|
|
- ülkemizde yıllarca kanaldde gösterilmiş, çizgifilm kasetleri de olan animasyon.kaçlı yıllarda geçtiği tam olarak bilinmese de günümüzden oldukça uzak bir tarih olduğu kesindir. katlanıp iş çantası boyutuna gelen arabalar(ki bunlar havada uçmaktadır), ışınlanma makinelerine benzeyen asansörler bunun göstergesidir. aile üyeleri george jetson, jane jetson, elroy jetson, judy jetson, sevgili köpekleri astro ve duygusal robotları rosie çizi filmin ana kahramanlarıdır. bir de georgeun patronu spacely ve onun ezeli rakibi coxwell vardır
(ascella, 02.08.2004 01:23 ~ 01:28)
- bunun taş devri ile birlikte yapılmış uzun versiyonu vardı bi tane. jetson ailesi taş devrine, çakmaktaşlar da jetsonların yaşadığı uzay çağına gidiyodu falan. büyük bi zevkle izlemiştik çocukluğumuzda**
- küçüklüğümüzün en gözde çizgi filmlerindendi.
george jetson: ailesini çok seven ama sürekli hatalı kararlar veren aile babasıdır.38 yaşındadır.spacely sprocekts ta çalışır.
jane jetson:george'un karısıdır.sürekli yeni arayışlar içindedir.saçını başını değiştirir.leonardo de venus ve picasso pia gibi sanatçıları beğenir.mooning dales'te alışveriş yapmaya bayılır.
elroy jetson:ailenin erkek çocuğu.10 yaşlarındadır.bütün uzay bilimlerinde başarılı dahi bir çocuktur.little dipper school'da okumaktadır.hiç hata yapmaz.
judy jetson:ailenin 16 yaşlarındaki kız çocuğu. hobileri şöyledir; erkekler, kıyafetler, erkekler,makyaj, erkekler, kuaförler , erkekler, erkeklerle çıkmak...cyborg biyolojisi ve astro matematik okumaktadır.laser'sw departmen store'dan alış veriş yapmaya bayılır.
astro:ailenin sevimli köpeği
rosie:ailenin hizmetçi robotu.
orbitty:ailenin hayvanı.henüz ne tür bir hayvan olduğu tanımlanamamıştır.
çizgi filmin diğer kahramanları ise cosmo spacely , cogswell , r.u.d.i. , petulia , henry orbit ve mack
hanna barbaraya sonsuz teşekkürler.
- çocukluğumda en çok kıskandığım şey yerdeki yürüyen bantlardı. "ne güzel, yer onların yerine yürüyooo" diye düşünürdüm. şimdiyse taksim metrosunda o yürüyen bantlarda ilerlerken kendimi sanki içindeymişim gibi hissetmeme sebep olan çizgi film.
(bkz: hey gidi günler)
(bkz: the jetsons)
- "tom ve jerry", "bugs bunny" ve "taş devri" ile birlikte, en sevdiğim çizgi filmdi.
- izlemesi insanı dinlendiren çok tatlı bir çizgi film. annemle izlerken jane jetson' ın 4 tane düğmeye basıp "ay bugün çok iş yaptım yoruldum" demesine her seferinde yarılıp özenirdik kendisine. ben de evime hizmetçi robot istiyorum!*
- zamanında introsundaki şarkısı ezberlenen, pek sevilendir, şimdi nerelerdedir.
''meet george jetson
his boy elroy
daughter judy
jane his wife''
(bkz: http://www.youtube.com/...)
- jetgiller olarak da bilinirler.
- küçükken izlediğimizde gelecekte gerçekten de böyle olacağımızı sandıran çizgi filmdi.
(ceyus, 11.10.2007 22:26)
- sen gel 2062 küsür yılına,yerden bilmemkaç metre yükseklerde binalar kur,robotları ev işinde kullanacak kadar teknolojide ilerle,uçan arabalar falan yap ama o zımbırtılardan gelen "vorili vorili" şeklindeki motor sesini kesmenin yolunu bulama.olacak iş değil...
|