|
|
- the white stripesin güzel bir şarkısı, dolly parton tarafından yazılmıştır
sözleri:
jolene jolene jolene jolene
ı'm begging of you, please don't take my man
please don't take him even though you can
your beauty is beyond compare
with flaming locks of auburn hair
with ivory skin
and eyes of emerald green
your smile is like a breath of spring
your voice is soft like summer rain
ı cannot compete with you jolene
and he talks about you in his sleep
and there is nothing ı can do to keep
from crying when he calls your name, jolene
ı'm begging of you please don't take my man
well ı can easily understand
how you can easily take my man
but you don't know what he means to me jolene
well you could have your choice of men
but ı could never love again
he's the only one for me jolene
and ı had to had to have this talk with you
my happiness depends on you
and whatever you decide to do jolene
- herşeyiyle bana çok samimi gelir bu şarkı.uzun zamandir bi sarki kesfettigimde bu kadar sevinmemistim hatta. dolly'nin eski türk filmi kadınları gibi konuşmasından tutun, normalde bu durumdaki bi kadının "allah belanı versin jolene" demesini beklerken bu şarkıda söylenenleri duymak çok hoştur.
- görsel bir yönü de olduğunu düşündüğüm bir şarkı. hemen bir jolene, bir erkek, bir de seslenen kişi oluşur gözlerimizin önünde. burda seslenen kişi o kadar "gerçek aşık"tır ki, jolene'e sövemez, vay jolene ibnelik yaptın ha diyemez. bu şarkıda, inatla tüm normallerin aksine, ben seslenen kişi olmak istiyorum. jolene gibi mutlu olacağıma, dolly gibi mutsuz olurum daha iyi.
(bkz: suffer well)
- dinlerken esas oğlanı kıskandığım, acaba günün birinde beni de bu kadar seven ve elinden almaması için başka kadınlara yalvaran biri çıkacak mı dediğim parça. bir süre sonra duymaya başlayacağımız doxan adlı grup çok iyi çalar bu hoş şarkıyı.
(maglor, 06.04.2007 03:57 ~ 03:57)
- jenifer aniston, angelina jolie için bir şarkı yazsa ancak bu kadar uygun olabilirdi diye düşündüğüm parça.
not: söylerken jolene kısmı jolie diye değiştirilir.
- şarkıda kısaca jolene adlı kişiye yalvarılmaktadır.
ingilizce bilmeyen bir kişi, jolene'i aşık olunan kişi olarak tahmin edebilir, hatta beautiful jolene kısmını da zar-zor çıkartıp işte "yar" bu diyebilir.
fakat olay farklı şekilde zuhur etmektedir. parça kısaca, hatun kişi tarafından 'jolene, sen süpersin, büyüksün, çok güzelsin, nefesin bahar gibi kokuyor hatta biliyorum ama lütfen erkeğimi alma,noooooluur' şeklindeki yalvarışlardan oluşur.
küçük emrah cover yapsaydı eminim white stripesten söz etmezdik bile.
- söyleyen için gururun dibe vurduğu, söylenen içinse acımayla karışık özgüvenin tavan yaptığı şarkı. güzeldir sözleri acıtır insanın içini.
- jolene jolene jolene jolene
dizeleriyle insanın içinde buruk bir duygu yaratan,dolly parton tarafından pek bir lezzetli yorumlanmış,defalarca dinlenesi şarkı.
- dinleyip sözlerini düşündüğümde içerisinde şizofrenik bir durum olduğunu düşünmeye başladığım şarkı. sanki söyleyen adam ikiye bölünmüş gibi. yani aslında deliler gibi jolene'e aşık ancak bir yandan beyni, ruhunu jolene'e kaptırmaktan korkuyor gibi. büyük ihtimalle böyle değildir sanırım. ama tuhaf. öyle olsa daha bir güzel olurdu sanki.
- asla söylemeyeceğim sözlere sahip ama dinlemekten vazgeçemediğim şarkı. bir şekil arabesk. white stripesin esaslı vurgularıyla, ağlatır bile adamı, yazık dedirtir, üzer, geçer vs.
(heidi, 18.04.2008 08:04)
- well you could have your choice of men
but i could never love again
he's the only one for me..
kısmıyla beni son günlerde delirten şarkıdır, şarkının içeriğini yalvarıştan çıkarıp başka bir konuma sokarsak bu sözler feci vurucu olmakta, olmadık zamanlarda dikkat dağıtmaktadır.
(bkz: sevgilisi olan birine aşık olmak)
not: daha önce belirtildiği gibi asla söylenmeyecek fakat dinlemekten vazgeçilemeyecek sözlerdir.
- dolly parton tarafından yazılmış harika şarkı.
bir kadının aşkının,aşkı için bir başka kadına yalvarışının bir erkek ağzından söylendiği müthiş şarkı.
i could never love again...derken tükendiğinizi hissedersiniz...
please don't take him just because you can...please don't take him even though you can... hem bu kadar kendinden emin,hem o denli çaresiz...böyle bir söz olamaz...
- jolene sürtüğün tekidir.
|