josep guardiola 

adana çık aradan

1. 1971 doğumlu efsane ispanyol orta saha oyuncusudur. futbola başladığı barcelona'da kaptan ve yıllarca takımının başarılarında en büyük pay sahiplerinden biri olur. 2000'lerin başında brescia'ya transfer olur. italya'da başına bir çok hadise geldikten sonra reziller gibi futbolu bırakır, öncesinde katar'a da gitmiştir.

keşke efsane olduğu barcelona'da kalmış olsaydı da, bize o'nu daha fazla ve daha uzun seyredebilme imkanı vermiş olsaydı.

azureel'in uyarısı üzerine çok sonraları gelen bir ek: doping kullandığı gerekçesiyle 7 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. kendisi de bu karara itiraz edecekti. azureel'in de dediği gibi aklanmış sanırım.

http://soccernet.espn.go.com/...
    (eskiunited, 06.07.2007 08:57 ~ 07.05.2008 14:08)

2. önlibero oyuncusudur.
    (zoma, 06.07.2007 09:02)
  3. numaralı formayla özdeşleşmiş, maximus tipli topçu.
    (işin esprisi, 06.07.2007 09:06 ~ 09:07)
  4. fabregas'ı kendisine veliaht seçmiş ve, gelişimi ile bizzat kendisi ilgilenildiği bilinen efsane barcelona'lıdır. yani diyeceğim o dur ki, fabregas arsenalde sadece pişiyor, barcelona'ya dönecek.

(bkz: aha buraya yazmak)
    (kahnesty, 06.07.2007 09:22)
  5. fabregas'ı veliahtı olarak seçmesinin yanında fabregas'ın da küçüklüğünden beri kendisine idol olarak seçtiği futbolcu...
    (ageblood, 06.07.2007 16:20 ~ 16:27)
  6. adrese teslim pasları, beklenmedik yerlerden attığı goller ve kendisine yakışan çember sakalı ile ispanyol futbolunun gerçek maestrosuydu.
    (jethro leroy gibbs, 03.08.2007 09:29)
  7. şu an barcelona b takımının başında olan futbolcu efsanesi. frank rijkaart'ın yerine a takıma geçeceği haberleri çıkıyor.

kaynak: http://www.ntvspor.net/...
    (eskiunited, 07.05.2008 11:04)
  8. championship manager 01-02de oyunun en başında bonservissiz olarak bulunurdu bu adam.yaşı ilerlemiş olmasına rağmen alınır,en az iki sezon boyunca orta sahada çılgın atardı.ey gidi günler!
    (ucuruldukcaucurulanucurtma, 07.05.2008 11:17 ~ 09.05.2008 19:37)
  9. gelecek sezon barca nın başına geçmesi kesinleşmiş hoca.sonunda diyorum.
    (joeninmemeucu, 09.05.2008 01:32)
  10. barca'nın başına geçmesinde barca'da yetişmiş bir katalan olmasının etkili olduğunu düşünüyorum. barcelona gibi dünya kulübü bile iyiden iyiye katalan milliyetçiliği yapıyor detirdiyor adama. ama çok sağlam defansif orta saha idi, oyun kurar gol de atardı.

mücrim'in uyarısı ile gelen düzenleme: ulan be adam yorgun uykusuz bünye ile gecenin köründe neden giri bırakırsın ki sözlüğe. iyi ki bi guardiola'nın barça'nın başına geçeceğini okudun sol çerçevede de ismini gördün. oku geç. sözlük ahalisi senden çok daha az mı futbol biliyor. kendimi buradan kınıyorum bir daha böyle saçmalıklar yaparsam beni uyarmanızı diliyorum. mücrim'e ayrıca teşekkür ediyorum. orada katalan yazan yerlerde bask sözcüğünü yazmıştım.
    (minero, 09.05.2008 01:46 ~ 02:12)
  11. barcelona teknik direktörü olmasında göz önüne alınan kıstaslardan biri, elbetteki eski bir barcelona oyuncusu olmasının yanındai barcelona b takımının antrenörlüğünü yapıyor oluşudur. bir şekilde, son dönemlerde sarsılmış olsa da, oluşturulan sistemin ve takım uyumunun sürekliliğini devam ettirecek olması açısından yapılan seçim tutarlıdır.
    (spotless mind, 09.05.2008 01:52)
  12. zor günler yaşayan ve koltuğu sallantıda olan barcelona başkanı laporta'nın taraftarın gözüne girebilmek için teknik direktör yaptığı efsanevi önlibero. 2 yıl barcelona b takım teknik direktörlük tecrübesiyle ya da tecrübesizliğiyle barcelona gibi büyük bir takımı nasıl yöneteceğini kara kara düşünmekteyim..
    (everything in its right place, 12.07.2008 16:12 ~ 16:13)