görseller
janet jak esim 

belki ilginizi çeker
  1. · antik bir hüzün
  2. · birkaç sonsuzluk anı
  3. · alfonsito
  4. · birkaç sonsuzluk anı
  5. · mira
  6. · antik bir hüzün
  7. · ensemble
  8. · ija mia mi kerida
  9. · entre las vuertas paseando
  10. · adio
gündem
  1. · cebe sevgili ismini kayıt şekilleri
  2. · demokratik sol halk partisi
  3. · colin kazım richards
  4. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  5. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  6. · yasaklanması gereken şeyler
  7. · 2012
  8. · nefes alıp veren erkekte gizli eşcinsellik vardır
  9. · berlin duvarı

janet jak esim  

1. 500 yıl önce ispanya'daki zulümden kaçarak osmanlı devletine sığınan yahudi kültürünü gözler önüne sermiş bulunan karı koca, müzik grubu: janet esim, jak esim. ispanyolca ile ibranice'nin karışımı olan judeo-ispanyol dili ile yapıyorlar şarkılarını.

etnik müzik bildiğin.

(bkz: ukte)
    (jimela morrison, 06.04.2007 14:01)
  2. judeo-espanyol isimli bir dilde şarkı söyleyen ve yahudi göçmenlerinden olan çift.. kendi kültürlerinin müziğini icra etmektedir. çiftin hikayesini öğrendikçe, müziklerine olan ilginiz de artıyor.
    15.yüzyılda ispanyada yaşayan yahudilerin soyundan gelen bu iki güzel sesli insan, kaybolmaya yüz tutmuş bir dili de günışığına çıkarıyor. 1980 yılı civarında ispanyol yahudilerinden bir sürü nine ve dedeyi bir araya getirip şarkıların söz ve melodilerini toparlayarak albüm haline getiriyorlar. bu dilin endülüs emevilerinin ispanyayı fethetmesiyle birlikte karışan müslüman-yahudi kültürünün bir eseri olduğunu söyleyenler de mevcut.
    erkan oğur ile düet yaptıkları bir albümleri de bulunan janet ve jak esimin toplamda benim bildiğim 4 adet albümleri vardır. (yine benim bildiğim) albümlerinin isimleri
    1) antik bir hüzün
    2) birkaç sonsuzluk anı
    3) ensemble
    4) adio
    (ness, 24.05.2007 14:27 ~ 25.05.2007 00:14)
  3. judeo ispanyol ezgiler albümündeki durme durme kerido ijiko parçasıyla beni benden alan sanatçılar.bu parçayı enstrümantal olarak dinleyeince nedense sanki türkiyeden bir ezgiymiş gibi gelir bana.
    (dahianlamindakideayriyazilir, 26.02.2008 22:44)
  4. (dali, 26.02.2008 22:55)
  5. odamdayım; yalnızlığımda ve karanlığımda. winamp açık ve dinliyorum müziklerimi. shuffle yi açmışım ki her yeni şarkıda yeni bir ses duyayım.
    yasmin levy "y no tengo paisaje, yo menos tengo patria" diye bitiriyor şarkısını.*

şimdi kim/ler beni alıp götürecek, kim/ler hüzünlere boğacak diye bekliyorum. hani asılmayı bekleyen idamlık nasıl bekler ya celladını... aynen öyleyim.

sonra bir şarkı başlıyor. "ben listeye atmamıştım bunu" diyorum. ilk defa duyduğum bir melodi...
    bir kadın anlamadığım bir dilde birşeyler söylüyor. 'anlamadığım' dediğime bakma; aslında aynı dili konuşuyoruz belki de.

o, ağıtlar yakmaya başlıyor ve ben 'bu şarkı yoktu bende, nasıl listeye girdi? nerden geldi?' demeyi unutuyorum.
    dedim ya celladını bekleyen bir idamlık gibiydim.
    gelmiş bile cellat ve ben eğmişim boynumu...

altı buçuk dakika kadar sürdü ölümüm.
    'alfonsito' dedikçe bu cellat, ben biraz daha battım hüzne.

ve ben öldüm en sonunda.

cellat gitti, alfonsito kaldı geriye.
    (ninn worx, 25.12.2008 13:13)
  6. bademciklerim şişip de evde yattığım günlerden birinde müzik zevkine çok güvendiğim bir arkadaşımın benimle paylaşması sonucu tanıştığım çift , müziklerinde halklarının yaşadıklarından melodik izler taşıyan, diğer taraftan etnik müziğin en güzel örneklerinden olarak anılan ikili.
    (critical, 25.12.2008 13:24)
  7. iki mülayim insan
    (esteban, 27.09.2009 22:42)
  8. güzel, samimi, sıcak, kaliteli müzisyenler.
    (bkz: entre las vuertas paseando)
    (o x u s, 01.11.2009 22:03 ~ 22:04)
  9. yo era ninya ile baştan çıkartan erkan oğur'un arkadaşları olan çift.
    (ben büyüyünce plankton olucam, 01.11.2009 22:17)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil