jacob 

adana çık aradan

1. yakup peygamber'in avrupa dillerinde yazılmış incil ve tevrattaki karşılığıdır.

ukte.
    (hepten aykırı, 12.11.2006 18:26 ~ 18:26)

2. (bkz: jacobs)
    (coban, 12.11.2006 18:44)
  3. ---spoiler olabilir---

lost 3.sezon'da ismini duyduğumuz, others kişilerinin başı olması kesin gibi olan, hatta karl'ın beyin yıkama sahnesindeki 23. numaralı odada o ekranda adı bir an yazan kişidir, akibet merak edilmektedir. listesi de varmış ayrıca ki juliet'in öldürdüğü adam bir sahnede hızlıca yürürken shephard jacob ın listesinde yoktu gibisinden bir şeyler demiştir.

(bkz: jacob s list)

---spoiler olabilir---
    (catch your dream, 25.03.2007 01:55 ~ 11.05.2007 03:54)
  4. ---spoiler---(kara kule bilgisi de içerir)

düz mantıktan giderek, kara kulede, bizim hayattaki jesus'un başka dünyalarda jason olduğunu düşünürsek, acaba bu lost'taki jacob da başka dünyadaki jesus mudur diye sormak isterim. çılgın saçmaladım farkındayın...

---spoiler---
    (sycrone one, 25.03.2007 01:59)
  5. (bkz: god loves you as he loved jacob)
    (catch your dream, 11.05.2007 22:18)
  6. (bkz: jacob's dream)
    (geceninpencesi, 31.05.2007 11:02)
  7. -----------feci spoiler-----------

“valenzetti” adlı matematikçi, dünyanın sonuna dair “4,8,15,16,23,42” sayılarını içeren bir formül hesaplamıştı. bu sayıların her yerde olduklarını ve dünyanın sonunun tahmininde önemli olduğunu iddia ediyordu. “alvar”, formülü öğrendi ve adanın kendisine verdiği bilgiyle alakalı bularak “valenzetti” ile “dharma girişimini”ni oluşturdu. amaç bu sayıları değiştirerek dünyayı öngörülen korkunç sondan kurtarmaktı. “alvar”, insanlığın iyiliği için adayı bazı kalifiye insanlarla paylaşması gerektiğini biliyordu. bu yüzden bilim adamlarını ve psişik sınırlara dayanan güçlere sahip, özel çocukları adaya getirdi.

çocukların en özeli “jacob”, zihniyle objeleri oynatabiliyordu. madem “black rock” hafızayı depolayabiliyordu, “jacob” da kayanın gücünün yoğun olduğu yere yerleştirildi ve bir bilim adamı ordusunun gözlemi altında kayadan kaderi emmeye çalıştı. daha sonra “incident”(olay) olarak bahsedilecek patlama gerçekleşti. “jacob”, bu patlamayla cismani formunu kaybedip, “black rock” tarafından emildi. ama nesneleri hala oynatabiliyordu. kendini taş halinde hareket ettirebiliyordu. siyah bir toz bulutu halinde hareket edip, çeşitli şekillere bürünebiliyordu.

kaynak :yuzsekiz.com

yuzsekiz.com un kaynağı:star gazetesi

---------------spoiler biter...---------------
    (pandalari koruyalim, 09.10.2007 20:19)
  8. almanca öğrenirken muhakkak ki kulağa çalınan tekerlemesi de şöyledir:

bruder jacob, bruder jacob,
    schlafst du noch? schlafst du noch?
    horst du nicht dei glocken, horst du nicht die glocken?
    ding dang dong, ding dang dong.
    (celibon, 02.11.2007 10:28)
  9. 320yi yeni bitirmiş bir şahıs olarak "lost bizi yiyor mu?" sorusunu aklıma getiren şeydir. yakında casper tripleriyle gürbüz kahramanlarımızı kandırıp güvenlerini kazanmasından tırsıyorum.
    (hairsprayqueen, 14.02.2008 20:11)
  10. artık ortaya çıkmasını istediğim lost karakteridir ( iş bu kişinin yüzünü göremedik henüz ama neyse karakter işte canım ).üstelik 3. sezonda locke'a "help me " diyerek beni dumur etmiştir.sen adanın sözde lideri olacaksın " yardım et " diye bağıracaksın..garip!
    (bkz: yeter artık)
    (bkz: böyle de olmaz ki)
    (magnetic resonance, 28.04.2008 21:48)
  11. jack'in babası olmasından korktuğum lost'taki insan evladıdır. 4. sezonda hurley'nin kulübeden içeri baktığı sahneyi duraklatarak oynatmış ve gördüğüm karaltı profilini ona benzetmiştim.
    (hansvoralberg, 28.04.2008 21:53)
  12. (bkz: jeffrey jacob abrams)
    (twinkle, 06.05.2008 12:03)