belki ilginizi çeker
  1. · fettullah gülen
  2. · altıncı nesil
  3. · hac ibadetinin hep kurban bayramına denk gelmesi
  4. · dinde zorlama yoktur
gündem
  1. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  2. · sözlük yazarlarının itirafları
  3. · google wave
  4. · 27 kasım 2009 bursaspor galatasaray maçı
  5. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  6. · öğretmenler günü
  7. · uludağ sözlük
  8. · yol problemlerinde sonucu eksi bulan insan modeli
  9. · yapılmış en aptalca gaflar

jargovit  

sayfa  / 2
  1. eşsiz bir araştırma yeteğine sahip olduğunu düşündüğüm ve böylelikle çok geniş bir bilgi dağarcığı ile engin yorum kabiliyetini kullanarak bilimsel ama sade, anlaşılır ve akıcı üslupla yazarak bizleri de bilgilendiren yazardır.
    hoşgelmiştir. iyi ki vardır.
    (anarchistrockstar, 31.10.2009 17:08)
  2. değindiği konular çok hassas olmasına rağmen düşüncelerini düzgünce açıklayabilen ve iddialarını net bir şekilde kanıtlayabilen kaliteli bir yazar.
    (change means nothing when nothing wants to change, 31.10.2009 17:10)
  3. buralar "dinimize saygısızlık yapiye yaeaeaeaea" larla, amdan götten bakınızlarla dolacak yakında ama ben uyarımı yapayım:

bu arkadaşın yazdıklarının altına adam akıllı bir şey yazmayı deneyin. hani bi deneyin yani belki olur. adamın tuğla gibi girilerinin altına üç kelimelik bakınızlar vereceğinize kendi nick altınıza bamya pipinizin görselini ekleyin daha iyi.
    (yenisekme, 01.11.2009 01:53 ~ 01:57)
  4. araştırmacı, fakat kendisine "yanlış bulmak için okuyan yanlış anlar" demek istediğim yazardır.

uyarı: bu giri otomatik olarak girilmiştir. lütfen yanıtlamayınız.
    (böbelere bolon, 04.11.2009 13:08)
  5. öğretici yazıları var. özellikle dinler hakkında güzel şeyler öğrendim. devamını beklemiyor değiliz.
    (piqolet, 09.11.2009 00:22)
  6. kapitalizmin insanlığa kazandırdıkları konusunda tatlı bir münakaşaya girdiğimiz, düşüncelerimiz tam zıt durumda da olsa tartışma tarzından keyif aldığım yazar.
    inadına, seri artı oy veren meleği olacağım kendisinin.
    (tarzan, 09.11.2009 11:50)
  7. farkındalığı gayet yüksek seviyede, zeki, araştırmacı insan, beni çekip kurtaran yüce insanın onu da kurtarmış olması güzel bir ortak yön
    (türkfilmlerindekiplatinsaçlıkötükadın, 09.11.2009 13:11)
  8. geldiğinden beri takip ettiğim yazar. güzel yazıyor, boş yazmıyor. yazar ünvanını gerçek anlamda taşıyan yazar.
    (napalm yutmuş kedi, 09.11.2009 17:31)
  9. geldiği günden beri takip ettiğim, sapa sağlam, taş gibi, bazı ibibiklerin aksine ne dediğini bilen ve yine bazı ibibiklerin aksine copy paste yapıp ondan sonra adamım, yazarım, istim,zustim diye ortalıkta gezinen imitasyon dandiklerinin aksine usunu kullanan yazar.

on numara yazar.
    (pink floyd floyd yaylalar, 10.11.2009 16:04 ~ 18:07)
  10. şu sıralar zaman gazetesiyle kıçını silmekle meşgul.
    (hamsun, 10.11.2009 23:16)
  11. bugün keşfettiğim yazar. takipteyiz.
    (hübsches baby, 10.11.2009 23:18)
  12. hangi tarihten kaldığının umrumda olmaması dışında, okunmaya değer onlarca girisi olan yazardır kendisi. uzun uzun girilerinde kopyala-yapıştır da yapmıyor sanırım.
    (nokia şarzı, 10.11.2009 23:21)
  13. sözlüğün boş işlerle uğraştığı son günlerde en gereken yazar çeşididir kendisi. yaz arkadaşım bol bol yaz. din üzerine yaz, siyaset üzerine yaz. bende böyle başlamıştım ama hiç bir değişiklik yok insanların beyinlerinde hep aynı önyargı, okumadan değerlendirme. ben yıldım ama sen yılma, lütfen aynı şekilde yaz objektif ve korkusuzca.
    (be realist demand impossible, 14.11.2009 03:10)
  14. olaylara önyargılı yaklaştığını düşündüğüm yazar. ayrıca açıklamaları derine inemiyor ve pek çok yer dede alıntılar yapıyor. olayın üstüne kendi yorumunu katamıyor.

mesela bir konu hakkında yazımdan alıntı yapmış hakaret içerikli bir cevap yazmış sonra bende yazısını yorumlayıp hiç çarpıtmadan sade şekilde düşüncesinde katılmadığım yerleri söyledim ve yazısının eleştirisini yaptım. fakat daha sonra herhangi bir cevap alamadım kendisinden. anlaşılan kendisi tartışmacı ortamlarada daha hazır değil, bildiğini okuyanlardan.
    (grand senyör, 16.11.2009 18:41 ~ 18:58)
  15. (bkz: @3735828)

ilgili girimi kendisine hediye etmek istiyorum. hatta utanmayıp, bir de buraya bir kısmını alıntılayacağım, kusuruma bakmasın (kendisinin tartışma kültüründen muzdarip bir şekilde, mutlak doğru olduğu sanrısına kapıldığını düşünmekteyim. hediyem ondandır.):

"tüm bu sinir bozucu detaylara rağmen, tartışmalar üretken zaman dilimleridir. yaratıcılığınızı ve üretkenliğinizi zorlar. şayet, tartışılabiliyorsa. ama yok sizi alaya alır, küçümser bir eda eşliğinde tartışma yürütülmeye çalışılıyorsa ortada üretkenlik ve yaratıcılık zaten kalmaz. kısır döngü şeklinde, aynı minvalde sözler üretilir durulur.

(...)

hayatımda bir elin parmak sayısını geçmeyecek kadar insan var böyle oturup her şeyi sonuna kadar tartışabileceğim. ne kadar ters noktalarda durursak duralım, tartışmanın seyri hep bir şeyler öğrenmeyi ve üretmeyi getirir. neden belirli insanlarda oluyor bu durum diye düşündüğümde, karşısındakini algılamaya / anlamaya yönelik çaba gösterme gayreti ile karşılaştım. kendisini mutlak doğru olarak konumlandırmayan, bunun üstüne hayatta öğrenebilecek çok şey olduğunu söyleyen kişilerle tartışma gayet keyifli yürüyor. hem yeni şeyler öğreniyorsun, hem algın genişliyor. bundan alası mı olur?

tartışmaktan kaçmayalım, yeni yeni şeyler öğrenelim, üretelim. ama mümkünse, tartışmayı sağlıklı yürütebilecek kişilerle. kaçınmamız gereken tartışma değil de, tartışmayı sağlıklı yürütmek gibi bir amacı olmayan kişiler velhasılı kelam."

not: ekleme yapıldı, daha net şekilde ifade edildi.
    (aglaures, 16.11.2009 18:48 ~ 18:53)
  16. iyi bi arkadaş. neden bu kadar üstüne gidiliyo anlamadım...

imza: naif buddy.
    (mevlüt şekeri hüznü, 16.11.2009 18:58)
  17. kuştan ödünç aldığım o miniminnacıcık beynimle bile bu yazarın yazdıklarını anlayabiliyor ve sayesinde hemen hergün cebime birkaç cümle daha koyabiliyorsam, aksini iddia edenlerde ciddi ciddi artniyet ararım. veya bir mahçubiyet, acziyet filan.
    (sinirliyim ezelden, 16.11.2009 19:04)
  18. ba ba ba
    - al abi levye
    -şunla bir olma gitt indir yaa
    - deli galiba abi.
    (ibrahimgibiortasabrigibişutatguızagibigolkralıol, 16.11.2009 19:13)
  19. (bkz: fettullah gülen)

edit : imla
    (insanmiyim, 16.11.2009 19:17 ~ 22:56)
  20. sıkı takipçisi olduğum yazar. dikkat çekici. iğne deliğinden geçirdiği tespitleriyle birçoğunu ters köşeye yatırabilen cinsten. yazıları daim olsun.
    (elpinoras, 16.11.2009 20:49)
  21. ona buna fetocu diyen yazar. feci halde fetocularla kafasını bozmuş durumda. eyvallah... bazen işte o belge tarzında bişeyler copy paste yapar bizde okuruz buna da diyecek bişey yok. dinsiz veya değil çok önemli değil.çünkü birinin ne ye inandığı ya da inanmadığı bu zamana kadar hiç şeyimde olmadığı gibi bundan sonra da olamayacak. istediğine inansın yada yazsın. lakin sen şusun sen şakirtsin sen fetocusun sen akp yandaşısın deme cürretini nereden buluyor anlamış değilim.

onu da geçtim bu arkadaşın en çok takıntılı olduğu şeylerden biride müslümanların gerici olması , hatta ona göre müslümanların aklı fikri sikişte her boku ona göre yorumlarlar ve kafaları hemen oraya gider.bakın dün bir giri yapmışım girimde bir grubu kendi çapımın yettiği ölçülerde eleştrimişim hiçbir kişisel saldırı yok, verdiğim örneklerde bizzat yaşadığım olaylardan

(bkz: yumurtalı protesto yaparak mutlu olmak)

katılırsın ya da katılmazsın değil mi. ?bu kadar basit.ama bu arkadaş hani müslümanların aklının hep orada olduğunu söyleyen bu yüzden gerici filan diyen arkadaş ne demiş.

''alternatifi götüm s.kiliyor ama feci zekiyim, hemencecik tespitler silsilesi yaparımcılıktır''

hop hopp ne göt sikilmesi be arkadaş. livatanın dinimizde yerinin olmadığını bilirim ayrıca gayet hetero bir adamım. niye aklın oraya gitti..

şimdi daha can alıcı bir yer geliyor.

girimde diyorum ki ''ben bakkal hasanla da gayet iyi muhabbet ederim''

arkadaş ne diyor bakın;

''bazı süper bilgililer fazla bakkalla haşır neşir olmuş tezgah altlarında''

yuh be arkadaşım hakikatten yuh. görüşümdür nedir bu kin nedir bu nefret. niye aklın hehm iki bacak arasına gitti. hiç yakıştı mı sana.

işte bu yüzden bu ve bunun gibler asla olmayacaklar.diyecekler laflarım var aslında ama demiyorum...

ben mi ben hiçbir guruhla ne organik ne inorganik kan bağım olmadığı için önüme geleni eleştircem.ama tüm bu gruplarlada diyaloğum sürmeye devam edecek.yeri gelecek solcuları yeri gelecek milliyetçiler yeri gelecek kemalistleri ateistleri müsülmanları kim varsa yanılş gördüğüm onları eleştiricem.ama yaptığım fikir alışverişi olduğu için hemen akabinde sarmaş dolaş birahaneye,konsere ,ya da oraya buraya gidicem. bunun şakşakçıları da kalkıcak bana ''tanımlanamıyan cisim'' diyecek. çünkü bunlara göre olaylar ve hayat sihaylar ve beyazlardan ibaret bana göre ise herşey gri olucak aramızda ki farkta bu olarak kalıcak.
    (tristins, 18.11.2009 13:08)
  22. beni fetocu değil, sözlükteki fethullahçıların ittifakçısı liberal ilan etmiş yazar.

benim suçum neydi lan?
    (aglaures, 18.11.2009 13:29)
  23. okuyorum. beğenmediğim; beğendiğim, hoş olan; olmayan, özgün; alıntılı bir sürü yazısına rastladım. bunlar her arının ortalama özelliği.
    benim üzüldüğüm taraf onu diğerlerinden ayıran bir özelliğini giderek yitirerek sıradanlaşması. sezinlediğim üstünlüğünü yitiriyor gibi. sıradan bireyler insanları, ortalamaların üstünde olanlar olayları, dahiler fikirleri tartışır. umarım özünü biliyordur ve aslımı yitirdim hükümsüzdür şekline dönüşmez.
    (bostorgay, 18.11.2009 13:57 ~ 18:39)
  24. (kutsal palamut, 18.11.2009 17:45)
  25. müthiş yazıları ve tespitleriyle son zamanların ilgi çekici ve 6. nesil yazarıydı. uçmuş maşallah... yine aynı olaylar, yine aynı insanlar, dön babam dön aynı yere gel. ha maşallah. kınalar hazır mı kızlar?
    (elpinoras, 18.11.2009 18:22)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil