belki ilginizi çeker
  1. · just in time
  2. · jitem
  3. · kaizen
  4. · kaderci üretim teknikleri
  5. · compiler
  6. · itü sözlük chat e girip yazacak bir şey bulamamak
  7. · kitlesel uyarlama stratejisi
  8. · gilberto silva
  9. · bulaşıkta just in time yaklaşımı
  10. · just in time
gündem
  1. · peygamberle dalga geçerken ölen sırp spiker
  2. · ales
  3. · thierry henry
  4. · 18 kasım 2009 fransa irlanda cumhuriyeti maçı
  5. · galatasaray
  6. · alex hagi den daha iyidir
  7. · hz ayşe günümüzde yaşıyor olsaydı ugg giyerdi
  8. · gelecek nesil
  9. · ışığınız bol olsun

jit  

1. (bkz: just in time)
    (tuygun, 13.05.2006 17:55)
  2. (bkz: jitem)
    (close2death, 13.05.2006 17:56)
  3. (bkz: free-jit)
    (hansvoralberg, 13.05.2006 17:57)
  4. sözlüğe giriş çıkışları anlık bir jiiittt sesinden ibaret olan beşinci nesil yazar.
    kendisi hakkında bir ipucu vermek gerekirse, bu yazarın dumanla haberleşmelerinde kullandığı şifreli "naptın hacım","mavi ekran" söz öbeklerinin karşılığı genelde "iptal oldum" dur. beylik laflar sever, burcu yengeçtir.*
    öğrendiğimiz şeyler birinden alakasızdır ama meslektaşımdır.
    düşüncelerine zerre kadar katılmam ama hoşgelmiştir.*

ek: harbiden sallamışım, başak burcuymuş.
    (tayyizemane, 14.07.2008 20:30 ~ 15.07.2008 19:04)
  5. just-in-time (jit) olarak bilinen japonların geliştirdiği, "tam zamanında üretim" olarak türkçeleştirilmiş bir üretim sistemidir. ikinci dünya savaşından sonra gelişen zor şartlarla mücadele eden japonların, şartlara uyum sağlamak yerine, mücadele etmesiyle ortaya çıkmış bir nevi bir başkaldırıdır. başkaldırdığı şey işletmelerdeki muda adı verilen kayıplardır. yani işletmelerde israfı önleme sistemidir. israfı minimize ederek, talebi, istenilen miktarda, istenilen kalitede ve istenen zamanda karşılar.

mudanın (ısrafın) ana kaynağının ise stoklar olduğunu varsayar. stokların problemlerin üstünü örttüğünü öngörür. stoklar şişkin iken, problemlerin görülemeyeceğini kabul eder. stokları azalttıkça, üretimdeki hataların da su üstüne çıkacağını öne sürer.

tam zamanında üretim anlayışının temelinde kaizen denilen sürekli iyileştirme felsefesi yatar.

türkçe versiyonu küt' tür. (bkz: kaderci üretim teknikleri)
    (ankilozan spondilit, 28.06.2009 01:10 ~ 01:39)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil