film müziklerinin usta ismi danny elfman tarafından seslendirilen karakter..
"eureka! ı've got it! this year christmas will be ours!" der ve olaylar gelişir..
tek kelimeyle mükemmel şekilde yaratılmış klasik bir tim burton karakteridir..
halloween town'un kralı, korku dünyasının bir numaralı ismidir jack..tek bir bağırmasıyla birçok kişiyi korkudan altına ettirebilecek derecede inanılmaz bir korku yeteneğine sahiptir..halloween town'da herkes ama herkes ona tapmaktadır..
ancak..
dışarıdan her şey bu kadar mükemmel gözükse de jack'in içinde bir boşluk vardır ve giderek büyümektedir..korkutucu yeteneklerinin ve birçok insan tarafından saygı görmesinin aksine jack bu hayattan sıkılmıştır, yeni bir şeyler aramaktadır..
durmadan korkutmanın dışında bir şey..yatağın altında bir çift kırmızı göz olmaması gibi bir şey..
bilmemkaçıncı monoton cadılar bayramının ardından jack monoton hayatının getirdiği üzüntü ve içinde durmadan büyüyen boşlukla beraber yürürken farkında olmadan daha önce hiç varmadığı bir yere varır..
karşısında 5 tane kapı vardır..gözüne en çarpıcı geleni süslü bir ağacı andıran kapıdır..kapıyı açar, deliksiz bir kuyuya benzemektedir..kendini içeri atar..
aman tanrım !! burası da neresi..
jack inanılmaz şaşırır..kendi şehrinden farklı bir şehir var ve insanlar burada mutlu..insanlar gülüyor, etrafı elmalı turta kokuları kaplamış, büyükler küçüklere sıcacık sobanın önünde hikayeler anlatıyor..huzur içinde uyuyan çocukların yataklarının altında ya da gardroplarının içinde canavarlar yok..çoraplarının içinde birer dilek, süslerle bezenmiş çam ağacının altına koyulacak hediyelerini tatlı bir gülümsemeyle bekliyorlar..etraf doğanın bembeyaz örtüsüyle kaplıdır ve havadan da yavaş yavaş yeni taneler düşmektedir..
jack içindeki boşluğun dolduğunu hisseder bir an için.."neresi burası?" diye sorar kendi kendine..
"christmas town"dur adı..bir anda şehrin en büyük evinin kapısı açılır..koca göbekli, kırmızı yanaklı, beyaz sakallı bir adam kahkahalarla hediyelerini dağıtmak için yola koyulmak üzere kapıdan çıkar..
jack gördüklerine inanamaz..halloween town'a döndüğünde yüzü gülmektedir, içi kıpır kıpırdır..evet içindeki boşluk sevgidir, mutluluktur jack'in..
işte görüldüğü üzere halloween town isminde tamamen korku,üzüntü üzerine kurulmuş bir şehrin en büyük korkutucusunun, en korkuncunun içindeki boşluk sevgidir, mutluluktur..
tim burton bu iki zıtlığı bir araya getirmiş ve inanılmaz güzellikteki çizimi ve kendine has anlatımıyla sinema dünyasının en tapılası karakterlerinden birini yaratmıştır..
çizgili smokin giyen ve yarasadan papyonu olan balkabağı kralı. ayrıca sinema tarihinin ilk uzun metraj stop-motion animasyon tekniğiyle çekilen filminin başrol oyuncusu. bir de zero adında hayalet köpeği vardır. her ne kadar halloween town'dakiler onu anlamasa da biz anladık onu, üzülmesin. kendisinin hayranıyız.
14 yıllık bir filmin başrolündeyken neden yaklaşık son bir yıldır her "kareli pantolonum var, kareli kravat da taktım tişörtün üstüne, alternatifim ben, üstelik gözlerimi siyaha boyadım, gotiğim de sanırım ben evet" diyen liselinin çantasında, tişörtünde, bilekliğinde kendisini gördüğümü anlayamadığım, dünyanın en sevimli, en iyi niyetli, en anlaşılmamış iskeleti.
liseli gotik gençlerin üzerinden eksik olmayan karakter. durup dururken nasıl böyle bir patlama yaptı anlayamıyorum, zira yaptığım araştırmalara göre büyük kısmı filmden bihaber bir şekilde jack skellington tişörtleri, çantaları, kolyeleri ile geziniyor sağda solda, kendini ispatlama çabası içerisinde.
oyuncağını alabilmek için fazla mesai yaptığım nightmare before christmas filminin başrol oyuncusu.iskelet jack bugüne kadar izlediğim filmlerde kendime en yakın hissettiğim karakter tek istediği mutlu olmak ve mutlu etmekti ama mutluluğun nasıl birşey olduğunu bilemediği için biraz eline yüzüne bulaştırdı.filmde iskelet geyikleriyle uçarken vurulduğu sahnede hızla aşağı düşerken herkese iyi geceler ve mutlu noeller diye bağarması beni benden almıştır.bu sıralar emomu gotikmi anlamlandıramadığım liseli gençlerde bir sürü aksesuarını görüp delleniyorum hayır birgün birini çeviricem yolda kim bu tanıyormusun diyeceğim iskeleeetttt cevabını alıp kontrolden çıkıcam ondan korkuyorum.