belki ilginizi çeker
  1. · itü inşaat fakültesi
  2. · jeogrametri ve fotogezi mühendisliği
  3. · yeni başlayanlar için arazi
  4. · harita mühendisliği
  5. · ölçme bilgisi
  6. · okuması kazanmasından zor olan bölümler
  7. · lisanslı harita kadastro büroları
  8. · itü de okumayıp itü sözlük te yazmak
  9. · fenklaj
  10. · mira
gündem
  1. · yeşim salkım
  2. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  3. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  4. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  5. · kedi keserek internette yayınlayan kız
  6. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  7. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  8. · intihar edenin cenaze namazı kılınmaz
  9. · durdurum

jeodezi ve fotogrametri mühendisliği  

1. hangi bölümde okuyorsun sorusuna vermem gereken cevap.çoğu zaman söyleyemiyorum o ayrı.
    (abandini, 26.03.2004 15:06)
  2. (qwerty, 26.03.2004 15:35)
  3. ismi uzun, söylemesi zor olduğu için halk arasında harita mühendisliğide denen bölüm.
    (erdemetal, 09.07.2005 12:25)
  4. trt'de yayınlanan yedi numaraadlı tv dizisinde recepadlı karakterin okuduğu bölüm.
    (erdemetal, 09.07.2005 12:26)
  5. türkiye'de pek önemsenmesede almanya ve abd gibi ülkelerde üstüne titrenen bir lisans alani. mezunlarinin harita çizmekten, vücuttaki kanserin hacmini bulmaya, denizin altindaki madenin çıkartılmasına yardım etmekten, arabalardaki gps sistemini yapmaya, savaşlarda füzeleri istenilen yerlere atmaktan, marmaray'daki tüp geçitin yerine doğru olarak batırılmasını sağlamaya kadar bir çok alanda çalışabileceği mühendislik disiplini.
    (witch king, 04.04.2006 00:44)
  6. okurken bitsede kurtulsak,bitince ölsekte kurtulsak dedirten bölüm
    (westowl, 27.04.2007 01:19)
  7. haritayı, haritacılığın önemini görmezden gelirken bugün okuduğum bir coğrafi bilgi sistemi dökümanıyla ne kadar geniş bir dal olduğunun farkına vardım. ben paraleller, meridyenler, geoid gibi üç-beş terimde kalmışım. oblik, transversal, gnomonik projeksiyon derken dünyamızın her açıdan resmedildiğinin farkına vardım.

yani "dünya geoid" diyerek geçmeyeceğiz, abilerimizi dinleyeceğiz.
    (man on the moon, 15.07.2007 01:24)
  8. aldığım bir adet "ölçme bilgisi bir" dersinden yola çıkarak diyeceğim odur ki, zor bölüm.
    (nilay, 17.05.2008 23:30)
  9. (uzaktan algılama, 21.11.2008 18:18)
  10. adı geomatik olunca façası düzelecek olan mühendislik dalı, başkalarına göstermek ve adını söylediğimizde insanların yüzündeki gıpta ifadesini okumak istiyoruz ya, sırf o yüzden; hani bir e böyle gizemli falan bir isim.
    harita mühendisliği desen hangi bölümde okuyorsun diye soran adama; "hee harita mı" der, sen de boşuna okuyorum lan şu okulu dersin. bu sen diye tabir ettiklerimin dışında kalan azınlık ötesi insan grubu lütfen alınmasınlar, kendilerini tenzih ederim saygıyla.
    son cümlede, en son söyleneni başta da söylemiş olduğumuza dikkat çekerekten toparlayacak olursak: toplumsal şekilciliğimizin kurbanı olan (en azından adı) çok kıymetli bir mühendislik dalıdır.
    (maniacxx, 18.05.2009 21:04)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil