görseller
jiraiyajiraiya
jiraiya 
belki ilginizi çeker
  1. · jiraiya goketsu monogatari
  2. · uzumaki kushina
  3. · nagato
  4. · amegakure
  5. · yahiko
  6. · magen gamarinshou
  7. · konan
  8. · myobokuzan
  9. · tsunade
  10. · ebisu
gündem
  1. · ugg düşmanı ezik kızlar
  2. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  3. · apertura 2009
  4. · boylumlama
  5. · ezel
  6. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  7. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  8. · raul gonzalez
  9. · mafya babalarının saçını geri tarama zorunluluğu

jiraiya  

1. naruto (manga) sayı 385 öncesi çok ağır spoiler içerir... uyarmadı demeyin...

jiraiya... sarutobi sensei* tarafından eğitilen, amegakure' nin semender hanzo' su tarafından, çatışma sırasında gösterdikleri meziyetlerinden dolayı, konohagakure' nin en güçlü ninjaları olduğunu gösteren, densetsu no sannin denilen grubun üyesidir... kendi deyimiyle, mega-sapıktır... hatake kakashi' nin gözlerini ayıramadığı, icha icha adlı popüler yetişkin kitapları serisinin yazarıdır.... kurbağa keşişi*dir.. uzumaki naruto, kadınlara olan düşkünlüğünden dolayı kendisini ero-sennin diye çağırır... öyleki gizlice dikizlemek için gençlik yıllarında şeffaf kaçış yöntemi*ni bile geliştirmiştir, yondaime*' nin ve naruto' nun hocasıdır... alın korumasında kanji ile yağ yazar aynı karakter çincede muzip anlamına gelmektedir kişiliğini yansıtırcasına...

sarutobi sensei' nin takımındaki durumu, naruto' nun kakashi' nin takımındaki durumuna çok benzer.. eğitimi tamamladıktan sonra, köyden ayrılır, dünyayı dolaşır... bu sırada myobokuzan' a gelir ve gama sennin eğitimine başlar... ilerde bir öğrencisinin olacağı, öğrenci ve öğretmenin dünyanın kaderini belirleyeceğine dair bir kehanette bulunulur... amegakure ile savaştan sonra, jiraiya, konan, yahiko ve nagato adlarındaki üç öksüzle karşılaşır. benim öldürelim daha iyi, öksüzler, sürekli acı çekecekler bu boktan dünyada teklifime karşın gidip bunlara ninjutsu öğretir( öküz işte..)

jounin olunca, biri yondaime olmak üzere, diğer iki üyesi bilinmeyen üç kişilik bir takımın öğretmeni oldu... yıllar sonra, ben köyden kaçarken beni ikna etmeye çalıştırsa da başaramaz... benim ayrılışımdan, nedensiz yere kendisini sorumlu tutar... ardından köyden ayrılır, ben nereye, arkamdan gizli gizli o da oraya modunda dolanır... ben akatsuki' ye girince, akatsuki hakkında bilgi toplamaya başlar(ibne midir nedir.. sittir git lan...alla alla)... böyle beni takip etmeye kalkıp, paso ne halt yediğimle ilgilendiğinden, sarutobi sensei' nin istediği şekilde hokage de olamamıştır...

ben köyden ayrılmadan bir kaç sene önce, ilk kitabını bitirmiştir, ama kitap satmamıştır... yondaime olmuş olan minato, kitabı çok beğenip, eşi uzumaki kushina ile beraber, kitabın ana karakterinin ismini oğullarına verme kararı alır... bu sayede, uzumaki naruto' nun isim babası olmuş oldu jiraiya...

konoha' dan ayrılmasına karşın kendisi daima konoha' nın yanında yeralmış, zor durumda yardıma gitmiştir.. misal benim saldırım sırasında, diğer ninjaları savuşturmak için köyün ninjalarına yardım etmiş, sarutobi sensei öldükten sonra, kendisine teklif edilen, hokage makamını kabul etmese de, tsunade' yi bulmak için gönüllü olmuştur. reddetmesinin nedenleri arasında, her ne kadar kendisini o makama göre, gereğinden çok özgür ruhlu olarak nitelese de, sarutobi sensei ve yondaime' nin ölümüne engel olamadığından, layık görmemiştir kendisini hokage makamına...

kendi deyimiyle eşi benzeri olmayan bir süper mega sapıktır... benzersiz bir röntgencidir.... öyle ki yukarıda belirttiğimiz gibi sırf çıplak kadınları daha iyi seyredebilmek, kendi deyimiyle "araştırma" yapabilmek için touton jutsu' yu geliştirmiştir.. sapıklığını hiçbir zaman için gizlememiş tam tersine bundan gurur duymuştur, öyle ki sarutobi sensei' ye bile anlatmıştır yaptıklarını... buna rağmen naruto' nun milletin önünde kendisini ero-sennin(erotik keşiş) olarak çağırmasından hoşlanmaz..

kimi durumlarda, bu sapıklığı kendisine karşı da kullanılmıştır.. örneğin, naruto tek bir oiroke no jutsu ile kendisini eğitmesine ikna etmiştir.. yine benzeri şekilde, iki akatsuki üyesi bunu oyalamak için hipnotize ettikleri bir kadını kullanmışlardır... yine gençken bir gün tsunade hakkında "araştırma" yaparken, tsunade bunu yakalamış ve iki kolunu, altı kaburga kemiğini kırmış, bazı organlarını da yırtmıştır...

konoha' dan ayrıldıktan bir süre sonra icha icha serisine başlamıştır... bunların arasında en ünlüsü icha icha paradaisu' dur... icha icha serisinin çok ünlü olmasına ve sayesinde oldukça zenginleşmesine rağmen, karı kız peşinde koşarken ya da sake içmek için de naruto' nun parasını harcamaktan geri kalmaz, hatta parayı geri isteyince ortadan kaybolur(böyle de ibnedir kendisi*).

kendisi dövüşmeden önce vs. kim olduğunu belirtici, keşişliğiyle uyumlu, klasik japon tiyatrosundakilere benzer bir sunum yapar. bu sunumunun kesilmesine de ifrit olur....

ciddi olması gerektiğinde, girdiği mücadelelerde birden aşırı ciddileşir. bu durumlarda daima iç sesini duyar/okursunuz. sezgisi de çok kuvvetlidir, ne byakugana ne de sharingana sahip olmamasına rağmen, naruto' nun chuunin sınavları sırasında, su üzerinde duramamasında chakrasının dolaşımında bir sorun olduğunu anlamasında görüldüğü üzere...

jiraiya, naruto' yla ilk defa, chuunin sınavları sırasında, kaplıcalarda "araştırma" yaparken, ebisu' nun kendisini rahatsız etmesinden dolayı, onu alıp yere çalmasıyla karşılaşır.. ebisu ile chakra kontrolü üzerine çalışan naruto da, ebisu' yu yere yapıştırdığından dolayı, jiraiya' dan eğitimiyle ilgilenmesini ister... jiraiya ilk başta kabul etmese de, oiroke no jutsu ile kandırır naruto...

eğitim başladığında, naruto' nun karnındaki shiki fujin mührüne bastığım gogyou fuuin mührünü sökerek, naruto' nun chakra dolaşımının normale dönmesini sağlar... naruto' ya, kurbağa kontratını imzalatır ve kuchiyose no jutsu öğretir, ... ancak naruto iribaş falan anca çağırabilir... bunun üzerine, kyuubi' nin chakrasını nasıl kullanacağını öğretmeye çalışır... zor da olsa öğrenir biraz olsa da naruto... chuunin sınavlarının son bölümünde, benim köye saldırım başlayınca, sunagakure ninjalarının çağırdığı yılanları savuşturmakta yardım eder, konoha ninjalarına...

sarutobi sensei' nin ölümünden sonra, köyün yaşlı meclisi tarafından, kendisine, hokage makamı teklif edilir... ama daha önce belirttiğimiz nedenlerden kabul etmez.. ancak, tsunade' nin böyle bir pozisyona uygun olduğunu düşündüğünden, onu aramak için gönüllü olur... yanına naruto' yu da alıp, ona yolculukları sırasında, naruto' nun babasının tekniğini öğretir*.. bu arada, naruto' yu yanına almasının nedeni, akatsuki denen grubun naruto' nun peşinde olduğundan şüphelenmesi... bu yolculuğun başlangıcında, iki akatsuki üyesi; uchiha itachi ve hoshigaki kisame uzaktan izlerken, gama sennin' e bulaşırlarsa en iyi ihtimalle hem kendilerinin hem de jiraiya' nın öleceğini, bunun daha fazla adam olsa da değişmeyeceğini belirtiyorlar. böyle de hayvan biridir kendisi... tsunade' yle onlar irtibat kuramadan, ben kurarım, kollarımın içine eden sarutobi sensei yüzünden.. tsunade' yi ikna etmeye çalışsam da başarısız olurum.. tsunade, katsuyu' yu, yetişen jiraiya gamabunta' yı, ben de manda' yı çağırırırım... bunlar böyle iki kişi bana dalarlar, üstüne bir de ben kollarımı da kullanamıyorum bu sırada.. kaçmak caiz olur bu durumda.. her neyse.. tsunade de bu arada bu olaylar sonunda kabul ediyor godaime hokage olmayı...

jiraiya, uchiha sasuke ve naruto' nun düvüşünün son kısmına tanıklık eder. naruto' ya sasuke' nin bana benzediğini, ikimizin de güç delisi olduğunu, bunun için elimizden geleni ardımıza koymayacağımız, sasuke' yi geri getirmekten vazgeçmesi gerektiğini anlatır... naruto' yu bu sebeple aptallıkla itham eder... naruto ise kendisine, aptal olmayı sasuke' den vazgeçmeye tercih ettiğini söyler.. ardından, naruto iyileşince iki buçuk yıllığına onu yanına eğitmek ve amaçlarını öğrendiği üzere akatsuki' den korumak için alır...

bu noktada naruto bitiyor naruto shippuuden başlıyor.. mangada kaçıncı sayı hatırlamıyorum...

naruto' yu geri konoha' ya bıraktıktan sonra, akatsuki hakkında bilgi toplamak için yeniden ayrılan jiraiya, kakashi ve yamato' yu naruto' nun 4-kuyruk mod' u konusunda uyarmak için köye bir daha döner... naruto' nun kendisini o formda iken, neredeyse öldürdüğünü belirtir... daha sonra belirtildiği üzere, 4-kuyruk mod naruto' yu test etmek amacıyla, kontrolünü kaybedeceğini bilmeden, yondaime' nin bıraktığı shiki fujin anahtarı ile kendisi bilinçli olarak ortaya çıkarmıştır.... bu bilgileri verdikten sonra akatsuki hakkında bilgi toplamak için köyden ayrılır...

arada yine, benim, sasuke tarafından öldürüldüğümü ve sasske' nin itachi' yi bulup öldürmek üzere otogakure' den ayrıldığını bildirmek üzere köye geri döner(ölmedim ulan ben.. ölmem ben.. ölemem...anca mühür basarlar, hapsederler falan feşmekan).. sonra akatsuki hakkındaki araştırmalarına devam etmek için köyden yine ayrılır...

bir süre sonra yine konoha' ya döner ve tsunade' ye akatsuki' nin lideri pein' in amegakure civarında bulduğunu söyler... bu noktada, benim öldüğümü sanan(peh!.. ölür müyüm lan ben!..) ve efkar basan ikilinin konuşması sırasında, laf lafı açar... naruto hakkında hiç açıklanmayan şeyleri öğrenir okuyucu... neyse efendim... gider bu alengirli tekniklerle amegakure' ye... iki düşük rütbeli ninjayı yakalar, sorguya çeker. bu sırada bize, densetsu no sannin adını veren hanzo' nun pein tarafından öldürüldüğünü öğrenir... duyduklarına inanamaz.. yine de sakata gelmesin diye, naruto' daki mührünün anahtarını taşıyan kurbağayı çağırır, ölmesi durumunda doğrudan naruto' ya gitmesini tembihler..

pein' in ona gelmesini beklemektense, kendisi pein' i bulmaya çalışır, ilk önce konan' la karşılaşır... eski öğrencilerinin de akatsukiye katılanlar arasında olduğunu anlar ve ilk etapta pein' in yahiko olduğunu düşünür.. daha sonra pein' le de karşılaşır ve ilk başta doğrudan doğruya kendisi sonra fukasaku ve shima omuzunda keşiş modunda dövüşür... bu dövüş sırasında ne kadar yetenekli, yüce biri olduğunu gösterir... ancak pein üstün gelir bu dövüş sırasında... ve jiraiya' yı öldürür(ağlamıyorum... valla gözüme bir şey kaçtı)...

naruto kendisini hiç olmamış dedesi/babası gibi görür... bunun altında, naruto sadece kage bunshin yapabilirken, kakashi de sasuke ile ilgilenirken, onu yanına almış, kendisi ile ilgilenmiş olması yatar... zaten ölümüyle naruto yıkılır. tsunade' yi bile suçlar... onun bir suçu olmamasına rağmen...

teknikler vs.:

sannin olunca insan hayvan gibi de güçlü oluyor... (ehm!...) pein ile dövüşü öncesi, belirttiğimiz üzere bir kere tsunade, bir kere de kyuubi mühürü oynatılan naruto, 4-kuyruk modda benzetmiştir jiraiya' yı.. pein ile dövüşürken bile, ezilmemiş, tam tersine, pein' in kullandığı 3 vücudu altedince gardını düşürmesi sonunu getirmiştir... pein bile kendisi, diğer vücutları kullanmaması durumunda, jiraiya' nın, kendisini eşek sudan gelinceye kadar dövebileceğini söylemiştir...

kurbağa keşişi olunca, gamabunta dahil bütün kurbağa patronlarını çağırabilir. envai çeşit kurbağa tekniği kullanır. öyleki bunlardan biri naruto dünyasındaki en güçlü genjutsulardan biri olan, iki kurbağanın senkron bir şekilde özel bir şarkıyı söylemesine dayanan magen: gamarinshou' dur...

genjutsu yönü pek iyi değildir keşiş mod dışında,yığınla fuuin jutsu bilir, amaterasu' yu söndürebilir...

tasasız, kaygısız olduğunu gösteren özelliklerine rağmen, kendisinin yakınlarına(bu durumda bana) karşı olan nefretinin büyüdüğünü hissettiğini, bunu engellemek için kitaplarına başladığını belirtir bi bölümde...naruto' dan başarılı olamaması durumunda da yardım ister... benzeri durumda olan naruto da kabul eder bu yardım isteğini...

ninjayı ninja yapan onun nasıl öldüğüdür der (yanlış işte, ninjayı ninja yapan bildiği tekniklerdir... hmpf!...). direk kendisinden aktarıyorum:

pein kendisini çok ağır yaraladığı sırada, bilincini kaybederken:

-bir ninjanın değerini, nasıl yaşadığı değil, nasıl öldüğü belirler. yaşamlarını nasıl geçirdikleri değil, ölmeden önce, neler yapabildiği önemlidir hayatlarına anlam katan.geriye bakınca, benim hayatım, sayısız başarısızlıklarla dolu; tsunade teklifimi her seferinde geri çevirdi, arkadaşımı kurtaramadım(ölmedim ulan ben anlatamadım bunu bir türlü millete.. çıkacam o susanoo' dan bekleyin az...çıkmasam da kabuchimaru var, itachi-sasuke dövüşünün sonunda yerde dolanan bir yılan var... alla alla..), öğrencimin ve hocamın ölmesine engel olamadım. geçmişte yaşamış büyük hokageleri düşününce, benim başarılarım daima küçük önemsiz şeylerdi. onlar gibi ölmeyi isterdim. çok eskiden hayatımın nasıl sona ereceği konusunda bir karar vermiştim. eksikliklerim, kusurlarım, sadece hoş, ilgi dağıtıcı şeylerdi. başarısızlıklarım benim karakterimi güçlendireklerdi ve karşılığında, bütün hataların ve kayıpların ardından, bana son bir macera bahşedileceğini, hayatımın, bir ninjanın ninja olduğunu gösterir bir ölümle noktalanacağını düşünüyordum...

karakter adını jiraiya goketsu monogatari adlı hikayeden alıntıdır... genç gök gürültüsü gibi bir anlamı vardır...

(bkz: jiraiya goketsu monogatari)

dipnot: kimi düzeltmeler olabilir...

(görsel: jiraiya/56059)
    (orochimaru, 18.01.2009 01:16 ~ 24.01.2009 20:47)
  2. ---spoiler---
    kalbimizde yaşıyor
    ---spoiler---
    (anakin, 03.11.2009 10:16 ~ 10:17)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil