|
|
- dream theater'in frontmani, insan azmanı kişilik. sesi o gövdeye biraz ince geliyor gibi, ama olsun çok başarılı gene de.
sitesi de var (bkz: http://www.jameslabrie.com)
- dream theater'a yakışan solist. salt vokal yaptığından oldum olası gölgede kalsa da bir hollow years bir pull me under başkasından dinlenemezdi sanırım. kendisi tef ve zil gibi çalgıları kullanmada da ziyadesiyle yeteneklidir.
- pull me under yorumuna kadar dream theater ın diğer üyelerinden çok daha az sevdiğim,ama söz konusu performansından sonra fazlasıyla takdir ettiğim başarılı vokalist.ayrıca örnek aldığı muhterem için:
(bkz: geddy lee)
- düğünlerde, sahnede koşan çocuklar vardır ya işte bu adam yıllarca bunun eksikliğini hissetmiş ünlü biri olunca da bu hırsını sahnede çıkarır olmuştur. live at budokan'ı izleyin, endless sacrifice'ın solosunda 8.10. saniyeden itibaren deliler gibi koşmaya başlıyor, hele portnoyun arkasından çekilen bir görüntü var ki. anons yapasınız gelir "lütfen çocuklarımızı sahneden alalım" diye.
- emrah kaşı var bu adamda. tizlerde dolanırken zorlanan yüz ifadesiyle şekil alan kaşlarını gören zayıf bünyem bir dönerciye götürüp yarım ekmek döner almak istiyor kendisine, çok acıklı. bir de yeni bir şey keşfetmiş konser şovları için: şarkıların agresif vokalli partisyonarında yüzüne alttan ışık verip ambiyans yaratıyor, şekil yapıyor. ama 4-5 sene öncesine kadar sahnede, neredeyse her gazetenin kuponla verdiğini motorsuz scooterla çocuklar gibi şen olarak gezinirken hatırladığımız görüntüleri de var gözümüzün önünde.sesinin geçtiğimiz 6-7 sene içinde hissedilir derece yıprandığı aşikar olsa da 3 temmuz 2006 dream theater istanbul konseri'nde canavar gibi learning to live söylediğini hatırlayalım.
alakalı msn diyaloğu:
jugis nomen:
james labrie
jugis nomen:
bir konserini izlemiştim
jugis nomen:
scooter la dolanıyordu sahnede
jugis nomen:
bildiğin motorsuz scooter
jugis nomen:
şu gastelerin verdiği
palanthaser:
psdaklasdklhsadhklasd
palanthaser:
sadlhkdaskhllksad
palanthaser:
labrie kupon yapmış
palanthaser:
mega kuponun üstüne kola dökmüş portnoy
palanthaser:
grup daalmış
assassin:
asdşlfkşflkasdşfalkfasd
jugis nomen:
asdgasdgasdgasdgasdgasdg
- take the time'ın klibinde "just let me catch my breath" derken yürekleri dağlayan harika avcı bakışları ve saçları da unutulmayacak bir detaydır. 2002'deki konserde "i love you portnoy", "john pet ruc ci" gibi naralardan nasibini alamasa da gönüllerin finally free'sidir, dream theater'daki güzide işlerinin yanı sıra ayreon'un the human equation albümünde de başrollerden birinde görürürüz kendisini.
kimsenin bilmediği "take me time" diye bir şarkısı var,hidden track, çok underground, vallahi.(iao, 22.11.2006 01:09 ~ 01:53)
- http://www.youtube.com/...
hakkındaki asılsız iddialara zaman zaman learning to live'deki solonun üzerine çıkışı ile cevap verebilen bir abimizdir.
- dream theater'daki en zayıf halkadır. zaten hayranları tarafından da gruptaki en sevilmeyen ve eleştirilen şahsiyettir. hakikaten bir süre sonra bayıcı bir etkisinin olduğu da ortadadır, fakat acımasız eleştirileri haketmeyecek kadar iyi bir vokaldir.
- score'da yardıran adam. zamanında gerek budokan* konserinde gerek başka canlı performanslarında olsun detonasyonlarından dolayı eleştirdiğim için pişman etti beni. 13 yıl sonra yine sıfır hata under a glass moon okumak her vokaliste nasip olmaz.
- dream theater a çok ta uymadığını (birkaç şarkı hariç) düşündüğüm, andak ayreon un the human equation albümünde beni benden almış şahane vokalist. buradan da ne anlıyoruz, dt de adamın tizlerini zorluyolar, sonra böyle bayıyor.
- kesinlikle ondan daha teknik, daha dik, daha karakterli vokaller mevcuttur. fakat bu adamda iyidir. detonasyonlarını zamanla yoketmiş, şimdi yok denecek kadar az hatayla şarkı söylemektedir. ben de dt'yi başka vokalle istemişimdir hep ama saygı duyduğum vokallerdendir bu amcamız da. winter rose isimli bir projesi vardı dtden önce. o albümü dinlediğim zaman beni harbi harbi etkilemişti.
- grubun diğer semi-god vari tiplerinin yanında pek de bir özelliğini göremediğim; ama bir şekilde grupla özdeşleşip onlara bağlanmış olduğunu hissettiğim solist.
- elements of persuasion albümünde aşmış kişi,davul başındayken kendini kaptırıyor hayvan herif çok tatlı heh.özellikle crucify smashed dinlenmesi şiddetle tavsiye edilir
(cwen, 09.12.2007 22:33 ~ 19.12.2007 00:45)
- sahneye çıkan adamı çıkar çıkmaz sahneden aşağı "iten" adamdır. pek naif görünüyordu oysaki*
http://www.youtube.com/...
- kendisiyle ilgili en güzel yorumu, finally free şarkısının defalarca üst üste dinlenmesi esnasında, arkadaşlarla esrarengiz şekilde kafayı çekerken gökhan yapmıştı.
- abi bu herifin sesi insanı çıkmaza sürüklüyor değil mi?
- aynen abi.
|