belki ilginizi çeker
  1. · krautrock
  2. · between heaven and hell
  3. · progressive rock
  4. · tamerlan kalmykov
  5. · itü sözlük radyosu
  6. · bütün dünya orman olsun istiyorum
  7. · coupling
  8. · msn messenger
  9. · joss stone
  10. · çerkezce
gündem
  1. · sözlük yazarlarının genel özellikleri
  2. · yılmaz özdil
  3. · sözlük yazarlarının dinlemekten bıkmadığı şarkılar
  4. · yazarların yapmak istediği saçmalıklar
  5. · ayda su bulunması
  6. · hz ayşe günümüzde yaşıyor olsaydı ugg giyerdi
  7. · her şey iyi giderken ayrılalım diyen sevgili
  8. · anlatılacak çok şey varken susmak
  9. · gemicik

jane  

1. alman progresif rock grubudur. 70'li yıllarda krautrock akımının kilometre taşlarından biri omuştur. bu akımın en büyük temsilcilerinden biridir. bu akımdaki birçok grubu etkilemiştir. genelde eloy'la karşılaştırılır ancak iki grubun da müzik ve söz anlayışları farklıdır. eloy daha konsept albüm konularına eğilirken jane daha sakin şarkılar yapar.

grup elemanları

peter panka - vokal, bateri
    charly maucher - vokal, bas
    werner nadolny - vokal, klavye
    klaus walz - vokal, gitar

here we are, germania ve together albümleri dinlemeye değerdir.

aynı zamanda türkçe yazıldığı gibi okunan bir çerkes kız ismidir.
    (floydian, 11.10.2007 02:01 ~ 02:04)
  2. (bkz: jane porter)
    (chixculub, 14.02.2008 04:42)
  3. (bkz: jane jones)
    (closer, 09.07.2008 19:13)
  4. (bkz: jane eyre)
    (bkz: jane bennet)
    (örtülü özne, 09.07.2008 19:22)
  5. (bkz: songs about jane)
    (excalibur, 29.07.2008 15:26)
  6. http://img120.imageshack.us/...
    (ghujka, 29.07.2008 16:48)
  7. gerçekten de türkiye'nin gerçeklerini kavrayamamıştır(!) :

(bkz: @2595225)

artık burda kalmasının anlamı yoktur. burda tanıştığı tüm iyi insanlara teşekkür eder. dün birileri tarafından alay, eğlence konusu olurken yarınlarda başkalarının alay konusu olacaktır, aynen gene kimseye karışmasa bile...biraz daha kalırsa aklını oynatacaktır. gittiğinde güle güle yavrum güle güle diye sevineceklerin olduğunu, kullanıcı adının altına saçma sapan şeyler yazılacağını da biliyordur. ama şu vardır ki ona katılan insanların daha çok olduğunu, yanında olan insanları, destek verenleri en önemlisi kendisinin haklı olduğunu biliyordur.

umarım gittiğinde hakkında birileri iyi ya da kötü bir şey dediğinde, o birileri; dediği kişinin girilerini okur da öyle yargıya varır, ön yargıların kurbanı olmaz.

(bkz: hoşça kalın)
    (jane, 30.07.2008 07:56 ~ 07:59)
  8. bir bayana yakışabilecek en güzel ikinci isim.
    birincisi;
    (bkz: sofia)
    (irgatez, 16.08.2008 15:44 ~ 16:22)
  9. (bkz: becoming jane)
    (pinkpillsandblueshots, 16.08.2008 16:01)
  10. tatlı dilli, hoş sohbeti olan, iyi, güzel insan.. adı da ayrı bir güzeldir yani..

aynı zamanda iyide yazıyor kendileri severek takip ediyoruz.. uzun süren ayrılık sonrası sözlüğe yeniden hızlı ve sağlam bir giriş yapmış, biz arı dostlarını mutlu etmiştir..

hoşgeldin yeniden..
    (elm sokağı nda freddy i arayan adam, 25.10.2008 01:09)
  11. (bkz: sweet jane)
    (donkıllıone, 25.10.2008 01:10)
  12. "avatarında başı yok, memesi görüküyo. ıyk" falan demiş. söylemeyecektim ama benim başım yok ki. bundan mütevellit akıl fikir de aramamak lazım. olanı koymuşuz ortaya, sonra bik bik. olmuyor.
    (vandal mimar, 07.11.2008 14:39 ~ 14:41)
  13. benim ne demek istediğim ortadadır,durup dururken tanımadığı insanların aklıyla ilgili hakaret etmeseydi, herkesin zekası ortadadır.

(bkz: @2811637)
    (jane, 07.11.2008 14:51 ~ 14:53)
  14. demek istedikleri gayet ortada olan yazar. yalnız benim demek istediklerimin de ortada olduğunu kabul etmesi lazım. böyle belle boyun arası bi yerde. tam ortada. aynaya baksa görür.
    (vandal mimar, 07.11.2008 14:57)
  15. hayatı boyunca kimin ne giydiğini ne çıkardığını umursamayan bir insandır, neden orda o fotoğrafı demiştir sebebi bellidir. aklı olan insan babasının malı olmayan platformlarda kendi kafasına göre kuralları değiştirmez.adı üzerinde kafa resmi isteniyor orda, miss turkey yarışması için fotoğraf değil, burda akıl olayına değinmiştir. olayı çarpıtmak isteyen insanları da allaha havale eder.

yanlış anlaşılmasın yazarın kimseyi kıskandığı yoktur, madem birilerinin aklına hakaret ediliyor önce kendilerine ışık tutalım.
    (jane, 07.11.2008 15:04 ~ 15:10)
  16. jane burada bize her türlü nasıl bir insan olduğunu anlatabilir. mesela hayatı boyunca munis, özgürlükçü ve de kuralcı bir insan olmuş olabilir; doğrudur. ama bakın hala nerede sevgili jane'in aklı. o aklı bir kenara bırakıp hakarete uğramış mazlum ama dişli kadın imajına yoğunlaşsa, "haklı" olduğu iddiasını rahatlıkla sürdürebilirdi. ama başka türlü bir akıl, biraz da tecrübe lazım onun için de.

yahu hakarete karşı geliştirdiğiniz tutum, haklı isyanınızı ifade etme biçiminiz bile bir garip. kim öğretiyor size bunları allahaşkına? günlerce türk toplumunda memenin aman kadının yerini eleştirip, "türk kadınını eziliyollar" çerçevesinde iç kıyan beyânlar verip üç satır yazıyla edindiğinizi sandığınız erdemlerinizi, "radyoda sodom istedim, çalmadı" gibi dandik bir mevzuudan hareketle hallendirip karşınızdakinin aklı dururken memelerini eleştirerek harcamayın bari. (hayır topu topu 350 girim var. bi oturup okusanız mutlaka bulursunuz eleştirecek şey. zor değil.) bu kadarcık tutarlılığı kendinize çok görmeyin. sonra "salak salak şeyler yazıyorsunuz" diyorum, suçlu ben oluyorum. hakaret değil bu, size müstehak. salaklıkla itham edildiği takdirde "ama o da teşhircilik yapıyor." argümanıyla karşıma gelen insan mevcut salaklığını pekiştirmekten başka neye yarıyor bu dünyada?
    (vandal mimar, 07.11.2008 15:21 ~ 16.04.2009 15:52)
  17. (bkz: diary of jane)
    (örümböcük, 11.11.2008 13:47)
  18. hesabını kilitlemesine üzüldüm. oysa aylar sonra hakkımda birtakım derin ve nitelikli araştırmalar yapıp "sözde aydın" olduğum gerçeği ile sahalara dönmesini olumlu karşılamış, boş vakitlerimde kendisi üzerinden pek de iddialı olmadığım trolling denemelerime devam edebileceğim için -insanın kaldığı yerden devam etmesinin getirdiği tatlı telaştan olsa gerek- bir hayli de sevinmiştim. heyhat, kendisi olmasa da avukatları varmış. ona güvenerek, olayı sadece süreç ve tartışma adabının noksanlığı ekseninde ele alarak devam edeyim.

"dün itibariyle hesabını kilitlemiş yazar. nick başlığındaki sataşma amaçlı giride, yazıldıktan aylar sonra editle yapılan değişikliği bundan sonra farketmiş. cevap hakkı çoktan doğmuş haliyle ama ne var ki hesabı kilitli..." deniyor.

bakıyoruz hemen tarihlere. aylar önce nick başlığındaki sataşma amaçlı girilerin ilki jane tarafınca, benim başlığıma yazılıyor. hani çok basit bir tabirle radyoda gelişen bir olayı sözlüğe taşıyan bizzat kendisi. haliyle bana cevap hakkı doğuyor. veriyorum. sonra o da veriyor, ben de veriyorum. böyle kısa fakat adil bir süreç. bunlar şurada açıklanmış; (bkz: @2811713)

bu karşılıklı paslaşma jane'in bir girisiyle son buluyor. ben artık ona cevap veremiyorum (yani bir deyişle acayip göt oluyorum) ve sonra jane nedenini hala anlayamadığım bir sebepten kendi girisini editlemek suretiyle hesabını kilitlediğini deklare ediyor. ben de o defteri dürüyorum. ama tabii hesabı aktif bir yazar olarak edit hakkına sahibim ve iş bu jane'e yazdığım son giriyi işi trolling vakasından bir nebze olsun çıkarabilmek amacıyla editliyorum.

sonra jane ansızın geri dönüyor ve aylar boyu hesabı kilitli iken hakkımda yaptığı araştırmalardan ve nereden nasıl edindiği meçhul sanrılar ve paranoyalardan mütevellit bir çalışmasını kamuoyu ile paylaşıyor. ha ben de sanıyorum ki; editi gördü, ona delleniyor. olabilir. ama yok, iş öyle değilmiş. jane'in bir avukatı bizi hemen aydınlatıyor bu konuda. meğer jane aylar sonra durduk yere last.fm sayfamdan tut okuduğum okullara, giydiğim markalara kadar yapmış olduğu araştırmalarla süslediği, orhan pamuk-nobel analojisine oturttuğu bir tür "vandal mimar-sözlük" ilişkisinden dem vuran muhteşem sözde aydın tezini * yayınladıktan ve yine anlamadığım bir sebepten ötürü hesabını kilitledikten sonra fark etmiş benim yaptığım editi. ve maalesef hesabı kilitli olduğu için bu edite, cevap hakkının çoktan doğmuş olmasına rağmen, cevap veremiyormuş. mağduriyete bakar mısınız. yahu bir kere yapmış olduğum edit, mevcut giriyi temasından saptıran bir edit değil. hani "x, şöyledir böyledir" yazarsın, sonra gider onu "x, şöyle böyle değil" haline getirirsin, edit ahlakı diye adlandırılan şeyi ihlâl etmiş sayılırsın (ki edit ahlakının böyle böyle ihlâl edildiği düşüncesi başlı başına ele alınması gereken bir sorun ama şimdi konumuz o değil. onu hep tartıştılar başlığın altında. gidin okuyun.)

kısacası, jane'in bir; mağduriyetine, iki; sürekli hesap kilitlemesine, üç; habire avukat tutmasına anlam verebilmiş değilim. (avukat olayı pahalı bir şey. vaktinde şahsımı saçlarından tutup inönü stadının olmayan demirlerine asmakla tehdit eden konyalı bir gençten kurtulmak için tutmuşluğum var.) ortada tanımadığı bir insanın (şimdi burada "sen de jane'i tanımıyon, ne konuşuyon?" itirazı gelebilir. dikkat edilirse jane'le alakalı kullanılan malzeme bizzat kendi yazdığı girilerden başka bir şey olmamış bugüne kadar. ama jane çalışıp geliyor.) sözde özel hayatını ifşa etmeye çalışan, tartışma adabının son derece dışında bir üslup ve materyallerle kafasında yaratmış olduğu bir karaktere kendi tabiriyle ayar vermeye çalışan sakat bir kafa mevcutken daha hala hangi cevap hakkından bahsediliyor, ona da anlam verebilmiş değilim.

yalnız tüm bu anlamsızlıklar arasında jane'in hesaplı kilitliyken dağ kulübesinde kütük taşıyan çalışan rocky misali okuduğum lisenin müdürünü arayıp "vandal mimar nikli yazarın lise 2-ilk dönem notlarının tam listesini istiyorum" demesi ve bunun benim kulağıma tam da nobel almak üzereyken fısıldanması en çok içerlediğim şey. bileydim türkçeyi yıldızlı pekiyi yapar, fantastik edebiyat dalında eserler verirdim.
    (vandal mimar, 28.04.2009 03:25 ~ 30.09.2009 17:37)
  19. renkli ekrandaki en komik jane ablamız

(bkz: jane christie)

(bkz: coupling)
    (luthien, 28.04.2009 03:31 ~ 03:32)
  20. jefferson airplane/starship'in efsanevi şarkısı. sözleri;

jane, you say it's all over
    for you and me girl
    there's a time for love
    and a time for lettin' it be baby

jane, you're playin' a game called
    called "hard to get" by its real name
    makin' believe that you just don't feel the same
    oh jane

jane, you're playin' a game
    you never can win girl
    you're stayin' away so ı ask you
    "where you been, baby?"

like a cat and a mouse (cat and a mouse)
    from door to door and-a house to house
    don't you pretend you don't know
    what ı'm talking about

were all those nights we spent together, hey hey
    only because you didn't know better
    ı got to know
    jane, you're playin' a game
    you're playin' a game, playin' a game

(jane, jane, jane)
    woah jane you're playin' a game
    but why ı don't see
    jane you're playin' for fun
    but ı play for keeps, yes ı do
    (jane, jane, jane)
    that's a game on me, yeah
    (jane, jane, jane)
    so plain to see
    (jane, jane, jane)
    janie, janie, janie, janie, janie
    (jane, jane, jane)
    why you foolin' with me, me, me
    (jane, jane, jane)
    (jane, jane, jane)
    (jane, jane, jane)
    (jane, jane, jane)
    (violently happy, 17.10.2009 11:23)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil