belki ilginizi çeker
  1. · dikine kesecen enine değil
  2. · intihar yöntemleri
  3. · razor sharp
  4. · ustura
  5. · büyük acı veren küçük şeyler
  6. · bir nick bir çağrışım
  7. · street fighter
  8. · kıyamet alametiydi bu aşk
  9. · vergi iadesi
  10. · türkçeyi rezil eden sözcükler
gündem
  1. · kesilen kediye acıyıp koyuna hiç acımamak
  2. · her yerinden öpüyorum rüştü
  3. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  4. · darwin i bitiren balık
  5. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  6. · sözlük yazarlarının itirafları
  7. · cehennemin girişinde yazan söz
  8. · gökçe güzel
  9. · katrina kasırgası

jilet  

1. zamanında savaş gemilerinden yapılan tıraş olmak için kullanılan nesne.
    (telvin, 10.07.2004 13:47)
  2. bazı kağıt oyunlarında oğlan için kullanılan sıfat
    (mavio, 03.08.2004 01:42)
  3. türkçemize gillette markasının kazandırdığı kelime.
    (bkz: selpak)
    (yallahtazyik, 13.12.2005 22:51)
  4. doğru kullanımda etkili,karizmatik intihar aracı...
    (bkz: dikine kesecen enine değil)
    (anarko, 14.02.2006 12:52)
  5. 1871 yılında tüm mal varlığını bir yangında yitiren ailenin çocuğu genç yaşta çalışmaya başladı..önce metal eşyalar pazarladı..mekanik aletler konusunda ki yaratıcılığını bir yatırımcı keşfetti ve ondan "kullanılıp atılıcak bir şey" yapmasını istedi..
    gel gelelim çok sonraları, yatırımcının bu isteğini bir sabah traş olurken anımsadı..usturasını bilerken önce aklına çift kenarlı çelik bıçağı iki levha arasına yerleştirmek ve bunu da t biçiminde-büyük t- bir sapla tutturmak düşüncesi geldi..bu şekilde bıçak bilenmiyecek ve birkaç kez kullanıldıktan sonra atılacak, yerinede yenisi konulabilecekti..king kamp gillette nin bu buluşu ilk zamanlar yadırgansa da daha sonraki zamanlarda milyonlarca üretilip kapış kapış alınacaktı..
    (allahına kadar ateistim bacım, 10.09.2007 01:27)
  6. kamaralarında çıplak
    kadın resimlerinin asıldığı
    savaş gemisinden
    bozma bir jilet
    her traş oluşumda
    hem okşar
    hem kanatır
    tenimi

(bkz: sunay akın)
    (joachim murat, 10.04.2009 14:19)
  7. arkadaş insanın kullanası, yüzüne ve bilumum lüzumlu yerine süresi, değdiresi gelmiyor. açıyorsun bir matbu veya dijital kaynağı, ünlü bir gemi, hız rekorları kıran bir uçak, ilkleri gerçekleştiren müthiş bir denizaltı hakkında bir yazı okuyorsun, hepsinin sonu aynı: "görevi bittikten sonra jilet yapıldı". nedir bu kardeşim? "dün gece atlantik'ten ilk bilmem ne rotasıyla uçan yolcu uçağının flaplarının bir kısmıyla tıraş oldum" fikri tüylerimi diken diken ediyor. ha, niye ediyor o başka mesele. ama ediyor işte. bu fikir beni ürpertiyor.
    (eksiksizuyum, 05.11.2009 23:23)
  8. müslüm gürses fanlarının bir döneme damgasını vurdurduğu alet. ulan insan kendini nasıl jiletler? "hohohoho müslüüm müslüüüm" diye diye hem de. ulan apaçık ibneymişsiniz de bu satırları okuduktan sonra bunu anlayacaksınız ya ben buna yanarım.

sen bi' erkek için, erkeğin ağzından çıkan laflar için kendini jiletliyorsun, ağlıyorsun, yırtınıyorsun. başına kareteci kuşağı gibi bağladığın, üzerinde "müslüm baba" yazan bekaret kuşağınla kanlarına bakıp bakıp ağlıyorsun. nasıl bir canisin lan sen? hem ibne hem cani. baba falan hikaye bunlar. sen resmen aşıksın o adama. "müslüm babayı dinliyorum kendimi kesiyorum aklımda sen varsın ay yüzlü ayşe" falan diye kandırma kendini bre sümsük. bildiğimiz ibnesin sen. ha belki şimdi çoluğa çocuğa karıştın, belki bir yerlerden bizlere bakıp gülümsüyorsun. bir döneme damgasını vurdurdun bu jiletin. onu satanlara para kazandırdın, ekonomiye can verdin. seni kurtarmaya çalışan doktora para kazandırdın, ekonomiye can verdin. cenaze işlemleri için cenaze levazımatçısına para kazandırdın, ekonomiye can verdin. helal olsun. ibneliğinle ekonomiye can verdin. aferin lan. şimdi de ekonomiyi canlı tutmak için ibne olup kendimizi kesmemiz gerekiyor demek ki. bunu da bize sen öğrettin. aferin. iyi ışık tuttun geleceğimize.
    (twiggy ramirez, 05.11.2009 23:29 ~ 23:31)
  9. (bkz: ustura)
    (çatapat, 05.11.2009 23:40)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil