|
|
- yetim kızın hikayesi, sürüyle uyarlama filmi çekilmiştir, türkler de geri kalmamıştır tabii
- o veya bu şekilde ingilizce derslerinde zorla okutulmuş kitap. kızımız mr. rochester'a aşıktır amma velakin bir türlü kavuşamazlar. türk filmi gibi walla
- bay rochester'ın "siz ne kadar güzelseniz ben de o kadar yakışıklıyım" cümlesi aklımda kalmış wuthering heigths'ın yazarı emily bronte'un kız kardeşi charlotte bronte tarafından yazılmış roman.
- basit bir aşk romanına benzese de bundan çok uzak olan kitap.gotik temaların bolca işlendiği bir kitaptır.rochester'ın deli karısı,jane'in küçükken kapatıldığı kırmızı oda,jane'nin vampirlerle olan benzerlikleri (evet garip biliyorum).ayrıca viktorya döneminin sosyal şartları ve yazarın hayatı hakkında ipuçlarına rastlanabilir.kesinlikle sıradan bir kitap değildir,zaten bronte kardeşlerin bu kadar izole bir ortamda yetişip de bu denli karanlık ve gotik elementler kullanabilmeleri de ayrı bir merak konusudur.
- charlotte brontenin bana göre eşsiz kitabıdır.bay rochester ve jane birbirlerini severler.15- 16 yaşlarında okunduğunda bay rochester gibi biriyle evlenmek istenebilir sonradan geçer
- bir pazar geceyarısından sonra trt'de karşılaşabileceğiniz bir mini diziye sahip roman. yeşilçamı aratmayacak olaylarla bezenmiş, ingilizce derslerinde özellikle erkek öğrencilerin büyük azap çekmesine neden olmuştur.
|