görseller
jean tiganajean tigana

belki ilginizi çeker
  1. · ağzında kürdanla yayık yayık yürüyen adam
  2. · fransız öpücüğü
  3. · 26 nisan 2007 fenerbahçe beşiktaş maçı
  4. · junichi inamoto
  5. · erik gerets
  6. · sporcuların kendine özgü tarzları
  7. · sergen yalçın
  8. · zigana geçidi
  9. · 21 nisan 2007 beşiktaş antalyaspor maçı
  10. · frank rijkaard
gündem
  1. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  2. · kurban kesmeye karşı olan dallama
  3. · aşk
  4. · günün tek cümlelik özeti
  5. · babaların garip huyları
  6. · 25 kasım 2009 manchester united beşiktaş maçı
  7. · 28 kasım 2009 fenerbahçe kasımpaşa maçı
  8. · hatalıyım
  9. · peugeot j9

jean tigana  

sayfa  / 2
  1. adına krampon yapımış zat.
    (ben de öyle biliyordum, 28.10.2005 18:58)
  2. her yerinden patlamış bir çuvalı andıran beşiktaş'ı yalnızca bir yerinden dikme çabasının ete kemiğe bürünmüş halidir. türkiye'de hangi büyük takım teknik direktörsüz kalsa le guen, rehhagel, scolari, vs. gibi takımın başına geçmesi için anlaşılmak üzere şeklinde ismi geçen çalıştırıcılardan biridir. bu saatten sonra beşiktaş'a fayda sağlayacak mıdır yoksa kariyerine olmadık yerde bir leke mi sürecektir bekleyip göreceğiz. takım başarısız olsa bile belki görev süresi boyunca bize de trezeguet veya henry gibi bir iki yıldız kazandırmasını umuyorum.
    (myrmidon, 31.10.2005 09:10 ~ 09:10)
  3. vatandaşı pascal nouma'yı transfer etmesini beklediğimiz yeni teknik direktör. umarız ki del bosque'ye, rıza çalımbay'a tanınan imtiyazlar kendisine de tanınır.
    (dedi ki normal, 02.11.2005 18:05)
  4. sözleşmesini 2 yıl daha uzatarak bizleri sevindiren teknik direktör.
    (schumifan, 17.03.2006 02:22)
  5. 2006-2007 sezonu öncesinde geleceğini hiç iyi görmediğim teknik adam.

jean tigana ile ilgili ön düşüncelerim için lütfen (bkz: @888583)

sezon öncesinde yönetim tarafından bir dediği iki edilmemiş; istediği tüm oyuncular geçen sezonun ortasından beri bir bir alınmış; kendisine gerekli krediler tanınmış olmasına rağmen;

yönetimle dalga geçecek açıklamalar yapmış ("paranız olursa herkesi (burada futbolcu ismi bile vermiştir. ben biraz yumuşatıyorum.) alırsınız.") ve süper kupa maçına sadece 1 hafta kalmışken hala ortasahaya 2 oyuncu alınması gerektiğini belirtmiştir. orta sahadaki en iyi iki adamı yaşlı diye göndertip (sergen yalçın,okan buruk), yıldız futbolcuları takımdan küstürüp ayrılmalarını sağlayıp (daniel gabriel pancu,ahmed hassan), üzerine kendi istediği transferleri yapıp (delgado,burak yılmaz) hala benim ortasaham diye ağlayan bir teknik direktöre artık camianın güveni kalmamıştır.

2 ortasaha oyuncusu alınsa bile le mans, shakhtar donetsk ve nancy maçlarında beşiktaş'ın hala bir sisteminin olmadığı çok açık. gelen futbolcular aynı zamanda takım için teknik direktörlük de yapmayacaksa (gheorghe hagi) bu transferlerin de hiç bir işe yaramayacağı açıktır.
    (hansvoralberg, 24.07.2006 16:50)
  6. çok kibar,düzgün,son derece mütevazı ve kültürlü bir insan olduğuna kanaat getirdiğim tatlı şahsiyet.gören, efsane isim,bir zamanların ünlü futbolcusu,dünyaca ünlü şahsiyet,bjk'nin hocası filan demez.bu kadar mı kendi halinde olur insan..kendisiyle zınk diye karşılaşmış ve bir akşam yemeğinde tanışmış bulunmaktayım.lakin olay çok komik bir şekilde vuku bulmuştur.

salaklık şu ki bizim masadaki herkes futbolla ilgileniyor olmasına rağmen,adam masamıza(yanındaki şahıs masamızdaki biri tarafından tanınmaktaydı) geldiği halde ,"iyi akşamlar,efendim merhaba nasılsınız" filan denilip yemeğe dönülmüş,adamla ilgilenilmemiştir.

sonra tigana konuşan arkadaşı lafını bitirene kadar öyle beklemiştir..yanındakinin masamızdakiyle konuşması bitince arka masaya geçmişler,akabinde masamızdaki şahsiyet "ahah tigana'da çok iyi adam değil mi,çok kibar" filan gibi laflar etmiş,bu bağlamda masadaki özellikle futbol manyağı erkek bünyelerin saçlarını başlarını yoldukları gözlemlenmiştir. zira ilgilenmeme olayı baştan kimsenin o loş ışıkta tigana'yı tanıyamamış olmasından kaynaklanmıştır!(benim gözüm bir yerden ısırmıştı ama neyse)

daha sonra bir yandan rakısını,şarabını içen bünyelerimiz,bir yandan arkada yemeğini yiyen tigana'ya kaçamak bakışlar atmaya başlamış,erkek milleti arasında "olm ben gidip 1984 avrupa futbol şampiyonası'nda velet halimle tigana! diye zıpladığımı söylicem bi-iki de fener 'e atıp tutucam bakalım ne dicek" ,"yuh bana lan körüm allah belamı versin adamı sap gibi beklettik öyle ayakta" şeklinde fıs fıs geyikler başlamıştır..akabinde tigana ile tekrar muhabbet kurulmuş,doya doya konuşulmuştur.

tigana,hepimizin bildiği türkiye'nin dışarıda (tabi en çok dik kafalı fransızlar tarafından) "cezayir" modunda bir ülke sanılması,hiç kendini satamayan bir ülke olduğu gibi konularda dertli olduğunu belirtmiş,türkiye'yi çok güzel ve normal bulduğunu,tanıtım sorununun ve önyargının aşılmasını kendisinin de çok istediğini söylemiştir.teknik direktör olarak gelmeden önce defalarca kez gelip gezdiğini,denizlerimizde çok vakit geçirdiğini de eklemiştir.

yabancı dillerde konuşmamıza rağmen bizlerle türkçe konuşmaya da gayret etmiş,herkesi gülümsetmiştir.ayrıca fenerbahçe'ye atıp tutup duran galatasaraylı bünyelerimize kibar olduğundan az yorum yapmış ama katıldığını da belli etmiştir.nihayetinde "lig bitiminde bjk şampiyon,gs de lig 2. olsun isterim" demiş,gs'yi gayet sevdiğini de dile getirmiştir.

(bkz: bu da böyle bir anımdı)
    (tebetha, 18.08.2006 14:02 ~ 25.08.2006 16:39)
  7. henry'i keşfeden adam.o yüzden oyuncu potansiyel yargılama özelliği yüksektir.
    (bkz: cm ağzıyla konuşmak)
    (absent, 26.08.2006 04:00)
  8. bir açıklamasında "fahrinin sağ ayaklı olduğunu bilmeyen spor yazarları var" diyen insan.
    "galiba kendisi de ibrahim akının sol ayaklı olduğunu bilmiyor" şeklinde haşmet babaoğlundan ayar yemiş insan.
    (hanspeterberigel, 30.10.2006 21:45)
  9. fransız mallarını boykot etmek amacıyla derhal beşiktaş'tan gönderilmesi gereken bir kişi.
    (mosquito hunter, 01.12.2006 22:12)
  10. kürdan canavarı insan. sanırım adam her maçta bi kutu kürdan bitiriyodur
    (workinglynx, 01.12.2006 23:15)
  11. beşiktaşlı oyuncular tarafından yönetime şikayet edilen teknik adam. iddialara göre devre arasında takıma taktik vereceğine bulmaca çözmeyi yeğliyormuş.
    (marauder jingo, 27.02.2007 17:59)
  12. az önce lig tv de erman toroğlu'ndan öğrendiğime göre chelsea'nin teknik direktöründen sonra dünyanın en çok kazanan teknik adamı. erman toroğlu'nun deyişiyle parayı götüren adam.
    (fb, 12.03.2007 11:30)
  13. soyadından ayakkabı markası yapılmış zat.
    (kötüböcek, 12.03.2007 11:39)
  14. ikinciliğin başarısızlık sayıldığı ülkemizde,sezonun birinci sırada bitirilememesi halinde şutlanma ihtimali %101 olan şahıslardan biri.
    (kötüböcek, 12.03.2007 11:44 ~ 11:45)
  15. yıllar evvel bir fransız kanalında
    hatta bir dönem ülkemizde de yayınlanan
    bir yarışmada yer almış
    ve şebek tavırlar sergilemiştir
    ama takımımın teknik direktörü olması nedeniyle
    severim kendisini..
    (axel fox, 12.03.2007 11:59 ~ 11:59)
  16. ikinciliğin başarısızlık sayıldığı süper ligde, sezonun üçüncü sırada bitirilmesi durumunda bile prim alacak olan teknik direktör.
    (shotcrete, 12.03.2007 12:12)
  17. genç yetenekleri keşfetme konusunda son derece başarılı olan ve bu nedenle türk futbolu için de ayrıca yararlı gözüken beşiktaş teknik direktörü.
    (tamdely, 12.03.2007 12:18)
  18. hacıoğlu kürdanları'nın sponsorluğunda takım yöneten beşiktaş teknik direktörü.
    (stairway to heaven, 06.05.2007 00:30)
  19. efendi adam. büyük futbolcu. genç yetenek avcısı. bunlar beşiktaş teknik direktörü olmak için yeterli sebep mi? 2007 sezonunun kadrosuna oynattığı futboldan memnun olan var mı? lucescu'ya çok kızardım. sergen yalçın- ahmed hassan-tümer metin üçlüsünü rahat bir maçta, şöyle 2-0 3-0 olmuş bir maçta bir arada görmek; futbol şov görmek istiyordum hep. yapmadı. beşiktaşın en başarılı sezonlarından birini lucescu ile yaşamış olmasına rağmen şampiyon olduğumuz sezon gitmesini istedim hep. beşiktaşımın oynadığı futbol zevk vermiyordu çünkü. ama lucescu yine de iyi bir taktisyendi. tigana'da ise böyle bir özellik de yok. hakkında olumlu olarak söylenen tek şey genç yetenekleri bulup yetiştirmesi ama burası türkiye. kaç futbolcu var 17 yaşında keşfedilmiş yıldızı parlamış? bir nihat kahveci'yi söyleyebiliriz bu özelliklere sahip. altyapılardan gelen, çok iyi futbol bilgisine sahip futbolcu çıkmıyor kolay kolay, bu adam kimi yetiştirecek? bu ülkede üç büyük futbol kulübü var ve bu kulüplerin 'bu sene bizden bir şey beklemeyin genç futbolcuları yetiştireceğiz' deme lüksü yok. altyapıdan kaliteli futbolcu kazandırmak için a takım teknik direktörüne de ihtiyaç yok çünkü onu altyapıda görevli teknik heyetin yapması gerekir. üstelik tigana'nın genç futbolcuları kazanmak adına yaptığı burak yılmaz'ı sağ kanada koyup taraftara ıslıklatmak, ibrahim akın'ı futbola küstürmek, ilk geldiği sezon takır takır gol atan gökhan güleç'i kulübeye mahkum etmek. ben beşiktaş'ı her sezon güzel futbol oynarken görmek istiyorum, ben beşiktaş'ın 1-0 kazandığı maçlardan zevk almıyorum, ben beşiktaş'ı saçma sapan ofsayt taktiği yaparken görmek istemiyorum... ben inönü'de rakibine baskı kuramayan, sahasına hapsedemeyen, üç pası üst üste yapamayan bir beşiktaş görmek istemiyorum... ben beşiktaş'ın maçı olduğu bir gün 'bugün izlemeyim de dışarı çıkayım' dedirten bir takım istemiyorum... ben 'ya bu sene gençleri kazanacağız, artık bu sene de böyle geçsin ne olacak' demek istemiyorum... ben o tribünleri dolduran seyircinin , hiç susmayan seyircinin emeğinin karşılığını almasını istiyorum...

istediklerim tigana'nın başında olduğu bir takımın yapacağı işler olmadığı içinde, sayın tüpçü başkanımızla birlikte fransa'ya yerleşmesini istiyorum.
    (damda deli var, 06.05.2007 00:36)
  20. iki gün önce yelkenlerini suya indirenlerin şimdi taşlı sopalı eylemlerle karşı çıktığı adam..
    zor kardeş taraftar kısmını memnun etmek..
    (bkz: dişi yakarış)
    (dirtypain, 06.05.2007 00:41 ~ 00:59)
  21. beşiktaş'a yaptığı en büyük katkının gençler ile ilgilenmesi olduğunu düşündüğüm, hafta içi yapmış olduğu ayrılma açıklamaları ile önemli bir maç öncesi yanlış yapan fransız teknik direktör.
    (talen, 06.05.2007 00:44)
  22. kel ve göbekli tipik türk erkeğinden hoşlanan gereksiz insan.
    (bkz: baki mercimek)
    (ocimen, 06.05.2007 00:47)
  23. başarısız olduğu zamanlarda fulham'da ve fransa liginde geçirdiği günleri anlatarak kendi kendini teselli etmeye çalışan ancak bu durumun kimsenin umrunda olmadığını halen farkedememiş teknik direktör...
    (ageblood, 06.05.2007 15:05)
  24. bakın ben her zaman et yiyorum, çok zenginim, tazminat peşinde değilim mesajı vermek istediği için ağzından kürdanı eksik olmayan fransız teknik adam.
    (birbirbiribirilerine, 06.05.2007 15:09)
  25. medya, yönetim ve taraftarın elbirliğiyle gönderdiği futbol eğitmeni. giderayak iğrenç futbol düzenimizi yüzümüze vurmuştur. "son senemi hediye ediyorum" demesine rağmen bazı angutlar hala alacağı primden dem vurmaktalar. ne diyeyim kına yakın.
    bize bir kaç beden büyük geldi. yolun açık olsun can tigana...
    (nizam, 10.05.2007 21:51)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil