berklee müzik akademisinden mezun ve ordan arkadaşları olan mike portnoyjohn myungjames labrie ile dream theaterı kurmuş olan alternate pickingde bayaaa hızlı ama sadece hızlı çalması ile değil de anlamlı çalmasıyla gönüllerde taht kurmuş gitarist
berkleede okurkene john myung ve mike portnoy ile tanışıp dream theater efsanesini başlatan gitar virtüözü. hakkında fazla söze gerek yok, izleyenler anlıyordur zaten onu.
dream theater - john petrucci guitar solo-live şeklinde bir id3 tag'i bulunan mp3 geçmişti elime. diğer birkaç dt şarkısıyla birlikte bunu da ekledim listeye, öncesinden de mike portnoy solo-live geliyordu. önden gelen bir pull me under, bir learning to live, ne bileyim bir hollow years yardırmışken ardından gelen bu iki solo, bu iki insan demeye dilimin varmayacağı kişilerin solosu altın vuruşu yapmıştı bende. gel gelelim, (burdan sonra mike portnoy'u aşağılayıcı hiçbir söz yoktur, kendisini severim mütemadiyen, götten anlamayalım pls tşk) portnoy'un solosu gayet aşmıştır lakin daha iyi bir baterist yok değildir (bkz: nick barker).*
portnoy'un solosu biter, hayvani bir şekilde petrucci girer, olaya el koyar. (bkz: fbi dedektifi karizması)
görüntüsünün olmadığına şükrediyorum, zira görsem -ki burada ellerden değil petrucci'den bahsediyorum, zaten eller görünmez bu soloyu atarken- ölür geberirdim allah muhafaza. kendisinin insanlığından şüphe ediyorum, insan olan 8 dakika solo atmaz, atsa bile bu etkiyi bırakamaz.
en nihayetinde beni gitar çalmaktan soğutmuştur. zaten çalamadığım gitarı hiç çalamayacağımı farkettirmiştir bana.
dip not: solo dream theater '98 - once ın a livetime albümünde bulunmaktadır.
makine gibi çalan bir gitaristtir. alternate picking tekniği çok iyidir fakat sweepi biraz yedirir. sahnede biraz kalas gibi durması, g3 te eşek gibi sahne şovu yapan vai ve satriani tarafından pis ezilmesine yol açmıştır.
ernie ball kendi için john petrucci signature modeli üretmiştir . piezolu ve piezosuz olarak piyasada satılmaktadır. signature gitarlar sadece imzası için para eder tezini tamamen yerlebir eden ender signature aletlerdendir.
hayatımda taptığım 3 gitar tanrısından biridir gerçekten süper bir gitaristtir çok büyük bir değişim geçirmiştir.uzun saçlı 90 lardaki halinden vazgeçip 2000lerde clubber tarzı takılmaktadır.ama yine de hiçbirşey onun gitar tanrısı olduğunu değiştirmez.
aynı zamanda elektro gitar da dizayn eden aşmış virtüöz. music man markalı gitarın diğerinden yaklaşık beş kat daha pahalı olduğunu belirteyim. bir petrucci hastası olarak iç çekerek baktım gitara.
saçını yandan ayırıp kulak arkası yaptığında ayşecik gibi olan adamceğiz.zayi ediyor o duruşu,o saçı başı.hayvanlar gibi çalıyor yemişiz saçını da demiyor değiliz bir yandan.29 haziran istanbul konserinde ağızlardan salyalar akarak izlenmiştir ayrıca.
bir gitaristte ve müzisyende aranılan hemen hemen her özelliğe sahip aşmış insan. yeri geldiğinde caz yeri geldiğinde thrash yeri geldiğinde progresif metal gitaristidir! bu efendi gitaristte hem hız vardır, hem teknik, hem duygu, hem ruh, hem de inanılmaz bir yaratıcılık!
progresif metalin en önemli gruplarından dream theater'ın tek gitaristidir. grupta tek olduğundan kaçınılmaz olarak hem solo, hem ritim gitaristtir. garip bir şekilde ikisinde de inanılmaz başarılıdır.
dream theater'ın yanısıra kendisinin solo çalışması olan suspended animation da mutlaka dinlenmelidir. zaten onun yaratıcılığını, beste yapma kabiliyetini ve kesinlikle ruhuyla çalan bir gitarist olduğunu ne kadar anlatsak boştur bir yerde. bunlar ancak onun ve eserlerinin dinlenmesiyle anlaşılabilir.
iyi bi gitaristtir kesinlikle. ruhsuz çaldığını söyleyenlerin dream theater arşivine hakim olmadığını düşünüyorum. istediğinde gayet teknik istediğindeyse gayet duygulu çalabilen bi adamdır. özellike liquid tension albümlerinin dinlenmesi gerekir onun ne menem bi gitarist olduğunu anlamak için. gitarın bu kadar yakıştığı bi insanoğlu olabilirmi diye soruyorum. bi de çalarken yaptığı bası mimikler beni benden alır.