|
|
- benimle aynı fikirde olmayan herkesin olduğu şey.
- millet iradesi gibi bir kavram hakkında yazdığı bir giriye bakarak ben bir adamın postal yalayıcısı, faşist, darbeci, jakoben laikçi olduğunu anlayabilirim. sözlükte bu konuda benden daha yetenekli birisi olduğuna da inanmıyorum.
- türkiye'de kutuplaşma yaratan, en gereksiz etiketlerden biri. öte taraftan türkiye'de son 6 senede bu etiketlerin çoğaldığını görmemek ise yanılgıya düşmektir.
- şimdi tarafsız bir gözle olaya bakalım.
bir taraf diğer tarafa irticacı, destekleyen liberallere de geçmişte bulundukları sol tandanstan dolayı liboş diyor.
diğer taraf laikçi, ulusalcı, darbeci, postal yalayıcısı, statükocu, milliyetçi, faşist, ırkçı, totaliter rejim yanlısı, kemalist, elitist, oligark, jakoben laikçi gibi sıfat ve ithamlarda bulunuyor.
- yorumsuz -
- son yıllarda laiklik konusunda hassas benim gibi aydın insanlara çok fazla söylenmeye başlanan söz. bize o kadar sık bu tip ithamlarda bulunuyorlar ki sözlükte başlığını açmaya bile zamanları olmamış.
biz de bu tip hakaretleri sözlükte başlık olarak açmalı, edilmemiş hakaretin bile cezasını kesmeliyiz. kemalist gençlik göreve!!!
- yahu jakoben laiklik kavramını üretip, geçerliliğini kabul etmişiz, sıra bir de bunun öznesine, yani 'laikçi'sine gelmiş. evet, çok akıllıca üretilmiş bir kavramla karşı karşıyayız yine. 'laikçi' zaten başlı başlına bir zeka pırıltısı, bir de bunun 'jakoben' i var ki ikisi biraraya geldi mi zaten off.. ama dayanamadım biraz da ben üreteyim dedim, hep hazıra konmak olmaz yav. benden de hadi; despotik laikçiler, halk için halka ragmen laikçiler, dinci laikçiler (bu sonuncusu da hani eyyamlara, takiyelere dikkat çekmek baabında..) şu kıçımdan çıkardığım terimler 'jakoben laikçiler' kadar tutmaz tabi de ekmek yiyeceğinden şüphe yok afedersin.
- laikçi diye bir kavram olmadığında yanlış bir sıfat olcaktır bu er ya da hatun kişi için.
- (bkz: jakoben muslukçu)
- jakoben islamcının bir alt versiyonu. ikisi de halkın verili bilinçsizliğinin, güçsüzlüğünün üzerine inşa edilir. bu bilinçsizliği yırtmaya, ayağa kalkmaya çalışanların önüne setler çek, her anlam ve alanda körleştir-köleleştir, 12 eylül gibi bir darbeyle tüm kazanımlarının üzerinden geç, derneğini, örgütünü, siyasetini yasakla apolitize et, cahilleştir, sonra bu halk benim yanında. senin yanında tabi. adını duyunca irkildiğin jakoben laikçiler, filizlenen bilinci koparıp sana zemin hazırlarken sen ne yandaydın?
- aynı zamanda postallarla simbiyotik ilişkiye girdiklerini postal yalayıcısı olduklarını söylemiş miydim? söylemediysem bile şimdi söylüyorum. bir jakoben laikçinin postal yalayıcısı olduğunu iddia edebilirim. bu iddiama destek olarak de benim lafım olduğunu belirtmem dışında bir şeye ihtiyaç duymam.
- baba insandır.(bkz: yakup cemil)
- yakaladım yine bunlardan bir sürü. hobim bu. kimisi fikirlerini yazar, iki cümleyi art arda koyar, bir şeyler anlatır. benim hobim de bu işte. arkadaşlarla toplanıp irade, postal, laik laflarının geçtiği başlıklarla dolaşıp adam belirliyor, sonra da önceden hazırladığımız girileri pat pat giriyoruz. jakoben elitçiler bir bir dökülüyor ondan sonra.
girileri önceden hazırladığımız için cevap verme gibi bir durumumuz yok. zaten çamuru attın mı o cevaptan sayılıyor. mesela bak diyelim adam "elma yıkanmadan yenmez." demiş; ben sadece "elmanın yıkanmadan yenmeyeceğini sanan jakoben elitçiler var aramızda." diyorum. elmanın neden yıkanmadan da yenebileceği konusunda en ufak fikir belirtmiyorum. yok zaten o konuda bir fikrim. bir yerlerde jakoben elitçi demem yetiyor. postal yalayıcısı diyen arkadaşlar da var; ben jakoben elitçiyi tercih ediyorum.
ağıma düşenler hemen ölmüyor tabii, çırpınıyorlar biraz. cevap mevap veriyorlar. etiketleyici olmamdan dem vuruyorlar sanırım, çok okumadım. iyi de benim hobim bu. sen benim varlık sebebimi niye sorguluyorsun ki? neyse, yine cevap veriyorum tabii ben. giri çok hazırda. "postallarla yatıp kalkıyorsunuz." var mesela, iyi iş yapıyor. sonra ha bak şey var: "milletin iradesinden korkuyorlar." var. şey gibi biraz "halk plajlara akın edince vatandaş denize giremedi" gibi. hani sen postalcı laikçi elitçi jakoben homoseksüelsin de, ben milletim, güç bende yarraam der gibi. güzel hep bunlar. zaten en olmadı ad hominem diye bi şey var, bildin? onu da patlatıyorum. olmazsa artık son çare buluyorum bunun eski bi girisini, uzun falan, kimse okumaz, "al işte ispatladım: @1234" deyiveriyorum. şimdi oturup o girinin konuyla hiç alakası olmadığını açıklasa olmaz, çünkü ben dinlemiyorum, başkası hiç dinlemiyor. dolayısıyla işi bitiyor ipnenin. temizleyip yemek kalıyor bize. afiyet olsun.
tüm çalışmalarımı görmek için şuralara bakabilirsiniz:
(bkz: millet iradesi)
(bkz: postal yalayıcısı)
- her girinin birbirinden ve önceki konudan bağımsız olduğunu bilmeyen postal yalayıcılardır. mesela bu giriyi ele alın...
(bkz: tutarsızım ezelden boş konuşurum gazelden)
- eşeğe binen ahlaksız kasap örneği geliyor aklıma. bindiği, kullandığı eşeğe yeri gelip cinsel taciz, yeri gelip çizgi filmlerdeki gibi bir kangal sucuk gibi bakan ve aynı eşeğe hinduizmin tanrısı inek gibi tapan bir kişi düşünelim. buna da saygı duyulmalı diyen bir grup var ve taptığını inek gibi sağıyor. ağızlarından akan suları toplumun gözü önünde fütursuzca sergileyip, utanmadan ahlak dersi vermeye çalışan bu grubun başlıkla ilgisi sadece çağrışımdan ibarettir. kişi ve kurumlar ise tamamen(altı çizili) hayal ürünüdür.
- geçenlerde ilk kez yüzüklerin efendisi izlerken duydum bu tanımı. gollum şu tarz bir laf etmişti:
"jakoben laikçileerrr, kıymetlimisi çalmak istiyorlarrr. cici smeagol'ü kandırdılarrrrr, kıymetlimisi vermiycesss."
sanırım frodo'dan bahsediyordu, o kısımları çok anlamadım.
- (bkz: jacobian matrix)
- bu etiketin muadili ise postal yalayıcısı ve darbe sevdalısı yavşaktır. miilet mars'a uzay aracı göndersin, genetik ve bilişim bilimlerinde ilerleyedursun, türkler de " darbecisin, laikçisin, cuntacısın "gibi eleştirilere maruz kalsın. güzel ilerliyor ve gelişiyoruz vesselam.
- ad&d'nin çıkaracağı kayıp ülke türkiye evreninde yer alan bir ırk. laikçiler bildiğiniz gibi jakoben köylerine yaptıkları baskınlarla tanınır. bu baskınlar sırasında esir almama genel kabul görmüş bir kural olsa da, genç ama insaflı laikçi savaşçılar zaman zaman güzel bir jakoben kadını öldürmeye kıyamazlar, onu eş olarak alıp köylerine dönerler. işte jakoben laikçiler genel olarak savaşçı laikçi baba ve esir jakoben anne ebeveynlerinden dünyaya gelir. dünyaya bakışları da içinde bulundukları duruma uygun olarak şekillenir, anne ve baba arasında kalmış, "laisizme mi kaysam, jakobenliğe mi? diye özetlenebilecek tartışmalı bir alanda dururlar.
ebeveynlerin rol değiştirdiği annenin laikçi, babanın jakoben olduğu durumlarda anlatılır ama bunlar öbürleri kadar sık rastlanan bir durum değildir.
en iyi dostları genelde bir postal yalayıcısı olur.
- eşyanın doğası gereği jakoben laiktir, laik de jakoben. işbu sebeple "jakoben laikçi" anlamsız bir anlamdırmadır.
jakobenizmin laiklik ile olan "seviyeli ilişki"si için "jakoben laikçi"lerin en güzel örneklerinden biri olan server tanilli'nin eserlerine başvurulabilir.
uyarı: başınızı çok sert vurmayın, çok fena baş ağrısı yapabilir!..
- (bkz: anayasa mahkemesinin türban kararı sonrası sözlük)
|