|
|
- başrolünde tim robbins'in oynadığı 1990 yapımı bir gerilim filmi. ilginçtir, şu ana kadar sözlükte filmle ilgili başlık açılmamış olması beni şaşırttı. neyse, biraz da filmin konusundan bahsedeyim.
aslında film başlarken içinizden -veya dışınızdan- ''ulan yine mi vietnam filmi'' diye yakınıyorsunuz ama film ilerledikçe aslında vietnam savaşı'nı anlatan klişe bir film olmadığını görüyorsunuz. yani film savaşı falan anlatmıyor; aksine new york'ta geçiyor.
başrolümüz tim robbins ya da filmdeki adıyla jack* psikolojik sorunları olan, hayaller gören, takip edildiğini, öldürülmek istendiğini sanan bir vietnam gazisini canlandırıyor.
daha fazla yazarsam spoiler içerebileceğinden burada kesiyorum. ama kesinlikle hakettiği değeri görmemiş* bir film olduğunu düşünüyorum. imdb top 250 listesinde bile değil.
- hakkında tek yorum olduğunu görüp şaşırdığım mükemmel film.tim robbins ve elizabeth pena'nın yanısıra,tim robbins'in oğlu rolünde macaulay culkin 'in de oynadığı bu film,vietnam savaşından döndükten sonra garip olaylar yaşamaya,kabuslar görmeye başlayan jacob'un neler olup bittiğini aydınlatmaya çalışmasını anlatıyor.barındırdığı sayko sahnelerle,mükemmel oyunculuklarla şok edici finaliyle tam bir sinema şölenidir.tam anlamıyla zamanının ötesinde bir filmdir.neyin gerçek neyin hayal olduğunun anlaşılamadığı,silent hill'in bazı yaratık ve mekan tasarımlarının da esinlendiği bu filmin imdb puanı 7.4,ama şahsıma göre 10 üzerinden 10'luk bir filmdir.mutlaka izlenmeli hatta tekrar tekrar izlenmelidir bu film.
- spoiler
the sixth sense filminin yaptığını,ondan 9 sene öncesinde yapan;hem de çok daha güzel yapan ama kadri kıymeti onun kadar bilinmeyen mükemmel film.
spoiler
|