jawa 350   

adana çık aradan

1. 350cc lik "par par paaarrrr" ses çıkartan, sağlam ve kaliteli 80'lerin motoru
    (uykumvar, 11.07.2006 17:10)
  2. motor olsun çamurdan olsun mantığıyla yaklaşabileceğim,zamanın hayli popüler şimdi sanırım artık üretilmeyen ama ülkemizde bilhassa köylerimizde sıklıkla rastladığımız,her tarafı dökülse bile çatır çatır yoluna devam eden,yanlarına eklenmiş türkiş malı tornacı elinden çıkmış kıtıpiyoz sepet eklentisi ile içinde bütün karısı çocukları arkadaşı tarlaya dooru içgüdüsel motorcu edasıyla sevimli ama bir o kadar da tehlikeli bir tablo çizen sürücüsüyle uzun süre daha hayatta kalacak cekoslavak malı motorsiklet..
    (şimdilikkararveremedim, 11.07.2006 19:09)
  3. "bazı densizlerin bakımsız bırakmaları yüzünden sözde "gürültülü (çata pata)" çalışan, bakımlı bir 91 modelinin 3.000 devirde çıkardığı sese hayran kalınabilecek çok seksi bir alettir. (bkz: tısır tısır)

bildiğiniz üzre motorsikletlerin egzosunun içinde susturucu denilen bir alet vardır ve bunun içinde 3-5 tane keçe de denilen egzos contası bulunur. bunlar gerektiğinde değiştirilir ve motorumuzun sesine hayran kalınır. tabii ki köylede kimse sesi siklemediğinden sepet takan amcalar bırak susturucuya cedid conta takmayı, komplesini söküp kalaşnikof gibi ses çıkarmasını isterler çünkü onlar için önemli olan tısır tısır motor'a binip piyasa yapmaktan ziyade iki çufal fazla atmaktır.

bu güzide aletler şekilsiz gibi dursa da sizlere köroğlu hikayesindeki maraz atı hatırlatmak isterim sevgili okurlar. sağlam seyisi bulduğunuzda ufak çapta kapışmalarda ele vermek sizin için rutin olacaktır."

-yattara tosya'dan bildirdi.
    (ben de öyle biliyordum, 04.10.2006 23:39)