sözlük günlük periyodik bakım işlemleri sebebiyle az sonra kısa süreliğine servis dışı kalacaktır

belki ilginizi çeker
  1. · jaegerbomb
  2. · branca menta
  3. · jagermeister
  4. · yurtdışı alkol tüketim rehberi
  5. · blue danube
  6. · branca menta
  7. · fernet branca
  8. · hatunların içki tercihleri
  9. · fishermans friend
  10. · gammel dansk
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · marjinal isim meraklısı aile
  2. · boylumlama
  3. · ugg düşmanı ezik kızlar
  4. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  5. · ugg
  6. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  7. · aşk ı memnu
  8. · sağır duymaz uydurur
  9. · uddi

jaegermeister  

1. jägermeister. sağlam kokteyllerin ana elementi.
    (keyif pezevengi, 05.02.2006 22:02)
  2. 3/4 oranında konulmasıyla adamı yamultabilen lakin bi o kadar da coşturan cillop içki. sabaha mide folloş oluyor orası ayrı.
    (keyif pezevengi, 02.04.2006 17:11 ~ 07.05.2007 03:24)
  3. almanların schnapps addetip bira arası shot yapmayı sevdikleri, alkol oranı %35 olup icinde 56 degisik ot barındıran likörümsü içecek. kelimeyi ikiye böldüğünde usta avcı anlamına geliyor. türkiye'de hala satılmıyor maalesef. duty freeden temin edecek arkadaşlara başka alkollü içeceklerle karıştırmamalarını hararetle tavsiye ederim. www.jaegermeister.com adresinden bir çok kokteyl tarifine ulaşabilirsiniz.
    (ikiikidahabes, 02.07.2006 22:08 ~ 22:09)
  4. james hetfield'in, gençliğinde sırf eğlence olsun diye bir şişe içtiği sert alman içkisi.
    (flavius, 03.07.2006 00:56)
  5. "içmeden önce mutlaka bir yere oturun" ibaresiyle içilen içki. bunu avrupa'da içki içmeden önce küçük bir shot atarlar, midenin diğer alkol çeşitlerinden bozulmasını önlediğini düşünürler. ben bunun tadını beğendiğim için duty free'den almış sonra da likör diye düşündüğüm için büyük bir kahve bardağında 3 bardak içmiş ve sonrasında tam olarak 2 gün ne uyuyabilmiş ne de yerimden kalkabilmiştim. feci halde çarpar, dikkatle tüketilmelidir.
    (age of aquarius, 28.07.2007 15:43 ~ 15:43)
  6. sarhoş olmak için mükemmel bir shot içkisi. dil çözücü, muhabbet keyiflendirici, sırları ifşa edici, sızdırıcı.

avrupa'da düşük sınıfın içkisi olarak bilinirmiş.
    (mavio, 30.07.2007 11:32 ~ 19.01.2009 14:57)
  7. (recai pengül, 06.02.2008 03:21)
  8. evde sürekli bulundurulup, arada 1-2 shot çakılası, bitki likörüdür. ne kadar içerseniz için mideniz sağlam kalır. ağır, yeşil şişeli, bol alkol yüzdeli bu içkiyi içen ya hastası olur ya da hiç haz etmez. ama genel eğilim olumlu yöndedir. enerji içeceği ile içilirse, maksimum etki yaratır ki bu versiyonuna "jaegerbomb" denir.
    alıştıktan sonra, sadece haftasonu veya geceleri değil, arada sinemaya vs. giderken de insanın isteyebileceği tipten bir içkidir. almanya'nın jaegermeister'i, birasından sonra gelen geleneksel içkisidir ve hemen hemen her cafe, bar, kulüp veya festivalinde, shotı 2-3 euro olacak şekilde bulunur. türkiye'de ise shot'ı 15 ytl civarındadır. (misal indigo).
    kısacası freeshoplardan eşe dosta siparişlerle stoklanası lezzetli içecektir. kafası pek nefistir.
    (marla singer, 19.12.2008 00:30)
  9. açıkcası tadı biraz tuhaf geldi ilk başta. kräuterlikör denilen pek hazzetmediğim şeyi biraz andırdı. ama sarhoşluğu gerçekten çok keyifliymiş ya da ben bugün pek keyifliyim yarın türkiye'ye döneceğim için. bilemiyorum. ama öncesi ile sonrası arasında bir neşe farkı yarattığı kesin.
    (gelecegim, 19.12.2008 21:31 ~ 20.12.2008 00:40)
  10. resmi internet sitesinde envai çeşit karışım tarifi bulunmaktadır, ama en çok bilineni ve tercih edileni jaegerbomb'dur. jaegermeister'ın enerji içeceğiyle (redbull) karıştırılmasıyla elde edilir. ama öyle takoz gibi karıştırmak raconuna uymaz jaeger'ın. büyük bardağa redbull koyulur, küçük shot bardağına da jaegermeister, sonra küçük shot bardağı büyük bardağın içine bırakılır. burda dikkat edilmesi gereken husus büyük bardaktaki redbull'un gereğinden fazla olmamasıdır, çünkü shot bardağını büyük bardağın içine koyduğumzda redbull'la jaegermesiter karışmamalıdır. amaç biz içmeye başladığımızda ağzımıza girmeden hemen önce karışmasıdır.
    (elchupacabra7, 13.02.2009 19:07 ~ 19:15)
  11. yemekten sonra hazmettirici olsun diye içilen, içinde geyik kanı olduğunu dair bir efsaneseye sahip içki.
    (venom, 02.03.2009 03:33)
  12. an itibariyle arkadaşımın, 'bu hayat alkolsüz geçmez' diyerek takdim ettiği içkidir.

tatlı içki sevmem. sertim, erkeğim, rakıyı suyla içerim. ama bu içki fena değil lan. limonla ve buzla da iyi gidiyor.
    (çaylakadam, 12.09.2009 15:49)
  13. çoğu insanın aromasından hazzetmedikleri için ağızlarını değdirmedikleri içki. (bkz: forgive them that they don't know!)
    (keyif pezevengi, 29.09.2009 23:40)
  14. almanların fabrikada çalışırken dahi içtiği konyak.
    (ben bilmem beyim bilir, 29.09.2009 23:46)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil