uzakdoğunun en hareketli, en komik dövüş sanatları ustası. kendisi jet li ile kıyaslansada, jet li onun oyuncu, hareket ve yönetmen olarak geldiği noktaya bakılırsa fıs kalır.
çocukluğumun güzel anlarını hatırlatır bana. filimlerinin çoğunu anlamak için minimum eksi sonsuz iqgerekmesine rağmen birkaç kişi evde toplanıp kola ve abur cubur alıp izlemek ve sürekli birbirimize hareketlerin kritiğini ahmet çakar modunda yapmak... çocukça bir heyecan, çocukça bir saygı duyardık...
tüm filmlerini en az 2 kere izlediğim, eskiden dublörlük yapmış, şimdiyse oyunculuk ve yönetmenlik yapan kişi. kan akıttığı ve adam öldürdüğü tek filmi "the myth" tir
her filmine ayrı bir bayıldığım aktör. altın yumruk istanbul'da diye bir filmi vardı jackie chan'in ki gönlümde ayrı bir yeri vardır bu filmin. ayrıca gerçek ismi sing lung'dur. anlamı dragon'a dönüşen veya genç dragon'dur. bruce lee'nin çince ismi olan sie lung yani dragon'a atıfta bulunmaktadır.
mematiden sonra hayattaki tek idolüm. çoğu zaman rüyalarıma girer, kendisi ile kanka olmuşuz, o hızına ulaşmışımda tek başına nasıl başardığımı soruyo.
milliyetçi bir insandır. her filminde mutlaka kendisinden iri ama daha az zeki, sarışın, batılı erkekleri hacamat eder; doğuya dair değerlere saygı duymayan bu batılı kas yığınlarını zekice ve kıvrak hareketlerle döverek, bir nebze de olsa, kendi milletini yüceltir. zamanında doğulu insanları aşağılayan batı filmlerine inat bunu yapar belki de. ben bu adamda bunu sevdim. helal olsun.