sözlüğe giriş çıkışları anlık bir jiiittt sesinden ibaret olan beşinci nesil yazar.
kendisi hakkında bir ipucu vermek gerekirse, bu yazarın dumanla haberleşmelerinde kullandığı şifreli "naptın hacım","mavi ekran" söz öbeklerinin karşılığı genelde "iptal oldum" dur. beylik laflar sever, burcu yengeçtir.*
öğrendiğimiz şeyler birinden alakasızdır ama meslektaşımdır.
düşüncelerine zerre kadar katılmam ama hoşgelmiştir.*
just-in-time (jit) olarak bilinen japonların geliştirdiği, "tam zamanında üretim" olarak türkçeleştirilmiş bir üretim sistemidir. ikinci dünya savaşından sonra gelişen zor şartlarla mücadele eden japonların, şartlara uyum sağlamak yerine, mücadele etmesiyle ortaya çıkmış bir nevi bir başkaldırıdır. başkaldırdığı şey işletmelerdeki muda adı verilen kayıplardır. yani işletmelerde israfı önleme sistemidir. israfı minimize ederek, talebi, istenilen miktarda, istenilen kalitede ve istenen zamanda karşılar.
mudanın (ısrafın) ana kaynağının ise stoklar olduğunu varsayar. stokların problemlerin üstünü örttüğünü öngörür. stoklar şişkin iken, problemlerin görülemeyeceğini kabul eder. stokları azalttıkça, üretimdeki hataların da su üstüne çıkacağını öne sürer.
tam zamanında üretim anlayışının temelinde kaizen denilen sürekli iyileştirme felsefesi yatar.