdir.
çokça bilinen shakespeare in love, the merchant of venice, goodbye bafana, enemy at the gates filmlerinin yanısıra running with scissors, the darwin awards, the great raid, man to man, luther, leo, killing me softly, dust, forever mine, elizabeth ve daha bir çok filmde de rol almıştır.
ayrıca şu sıralar gündemde olan beowulf'ın 1998 yılındaki televizyon versiyonunda seslendirme yapmıştır.
oynadığı bir kaç filmde homoseksüel karakterleri canlandırmıştır, sinbad filminin seslendirilmesinde görev yaparken adam sherwin ile tanışmışlar ve gerçek hayattaki "gay" yaşantısına adım atmıştır.
allah belanı versin sherwin.
- "bana biri aşık olacaksa, onun filmlerinde aşık olduğu gibi olsun" dedirten insan. o duyguyu o tutkuyu daha iyi yansıtabilen var mıdır merak konusu. tip de aynı olsa hiç fena olmaz hani.
- iflah olmaz bir aşkın bi diğer yarısı ayol bu..
yeter artık. bizim de bir özel hayatımız var. hayır işi nedeniyle karşmayayım diyorum ama ayıp oluyor! *
- ralph fiennes'ın oyunculuk yeteneğindeki aşmışlığını gördükten sonra ne yaparsa yapsın bir türlü beğenemediğim oyuncu. the merchant of venice'deki bassanio performansı hariç.
|