görseller
jason beckerjason becker

belki ilginizi çeker
  1. · uzun tırnaklı erkekler
  2. · hayata döndürme imkanı olsa döndürsek denilenler
  3. · yatmadan önce dinlenen son şarkı
  4. · steve vai
  5. · sözlük yazarlarının best ofları
  6. · esp
  7. · solosuna aşık olunan gitarist
  8. · darkness of misery
  9. · joe satriani
  10. · perfspot
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · ezel
  2. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  3. · marjinal isim meraklısı aile
  4. · metrobüse para vermeyen tkp li öğrenciler
  5. · yılmaz özdil
  6. · okan bayülgen
  7. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  8. · juan carlos navarro
  9. · yazıcıoğlu önündeki maymunlar

jason becker  

1. 18 yaşında virtüoz olarak unvanlandırılmış gitarist. özellikle sweep picking tekniğinde oldukça karmaşık ve zor besteleri vardır. üstün şarkı yazabilitesi ile gönülleri fethetmiş ancak tam da david lee roth ile (ki eski gitaristi steve vaidir) büyük bir turneye çıkıp adını tüm dünyaya duyuracakken hastalığı başgöstermiştir. marty friedman ile bir yan grup olarak cacophonyi kurmuş ve onunla beraber akıllara zarar bestelere imza atmıştır.

13 senedir als hastalığının pençesindedir ve müzik ile hayata bağlı olarak kalmaktadır. sadece gözlerini oynatabildiği halde özel bir alfabe ile end of the beginning adlı konçertosunu yazmıştır. akıllarda japonya cacophony konserinde bir elinde yoyo sallarken sweep atarak yer eder. eğer gitarın bir tanrısı varsa gösterilebilecek en güçlü adaydır.aşağıdaki adresten ulaşılıp bilgi edinilebilir.
    http://www.jasonbecker.com/

(bkz: evet ulan hastasıyım)
    (thranduil, 04.04.2005 11:06 ~ 11:10)
  2. dünya üzerinde görülebilinecek en sevimli gitarist, ve de en sevimli* gitarlara sahiptir
    bir insanın gitardan nefret etmesine sebep olur. yok abi şarkıları çalmak değil, adam çalarken takip etmek bile zor. motor mu var güzelim elinde nedir dedirtiyor istemeye istemeye.
    (bkz: cacophony)
    (bkz: concerto)
    (bkz: speed metal symphony)
    (venom, 29.06.2005 17:13)
  3. inanılmaz bir besteleme kabiliyetine ve sweep picking e alışkın parmaklara sahip,şu anda hasta olan,zamanında geleceğin en büyük gitaristlerinden biri olacağı iddia edilen,daha 20 yaşında neredeyse bütün rock ve metal dergilerinin kapağına çıkmış gitarist...
    (cankush, 16.09.2005 15:54)
  4. sweep olayını bi bok zannedenleri dumura uğratan insandır.öyle ki 1 senelik düzgün çalışmadan sonra herkes öyle sweep yapabilir.ama onun asıl usta olduğu konu içindeki müziği ne pahasına olursa olsun ortaya çıkarabilme yeteneğidir.hiçbiyerini kıpırdatamazken kendisi müzik yapabilmiştir.hastalığı sırasında karşısına bir bilgisayar koyduklarında bana bununla nasıl müzik yapabileceğimi gösterin diyerek hala ölmek istemediğini kanıtlamıştır.
    (zaknafein, 11.12.2005 17:04)
  5. zamane gitaristlerini koltuğunda sessiz sakin ağlayarak dinleyen gelmiş geçmiş en büyük üstadlardan biri...
    (cankush, 14.01.2006 21:46)
  6. efsanevi bi gitaristtir daha çocuk denecek yaşta kendini ispatlamıştır ama yine çok genç yaşta yakalandığı kas hastalığı yuzunden vücudunun buyuk bir kısmını kullanamamaktadır ama bu bile onu durduramamıştır bilgisayar yardımıyla içindeki müziği dışarı vurmaya devam etmiştir hayata müzik ile bağlanmıştır...
    (weirdo, 08.03.2006 17:34)
  7. sitesindeki habere göre kaslarını hafif de olsa kıpırtabilemeye başlamıştır.
    (venom, 15.03.2006 00:28)
  8. bir adam düşünün ki sadece gözlerini oynatarak,sağlıklı insanlardan çok daha fazla işe yarasın.
    (floydzede, 03.04.2006 11:13 ~ 22:03)
  9. kök hücre tedavisinin en büyük destekçilerindendir
    son bikaç senedir ortalarda artan tedavi masraflarını karşılamak için hayatını anlatan bir film çekilecek ya da fretleri numaralı gitarı signature olarak üretilip satışa sunulacak gibi dedikodular dolaşmaktadır, keşke bu projeler gerçekleşse
    bu adamın numarası çok hızlı çalması, gerçekten korkutucu sweepler atabilmesi değilde daha çok hızı spor olarak yapmamasıdır, hiçbir parçasından egzersiz tadı aldığımı hatırlamıyorum yoksa gider mab a tapardık dimi
    son olarak çok ta mutlu bi adamdır videolarından anladığım kadarıyla, clinic tarzı bi videoda gerçekten kastırıcı bi partisyonu bikaç kez dener çalamaz sonra gitarın sesini kapatır 'videolarda böyle yapıyoruz genelde' tarzı birşey söyler sonra çalıyormuş gibi yapar hatta çalarken bide üstüne el hareketi çeker, yarar gider
    (head trıp hero, 07.07.2007 10:22)
  10. tanrının adaletsizliğinin simgesi. dünyada bir sürü aşağılık insan varken bula bula onu bulan als hastası gitarist.
    (bergman, 31.07.2007 12:17)
  11. daha lise bebesiyken malmsteen parçalarını kasmadan çalabilen bir zamanların aşmış gitaristi.felçli haliyle bile sadece göz hareketleriyle albüm çıkarabilmiş azimli yetenek.
    (cwen, 15.01.2008 22:55 ~ 23:20)
  12. kendi web sitesinin ana sayfasında şöyle buyurmaktadır:

we live thinking we will never die.
    we die thinking we had never lived.
    (sakin olmam lazım, 15.04.2008 21:20)
  13. teknik anlamda gitarı yalayıp yutmuş bütün olarak çıkarmış bir adam. duygusuyla tekniğini harmanlayıp güzel bestelere imza atmıştır. tabi her daim teknik ön plandadır. yakalandığı amansız hastalık kendi hayatını bir trajediye çevirirken dinleyen hayranlarını da böylesi bir dahinin müziğinden mahrum bırakmıştır. hastalandığını ilk duyduğumda spekülasyondur o diye düşünüp - oh olsun ibneye öyle çalar da dünya üzerinde binlerce gitaristin gitardan hatta müzikten soğumasına neden olup binlerin ahını alırsan allah da sana böyle bir musibet verir müstehak sana- diye geyik yapmıştım.
    (han solo, 15.04.2008 22:09)
  14. dünyaya gelmiş en önemli ve gizemli adamlardan biridir. seveni, sayanı çoktur. müziği hakkında konuşmak yersizdir (adam senfoni yazdı lan!). videolarını izlerken kendimizden geçirtir, ömrümüzden alır bu güzel insan.

bi mucize olsa; 2 güne iyileşip kalksa, bbc senin cnn benim röportaj yapsa, gülse, konuşsa!
    (alastironer, 19.07.2008 03:15)
  15. perpetual burn şarkısında 01:41'den sonra kafayı yiyen, ben dahil bütün dinleyicilerine şok üstüne şok geçirten gitarist. bırakın öyle birşey yazmayı taklit bile edemem.
    (weekend warrior, 28.09.2008 13:00 ~ 13:01)
  16. http://megavideo.com/...
    (kaan zender, 11.10.2008 01:27)
  17. ilk olarak ''altitudes'' adli şarkısını dinlediğimi hatırlıyorum seneler önce.beni nasıl bir psikoloji içine soktuğunu ise hatırlamak bile istemiyorum açıkçası..

yaşıtları sokakta gazoz kapak oynarken o 17-18 yaşlarında ''altitudes'' gibi bence rock tarihinde eşi ve benzeri olmayan bir şarkıyı bestelemiştir.gitaristim diyen herhangi bir kişinin bile çalarken kıçından terler akıtır bu şarkı,her baba yiğidin harcı değildir çünkü.yaptığı şeyler,albümleri,kariyeri yeterince anlatılmış zaten bende değinip yinelemek istemiyorum daha fazla..keşke şuanda çalabiliyor olsaydı demek farz ama sanki..etrafta fink atan sözümona gitar virtiözleri o şuan çalabiliyor olsaydı kaçıcak yer ararlardı heralde..

albümleri :
    - collection
    - perpetual burn
    - perspective
    - the blackbarry jams
    - warmth ın the wilderness (jason becker tribute)

şeklindedir bu efsanenin..ve son olarakta onun adına bir tribute albüm çıkarıldı.onun daha veletken yaptığı o muazzam besteleri çaldı günümüzün iyi gitaristleri ve müsizyenleri..isimleri ise şöyle :

jeff pilson, marty friedman, paul gilbert, anders johansson, mattias ıa eklund, cosmosquad feat. jeff kollman, vinnie moore, chris poland, jeff watson, steve morse, robin mcauley, james byrd, patrick rondat, rolf munkes' empire, stormwind, torben enevoldsen, mark boals & lars eric mattsson, ron keel's ıron horse featuring robert marcello,mike chlasciak, jeff scheetz, cyril achard, phi ansari yaan-zek & lale larson, eric sands with david ragsdale, project alcazar, paul nelson, may lian, all the usual suspects, rob johnson, pua feat. carina alfie & linda mcdonald of phantom blue, mistheria with rick renstrom, eric zimmermann, mike campese, alex masi, pamme, david martone, ron thal, sami asp, tony baena, josephine of phantom blue, hit the ground runnin', and evolution.

tabiki bunlarin içinde göze hemen çarpan isimler paul gilbert ve vinnie moore..her zaman böyle organizasyonlarda yer alan,sempatik,yardimsever ve kaliteli iki gitar virtiözü..herşeyden öte kaliteli iki müsizyen..

not : çok yakın dostu olan marty friedman'i esgeçtim.onu bilen biliyor zaten..

(bkz: god bless jason)
    (ilkokul esprisi, 11.04.2009 21:32 ~ 21:38)
  18. cacophony grubunda marty friedmanla beraber çalmışlardır. kas erimesi olarak da bilinen als hastasıdır. van halen grubunun eski solist david le roth ile yaptığı konser çalışmaları sırasında hastalığı ortaya çıkmıştır. yaptığı besteler tony mcalpine gibi gitarcılar tarafından çalınmaktadır.
    (sakura, 23.04.2009 14:46)
  19. ''altitudes'' gibi bana kalırsa dünyanın en iyi enstrumantel parçasını daha 18 yaşındayken yapmış,üstad,sempatik,aşmış ötesi gitar virtiözü..virtiözü diyorum çünkü gözleri ve bir parmağı dışında tamamen hareketsiz olmasına rağmen hala beste yapıyor o,senfoniler gönderiyor müzik dünyasına odasından..

onunla ilgili bir hikaye biliyorum..

andy timmons'un kızı monica radyoda bir gün bişey duyar..

- baba bu çalan kim ? çok iyi çalıyor senin gibi..
    - o tanrı kızım ..

diye cevap verir kızına andy timmons..radyo'da çalan jason becker'dir..

şu an çalabiliyor olsa neler olurdu kestirmek güç..daha 18 yaşında ''altitudes'' gibi bir besteyi yapması şu an varolan tüm gitar virtiözleri için koca bir soru işareti olmalı..belki bir korku kimbilir ?
    (kişisel olmayan ileti, 30.07.2009 23:16)
  20. çok aşmış bir gitar üstadı idi ta ki yakalanmış olduğu amansız hastalığa kadar. şu an bildiğim kadarıyla sadece gözlerini oynatabiliyor. bu şahsiyet 16 yaşındayken black star gibi zor şarkıları tek ayak üstünde çalıyordu. müthiş bir yeteneğe sahipti. sahip olduğu müzik zekası çok az müzisyende vardır...
    (max, 30.07.2009 23:31)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil