jean reno 1948 yılında
casablanca'da doğmuş ünlü bir aktördür..paris school of arts'ı bitirdikten sonratelevizyon şovlarında ve sinemada kariyerine adım atan reno, arkadaşı
jean luc besson'un birçok filminde rol almış ve çok geçmeden de üne kovuşmuştur..
the professional (
leon) filmi ile japonya'da bile ismini duyurabilen aktör, sonunda video oyunlarında da yer almayı başardı..(bkz.
onimusha)
önceki çalışmaları : the big blue, la femme nikita , leon..
büyük ve eğri burnuna rağmen
*aynaylarla araları barışık olmayan insanların idolü olmayı başaran karizma insan...
kızıl nehirlerden sonra birde aynı yazarın kurtlar imparatorluğu adlı romanından uyarlanan filmde de oynayan fransız aktör.
(rotten, 14.10.2004 14:26 ~ 14:28)
allah karizma dağıtırken hepsini almak için sıkı bir şekilde çalışan ama yakışıklılık dağıtırken yorgunluktan uyuya kalan (karşı çıkan gençlik resimlerine baksın), komedi, aksiyon, gerilim, romantik demeden oyunculuğunu konuşturabilen, fransızlara olan antipatimin azalmasına neden olan aktör ötesi.
düzeltme: ispanyol asıllıymış kendisi. fransızlara hala gıcık olabilirm.
sadece kendisi görmek için bile film izletebilen aktör
*... karizmanın şahı olduğundan yakışıklı adamları izlemekten daha çok keyif verir...
the da vinci code'da dedektif
bezu fache'yi canlandıracak olan oyuncu.
göz altı morlukları onu son derece seksi kılıyor.
fransızdan adam çıkmaz lafımda kayırdığım tek şahsiyettir. leon, kızıl nehirler ve ronin unutulmaz filmleri arasındadır.
klasik bir fransız çekiciliği örneği.zira frnasız yakışıklı görmedim,suratı beeeyle güzellik normlarına uyan.lakin karizmalarıyla olayı nasılsa apayrı bir aşıyorlar gözlere dolup taşıyorlar.bir diğer örnek de
vincent cassel'dir buna.
(sidar, 12.03.2005 04:13)
herhalde sinema da çirkin insanada ihtiyaç olduğu için aktör olan kimse ama neden o...
ona verilen roller kime verilse becerirdi hem de ünlü olurdu...
pembe panter sayesinde komedide de oldukça başarılı olduğunu yeniden kanıtlayacak olan aktör.
leon the professional da başarının amına goymuş,bizi kendisine hayran bırakmış ama son filmi kurtlar imparatorluğunda resmen sıçmış aktördür...
fransızlarin dünya sinemasina armağan ettigi aktörlerden.
uzun boyludur ama ne yazikki yakışıklı degildir ama allah var kendine has bir karizmaya sahiptir.
yanında birde gerard depardiu varsa filmlerinde yeme de yanında yat.süper iyi bir oyuncu.keşke sayıları daha fazla olsa
gerçek adının juan negro olduğunu ve ispanyol olduğunu duymuştum bana söyleyenlerin yalancısıyım
komedi oynadığında tadından yenmeyen, "fransızdan komik olmaz" tezinin antitezi olmasına rağmen kendisi fransız polisi karakteriyle özleşmiş "
surhumain" aktör olunca fransız polisi mekanı herangi bi yerden bi jean reno çıkar gibi gelmez mi insana derken tabii ki de
da vinci code'da
fache rolünü oynamasaydı şaşardık. kitabı okurken de gözünün önünde canlandırdığın fache bir jean reno bozması da değil miydi zaten der, acaba
mr brown da mı onu düşünüyodu yazarken diye sorar bünye.
(bınar, 03.04.2006 12:30)
bana yıllar yılı "aman allahım, ben nasıl bir fransızı sevebilrim?" sorusunu sorduran. fakat sözlükte ispanyol asıllı olduğunu öğrenmemle içime su serpen, ferahlamamı sağlayan aktör.
bu arada teşekkürler sözlük.
sakız çiğneyerek fransız aksanlı ingilizcesini yenecegini düşünen aktör.
dünyanın en çirkin erkeği bile olsa karizması ve oyunculuğuyla ,nice brad pitti,tom cruise u cebinden çıkaracak olan aktör.ayrıca altmışına merdiven dayamış olmasına rağmen ekranda hala taş gibi durmaktadır.juliette binochela birlikte ekranlarımıza geldiği zaman dadından yinmemektedir.
yuvarlak çerçeveli gözlükler bir insana ancak bu kadar yakışabilir.(tarantinoya da yakışıyor ama bu kadar değil)
temmuzda zofia borucka adlı genç bir oyuncuyla evlenmiş ilah. ailecek yastayız ..
1948 casablanca doğumlu ,ispanyol asıllı aktör.1999 da matrix filmindeki ajan smith rolü için teklif götürülmüş ama başka bir film çekiyormuş o sıralar kabul edememiş tabi.kurtlar imparatorluğu çekimleri için ülkemizde bulunduğu sıralar kendisine , türkiye den tanıdığınız aktörler kimler diye sormuşlar, cevap " hapishanede senaryo yazan bi aktörünüz vardı ,yılmaz güney sadece onu tanıyorum." demiştir.
kar ve kaplan filminde doğuyu temsil eden ve insanlığın anlamsız savaşlarından dolayı kendisini büyük bir üzüntü olan ıraklı düşünür rolüyle karşımıza çıkmaktadır. başarılı bir performans sergilemiştir.