görseller
josep guardiolajosep guardiola

belki ilginizi çeker
  1. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  2. · stefan effenberg
  3. · dünyanın en seksi erkekleri
  4. · frank rijkaard
  5. · fc barcelona
  6. · 2 mayıs 2009 real madrid fc barcelona maçı
  7. · ertuğrul sağlam
  8. · francesc fabregas
  9. · guardiola
  10. · kulübüyle özdeşleşen futbolcular
gündem
  1. · kar yagarken hissedilen duygular
  2. · 29 şubat 1453 galatasaray fenerbahçe maçı
  3. · bir kadının bilmesi gerekenler
  4. · bittikten sonra insanı mal gibi bırakan filmler
  5. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  6. · dünyanın en seksi şarkısı
  7. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  8. · hilal
  9. · internet mahir

josep guardiola  

sayfa  / 2
  1. 1971 doğumlu efsane ispanyol orta saha oyuncusudur. futbola başladığı barcelona'da kaptan ve yıllarca takımının başarılarında en büyük pay sahiplerinden biri olur. 2000'lerin başında brescia'ya transfer olur. italya'da başına bir çok hadise geldikten sonra reziller gibi futbolu bırakır, öncesinde katar'a da gitmiştir.

keşke efsane olduğu barcelona'da kalmış olsaydı da, bize o'nu daha fazla ve daha uzun seyredebilme imkanı vermiş olsaydı.

azureel'in uyarısı üzerine çok sonraları gelen bir ek: doping kullandığı gerekçesiyle 7 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. kendisi de bu karara itiraz edecekti. azureel'in de dediği gibi aklanmış sanırım.

http://soccernet.espn.go.com/...
    (eskiunited, 06.07.2007 08:57 ~ 07.05.2008 14:08)
  2. önlibero oyuncusudur.
    (zoma, 06.07.2007 09:02)
  3. numaralı formayla özdeşleşmiş, maximus tipli topçu.
    (işin esprisi, 06.07.2007 09:06 ~ 09:07)
  4. fabregas'ı kendisine veliaht seçmiş ve, gelişimi ile bizzat kendisi ilgilenildiği bilinen efsane barcelona'lıdır. yani diyeceğim o dur ki, fabregas arsenalde sadece pişiyor, barcelona'ya dönecek.

(bkz: aha buraya yazmak)
    (kahnesty, 06.07.2007 09:22)
  5. fabregas'ı veliahtı olarak seçmesinin yanında fabregas'ın da küçüklüğünden beri kendisine idol olarak seçtiği futbolcu...
    (ageblood, 06.07.2007 16:20 ~ 16:27)
  6. adrese teslim pasları, beklenmedik yerlerden attığı goller ve kendisine yakışan çember sakalı ile ispanyol futbolunun gerçek maestrosuydu.
    (jethro leroy gibbs, 03.08.2007 09:29)
  7. şu an barcelona b takımının başında olan futbolcu efsanesi. frank rijkaart'ın yerine a takıma geçeceği haberleri çıkıyor.

kaynak: http://www.ntvspor.net/...
    (eskiunited, 07.05.2008 11:04)
  8. championship manager 01-02de oyunun en başında bonservissiz olarak bulunurdu bu adam.yaşı ilerlemiş olmasına rağmen alınır,en az iki sezon boyunca orta sahada çılgın atardı.ey gidi günler!
    (ucuruldukcaucurulanucurtma, 07.05.2008 11:17 ~ 09.05.2008 19:37)
  9. gelecek sezon barca nın başına geçmesi kesinleşmiş hoca.sonunda diyorum.
    (joeninmemeucu, 09.05.2008 01:32)
  10. barca'nın başına geçmesinde barca'da yetişmiş bir katalan olmasının etkili olduğunu düşünüyorum. barcelona gibi dünya kulübü bile iyiden iyiye katalan milliyetçiliği yapıyor detirdiyor adama. ama çok sağlam defansif orta saha idi, oyun kurar gol de atardı.

mücrim'in uyarısı ile gelen düzenleme: ulan be adam yorgun uykusuz bünye ile gecenin köründe neden giri bırakırsın ki sözlüğe. iyi ki bi guardiola'nın barça'nın başına geçeceğini okudun sol çerçevede de ismini gördün. oku geç. sözlük ahalisi senden çok daha az mı futbol biliyor. kendimi buradan kınıyorum bir daha böyle saçmalıklar yaparsam beni uyarmanızı diliyorum. mücrim'e ayrıca teşekkür ediyorum. orada katalan yazan yerlerde bask sözcüğünü yazmıştım.
    (minero, 09.05.2008 01:46 ~ 02:12)
  11. zor günler yaşayan ve koltuğu sallantıda olan barcelona başkanı laporta'nın taraftarın gözüne girebilmek için teknik direktör yaptığı efsanevi önlibero. 2 yıl barcelona b takım teknik direktörlük tecrübesiyle ya da tecrübesizliğiyle barcelona gibi büyük bir takımı nasıl yöneteceğini kara kara düşünmekteyim..

barcelona'nın 22 maçta 19 galibiyet almasından sonra gelen edit: kendisi beni bi güzel göt etmiştir. evet.
    (everything in its right place, 12.07.2008 16:12 ~ 08.02.2009 21:17)
  12. puyol gibi bir canavarı, bir frankenştaynı sol bek olarak oynatmasıyla teknik direktör vasıflarını, futbol felsefesini ciddi anlamda sorgulamama sebep olmuş eski oyuncu. ben bir şekilde, bala göte, torpil morpille barcelona'yı çalıştıracak olsam, hiç sol bek kalmamış olsa, barcelona b barcelona c farketmez 14 yaşında sol bek oynatırım yine de puyol'u orada harcamam.
    haa puyol orada da oynadı mı canavar gibi oynadı adam tam bir görev adamı ama yazık yani.
    anasını satayım ben pes'te puyol'u tek başına defansa koyup takımın geri kalanını sahaya serpiştiriyorum, adam canavar gibi tek başına defansı koparıp götürüyor, her ne kadar oyun da olsa.
    (rafael, 02.10.2008 16:44)
  13. barcelona'da uyguladığı disiplin kuralları, şimdiye kadarki başarısının özeti aceto tarafından çok güzel yorumlanmış kulübeye yakışan bir teknik direktördür kendisi.

http://acetobalsamico.blogspot.com/...
    (gentile, 13.11.2008 10:02)
  14. -puyol u sol bek oynatıyor- yorumu ancak barcelona nın hiçbir maçını izlemeden kağıt üzerindeki dizilişine göre yapılmış bir yorumdan öte gidemez. ki şirazesini kaybetmemiş biri de kağıt üzerindeki dizilişte sağ bek olarak dani alves i görüyorsa da bunun üzerine biraz düşünür.

dünya sıralamasındaki ilk 15 takım dışındaki takımlara bizim üç büyüklerin anadolu takımlarına yaptığı muameleyi yapan barcelona nın herhangi bir lig maçının %90 ını rakip sahada oynadığı düşünürsek puyol un en solda olduğu bir üçlü savunma hattı kurarsanız gelene 5 gidene 7 atarsınız tabi...

atamasanız bile bu akşam ki getafe maçı gibi maçın çoğunu tek kale oynarsınız.

benimde elimde konsol olsa ben de puyol u sol bek oynatmam belki ama guardiola da her maçında da exhibition moduna getirim rakip olarak manu yu seçmiyor.
    (bokarec, 24.11.2008 00:17)
  15. bütün barcelona maçlarını izleme sebebi olan , karizma abidesi barcelona teknik direktörü , hakkında homoseksüel iddiaları çıkmıştır, umarız öyle değildir, hoş öyle olmasa da gelip beni bulcak değil ya , umut fakirin ekmeği
    (goriot ana, 30.04.2009 14:49)
  16. oldukça karizmatik ve bir o kadar da disiplinli oluşu kendisine olan özgüveninin daha da artmasına yol açmıştır. başarısının arkasında yatan en büyük sebep de kanımca budur. disiplinli demişken bu konudaki son hassasiyetini başında teknik direktör olarak bulunduğu barcelona'nın 6 futbolcusuna antremana 1 dakika geç katıldılar diye para cezası vererek sergilemiştir. xavi, messi, eto'o, alves, toure ve godjohnsen cezadan nasibini alan oyunculardır.
    (rodor, 16.05.2009 19:20)
  17. teknik direktörlük kariyerinde artık bir hedefi kalmayan, bir senede alabileceği bütün kupaları toplayan, seneye artık yorumculuğa başlamasını beklediğim teknik direktör..
    (bacanga, 28.05.2009 09:29)
  18. bundan sonraki hedefi yüksekte kalmaya çalışmak olan barcelona teknik direktörü. bir senede üç kupa alınınca beklentiler daha da yüksek oluyor haliyle.. millet öz evladıyla kupalardan kupalara giderken biz sadece babayı alıyoruz (bkz: bülent korkmaz)
    (kypbnlk, 28.05.2009 10:25 ~ 10:25)
  19. fm'yi hile ile oynarmış gibi sezonda üç kupa alabilme başarısı gösteren teknik adamdır..
    (betterthanwords, 28.05.2009 16:07)
  20. ispanya'da yayınlanan bir kitaba göre, barça'da iken takımdan ayrılmasının sebebi olarak gay olması iddia edilmiş. bunu da fatih altaylı sorgusuz sualsiz kabul etmiş sanırım.

http://blogs.20minutos.es/...
    http://acetobalsamico.blogspot.com/...
    (sükun, 01.06.2009 21:21)
  21. 2008-2009 sezonunun ilk 2 haftası topladığı 1 puan ve attığı 1 golle fc barcelona'ya son 35 yılın en kötü başlangıcını yapmış fakat daha sonra elindeki muhteşem kadro ile copa del rey'i, la liga'yı ve şampiyonlar ligi'ni şampiyon tamamlayarak fc barcelona'yı bir sezonda 3 kupa kazanan ilk ispanyol takımı yapmıştır.
    (captain cenk sparrow, 02.06.2009 03:07)
  22. oyunculuğunda devamlılığı, liderlik ruhu, top tekniği ve oyun zekasıyla öne çıkan. teknik direktörlük kariyerinde alt yapısında futbol hayatına başladığı barcelona'yla katıldığı 3 kupayı(kral kupası, ispanya lig kupası, şampiyonlar ligi kupası) da kaldıran ve hal-i hazır'da ortalıkta dolaşan eşcinsel iddaalarını yalanlamamış ispanyol spor adamı.
    (chronicharisma, 02.06.2009 22:20 ~ 22:20)
  23. başarısının sırrı sorulduğunda "sır mı? oyuncular çok iyi " cevabını vericek kadar tevazu sahibi bir insan.ayrıca oyunculara verdiği cezalarda ilginç.eğer antrenmana gelen seyirciye imza vermessen 800 euro ceza ödüyor futbolcular.
    (elkas mirza, 11.06.2009 01:02)
  24. samuel eto'o gibi bir gol makinesini kişisel ihtirasları yüzünden harcamış eski efsane futbolcu, şimdinin teknik direktörü.

not : yahu o değil de gören beni samuel eto'o'nun deli gibi bir hayranı falan zannedecek. o kötü işte.
    (trip track, 25.07.2009 03:31)
  25. 3 senedir "gitçem ben, çok rahatsızım, bik bik" diye öten eto'o'ya barça'ya yakışmadığı için tavır yapmış, takımının oyuncu önünde ezilmesine tahammül etmemiş teknik direktördür.

lincoln'ü dışlayan bülent korkmaz'sıdır bence hareketi. doğru olsun yanlış olsun sağlam duruştur, pep'in barça'ya bağlılığını gösterir.
    (neverland, 25.07.2009 03:40)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil