belki ilginizi çeker
  1. · jandarma komando
  2. · mahmut tuncer
  3. · jitem
  4. · çift jandarma
  5. · güvercinlik
  6. · demokrasiyi orduya emanet etmek
  7. · kelepçe
  8. · uludağ üniversitesi
  9. · jandarma komando
  10. · saint tropez
  11. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · ugg düşmanı ezik kızlar
  2. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  3. · annelerin yakışıklı anlayışı
  4. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  5. · prison brake
  6. · annenin gençlik fotoğrafları
  7. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  8. · analitik geometri
  9. · thor

jandarma  

1. mahmut tuncer'in bir türküsü.
    (where is my mind, 17.05.2004 21:33)
  2. (bkz. jitem)
    (atlantis, 28.05.2004 23:53)
  3. idari olarak içişlerine, özlük hakları açısından genel kurmaya bağlı askeri kolluk kuvveti. şehir merkezlerinin dışında, polise bağlı mücavir alanın dışında görev yapar. hapishane nöbetleri ve duruşmalarda da jandarma görev yapar, arada şehir merkezinde polisin hakkından gelemediği olay olunca jandarma müdahale eder, havaya ateş açıp hadiseye el koyar.
    (organometallic complex, 10.09.2005 16:40 ~ 22.10.2005 22:26)
  4. uzaktan komando
    (tioelciey, 13.11.2005 22:00)
  5. emniyet ve asayiş ile kamu düzeninin korunmasını sağlayan ve diğer kanun ve nizamların verdiği görevleri yerine getiren silahlı, askeri bir güvenlkik ve kolluk kuvvetidir.
    (hanzo, 25.02.2007 18:11)
  6. (bkz: çift jandarma)
    (chixculub, 09.04.2007 14:21)
  7. ankara-istanbul yolunda bulunan;önünden bilumum eryaman,sincan otobüs ve dolmuşlarının geçtiği,karşısında carrefour ve millenium outlet center barındıran batıkent girişinde bulunan askeri kurum.
    (toargue, 27.04.2007 12:46)
  8. (bkz: güvercinlik)
    (platin24, 12.06.2007 16:32)
  9. (bkz: polis)

herhangi birisinin kedisi ağaca mı çıktı ya da yolda birisi para mı düşürdü, işte bu zamanlarda aranan birliktir. bir de bunun abisi vardır:
    (bkz: jandarma komando)
    (gospodin petro je dosao ponovo, 29.07.2008 13:23)
  10. vatani görevimi yaptığım askeri birim. fransa dan arak bir yapılanmaymış. kadife eldiven içindeki demir yumruk manasına geliyormuş.
    (iyi vurur oralardan vuruyor ve tac, 31.07.2008 14:34 ~ 15:22)
  11. yok anam yok, zamanında boşu boşuna bülent ersoy hanımefendiyi eleştirdik. halkı askerlikten soğutuyor falan dedik, hata etmişim.

şu ülkede halkı askerlikten soğutan kişilerin başında mahmut tuncer gelir. kendisi kasıtlı mı yapıyor, yoksa bizim yumurtacılara* moral olsun diye mi böyle türküler çığırıyor bilinmez ancak durum vahim ötesi bir pozisyonda.

http://www.youtube.com/...

merak ediyorum, bu türkü kral tv'de falan çıktığında askeriye kantinleri, orduevlerinde nasıl tepkiler veriliyor?

ekleme: insan tabii rüyasında mahmut tuncer'i görünce hemen sözlüğe gelip, bu parça hakkında giri yazıyor? allahım neydi günahım? neden rüyamda bu adamın konserinde idim?
    (dünyayı kurtaran adam, 25.03.2009 09:58 ~ 10:01)
  12. demin eksik yazmışım, sözlerini de verelim bu nadide türkünün ki, eksik olmasın.

cendermenin alayları koğuştur, koğuştur
    benim yarim cendermede çavuştur, çavuştur
    kadir mevlam beni yare kavuştur, kavuştur

kız ben sana demedim mi
    karşıki dağlar cenderme, cenderme
    yarin ufak sen askere gönderme, gönderme
    siyah zülfün ince bele indirme, indirme

cendermenin elindeki süngüsü
    benim yarim cendermede hangisi
    ben yarime dayanamam doğrusu

kız ben sana demedim mi
    karşıki dağlar cenderme, cenderme
    yarin ufak sen askere gönderme, gönderme
    siyah zülfün ince bele indirme, indirme
    (dünyayı kurtaran adam, 25.03.2009 09:59)
  13. silah kuşanmış gençler anlamına gelen kelimedir. gens d'armes bu kelimenin orijinalidir. baştaki gens "jön türkler" dediğimizde ya da "filmin jön oyuncusu" dediğimizde kullandığımız "genç" anlamına gelen fransızca kelimedir. d'armes ise silahlı anlamına geliyor. aslında kuşanmış, donanmış anlamına gelen bir kelimedir bu. "silah kuşanmak" ya da silah donanmak anlamındaki. donanma da biliyorsunuz askeri bir terimdir zaten, deniz kuvvetleri için kullanılır. ingilizcede "army" de ordu demektir. yani bizde deniz kuvvetleri için kullanılan "donanma" batı dillerinde "kara kuvvetleri" için kullanılıyor. sonuçta jandarma, "donanmış gençler" anlamına gelmiş oluyor.

peki bu bilgiler ışığında "betonarme" kelimesinin nasıl bir anlama gelebileceğini

biliyor musunuz?
    (earendill, 20.04.2009 13:35)
  14. türk silahlı kuvvetlerinin içindeki hayır amaçlı birimdir.bünyesindeki bir çok uzman jandarma ve astsubayın babası belli değildir.bu sebepledir ki bu adamcağızların üzerinde manasız bir gerginlik söz konusudur.mevcut gerginliklerini astlarından ölesiye çıkarmaya çalışırlar.sonunda da mutlu oldukları için.babasızlıklarını bir süreliğine unuturlar.bu adamcağızların büyük çoğunluğu anneleri ile konuşmadıkları için olsa gerek askerler annelerini sık sık hatırlar ve yad ederler.
    (solucandil, 04.10.2009 02:12)
  15. türkiyenin yüzde 92 sinde emniyetten sorumludur.bu bile türkiye cumhuriyetinin hala kurulamadığını gösterir.kurulsaydı sistmeini oturtur adam gibi polisini koyardı.ama bizde jandarma dipçiği devlet faşizminin ve totaliterliğinin en saygın ve en ileri karakoludur.kırsal alanda devlet millet çatışmasına sebep olan barutun fitilidir.ha bide özel bi birimi vardır ki masal diyarı gibidir bilmeyip hissettiğiniz,anlamayıp kuşkulandığınız herşeyi yaparlar.faili meçhul falan.halk arasında jitem denir ama kendilerine memoli mi derler bilmem.

ha dersen fransadada jandarma var kusura bakma oranın jandarmasıyla buranın jandarması pek aynı değil.
    (elkas mirza, 22.11.2009 23:21)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil