gerçekleşirse fenerbahçe'nin transfer politikasının ciddi anlamda sorgulanmasını gerektirecek transferdir. takım kadrosunda zaten maldonado, deniz ve selçuk gibi oyunun sadece defansif yönünü oynayan 3 tane kesici varken aynı tarzda, hem de 33 yaşında, hem de geçen sezon sadece 13 lig maçı oynamış bir adam niye transfer edilir? fenerbahçe alex+semih+güiza ile oynamak istiyorsa, bu üçlünün arkasında, 1 kesici, oyun kurucu özellikleri bulunan sol iç oyuncusu ve gene oyunu iki yönlü oynayabilecek bir sağ iç oyuncusundan kurulu 3'lü bir orta sahayla oynamalı. kesici olarak deniz ya da selçuk, sol iç olarak da emre'yi düşünürsek, fenerbahçe'nin appiah, ayhan ya da xabi alonso gibi çift yönlü bir sağ iç orta saha oyuncusuna ihtiyacı var, 33 yaşında bir kesiciye değil.
fenerbahçeli olmasının önünde ufak pürüzler kaldığını söyleyen 33 yaşındaki futbolcu. sorarlar adama bu oyuncuya vereceğin bonservis bedeli yerine aurelio'nun yıllık ücretine neden zam yapmayıp, gitmesine göz yumdun.
kesin olarak açıklandıktan sonra küfür edeceğim fenerbahçemin yeni transferi olduğu söylenen futbolcu. 33 yaşında ve villareal'in ıskarta oyuncusu. dünyada adam kalmadı sanırım. delirmemek elde değil.
fenerbahçelilerin yeni umudu. maldonado ile yanyana oynarlarsa orta sahanın bütün yükünü alırlar. ayrıca selçuk ve deniz gibi terübeli isimlerle beraber fenerbahçe orta saha sorununu çözmüştür. bütün fenebahçelilere hayırlı uğurlu olsun.
not: yanlış anlaşılmasın, transferin doğruluğu ile ilgili bir fikir yoktur burada, daha sözkonusu futbolcuyu bir kere olsun izlemeden yorum yapmak gibi bir hıyarlık yapmam afedersin. aziz yıldırım ve onun high profile futbolcu alma alışkanlığına bir istisnadır bu adam, onu belirtmek istedim.
her zamanki gibi anlamsız bir önyargı ile karşılanan, cuma günü 13:00 sularında resmî imzayı atarak fenerbahçeli olacak üçüncü ispanyol futbolcu. bir bekleyin hele, adını duymadınız ya da yaşı büyük geldi diye nedir bu telaş?
kaldı ki altı senedir villareal için oynuyor ve gerçekten iyi bir avrupa deneyimine sahip. o bardağın bir de dolu tarafı var. ha, bizim niyetlendiğimiz adamın* yedeği olabilir, tamam. ama yine de acele etmemek lâzım.
bir fenerbahceli olarak kulübün hakan bilal kutlualp ayrıldıktan sonra 2 sezondur doğru dürüst transfer yapamadığını idrak etmeme sebep olan transferdir...
keza.. julio baptista romaya 9 milyon avroya transfer olurken son derece sıradan bir ceza sahası golcüsü olan guizaya (ki semihin gölgesinde kalacağından eminim) neden 14 milyon verdik ?
2 sezon önce türkiyenin tartışmasız en iyi kadrosu bizdeyken anelka, appiah, tuncay ve aurelio gibi kilit isimleri yok pahasına kaybederken yerlerini neden edu, maldonado, kezman, şimdi de 33 yaşındaki villarealin geçen sezon 13 maç oynamış 3. ön liberosuyla doldurmaktayız?
villareal fenerbahceden daha mı büyük bi kulüp?
türkiyenin en zengin kulübü böyle saçma sapan transferler yaparken borç içindeki ezeli rakibi kewell ve barosu nasıl alıyor?
dostlarım bunun adı beceriksizliktir fb bu işi becerememiştir kibirden burnunun ucunu göremeyen önünde geleni kulüpten uzaklaştıran (bkz: saran),(bkz: kutlualp),(bkz: zico) one man show peşindeki başkanımız kulübü dibe sürüklemektedir...
gruplara kalmamıza gerçekten üzüldüm çünkü takım bu halde giderse averaj takımı olur gelir elalem de haklı olarak dalgasını geçer...
fenerbahçe'nin inanılmaz transfer politikasının ürünü futbolcu. aurelio gider, daha iyisini alırızdan sonra kafayı yedirten transfer.
appiah--->maldonado aurelio--->josico. alkışlar fenerbahçe yönetimine.
fenerbahçe'nin villareal'den transfer ettiği ispanyol oyuncu. yapılan uzun araştırmalar sonunda ön libero mevki için bu oyuncuda karar kılınmış. geleceğe yönelik isabetli bir transfer, ilginç.
valla bir gs'li olarak hayretler içerisindeyim. yıllar yılı transfer dönemlerinin fırtına takımı fb bu yıl fena yanlışlar yaptı. eskiden beri imrenerek bakardım fb'nin yaptığı yabancı transferlere, ne futbolcular geldi geçti. rapajiç, rebrov, appiah, anelka, ortega, pierre van hooijdoonk, hatta daha eskilerden kostadinov. tüm bunlardan sonra bu yıl gelinen nokta güiza, emre ve josico. demek ki para her zaman huzur getirmiyor, işi bilmek de lazım.
malesef çok kötü bir transfer ve bu gerçekleşti. bu adama 2 milyon verene kadar ki bonservisini saymıyorum bile, aurelio ya 1 milyon daha fazla verilse idi sanıyorum ki aurelio gitmezdi. bizde en manyak libero ve orta saha şablonuna sahip olurduk. çok gereksiz ve yanlış. ne guzel mehmet bir de türk statüsünde oynamaktaydı. çok lazım oldu mu yapardın yabancı transferi. bu benim aklıma geldiğine göre başkanında aklına gelmiştir. vardır bir bildikleri. seneye yallah gider.
"eleştirilere cevabımı yeşil sahada vereceğim" derse tamamdır, olmuş bu çocuk, bizdendir derim bağrıma basarım. bir de mümkünse padişah kaftanı giydirip poz verdirsinler.
17 eylül 2008 porto fenerbahçe maçı nda 45. dakikada oyuna girip 52. dakikada sakatlanıp oyundan çıkmıştır. tabii yaş geçince sağlık sorunları da çıkıyor, bel fıtığı, romatizma fln..
neden alındığını hiçbir zaman çözemeyeceğim sanırım. kasadaki o para götüne mi battı yönetimin onu da anlayamadım? o parayla genç ve işe yarar bir oyuncu alamaz mıydık? o da ayrı bir muamma. isabetsiz ve gereksiz transferlerden bir tanesidir sadece...