görseller
jack shephardjack shephard
jack shephardjack shephard
belki ilginizi çeker
  1. · jack shephard tshirt ü
  2. · umut tabak
  3. · juliet
  4. · hastasına aşık olan doktor
  5. · lost temaları
  6. · hayattan korku filmi enstantaneleri
  7. · mühendisler ile doktorlar arasındaki farklar
  8. · ıssız bi adaya düşseniz yanınıza alacağınız 3 şey
  9. · preston burke
  10. · sözlük yazarlarının favori lost karakteri
gündem
  1. · dersim katliamı
  2. · itü sözlük
  3. · geniş aile
  4. · sözlük yazarlarının hayalleri
  5. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  6. · onur öymen
  7. · aşk ı memnu
  8. · yaran dükkan isimleri
  9. · komşudan gelen tabağı boş vermemek

jack shephard  

sayfa  / 3
  1. lost adlı dizideki doktorumuz ve mükembel insanımızdır kendisi. ayrıca locke ile popülerlik konusunda yarışır. rahatlıkla matthew fox'a en iyi oturan rol diyebilirim.
    (witch king, 27.04.2006 23:35 ~ 23:40)
  2. hiç bir zaman pes etmez..ama bu yeni sezonda onu eğitecekler gibi..

-let it go jack! (kısık, uzaktan gelen bir ses ile)
    (zeus, 08.10.2006 15:33 ~ 15:34)
  3. 3. sezon ilk bölümde izlediğimiz kadarıyla adaya düşmeden hayatı kayan şahsiyet.

ayrıca o kadar bölüm oldu kate'in kendisine olan ilgisine kayıtsız kaldı.ah be jack'im, liderim, canım ciğerim.gör bak yakında kaptıracan gül gibi kızı.benden söylemesi oğlum.
    (mosquito hunter, 08.10.2006 15:52)
  4. ıssız bir adaya düştüğünüzde yanınıza almanız gerken üç şeyden biri
    (meltimedia, 02.02.2007 16:02)
  5. kriz yöneticisi. dizinin en kahraman karakteri. çocukluğunda biraz ezik büyümüş sanırım sürekli lider olmak zorunda hissediyor kendini. olmadığında veya başkası haklı çıktığında sinirleniyor geriliyor kabullenmiyor. ama mutlaka iyi bir insan olmak için içten içe yemin etmiş kahraman. sanki en ufak yanlışında boşuna yaşamışım ben bu kadar yılı hiç bi işe yaramam ben diye intihar edicek karakter. yaptığı iyiliklerle ayakta duruyor gibi.
    (bkz: alkışlarla yaşıyorum)
    (aslan kraldır, 13.03.2007 15:35)
  6. geçmiş yaşamını sıklıkla izlesekte, yinede bu adamda birşeyler var dediğim lost karakteri.
    tamam eskiden de öyleydi böyleydi ama adam daha ilk bölümden lider oldu.dur ya doktorsun sen ne bu....
    (betatron, 21.03.2007 02:27)
  7. babasının bilmem hangi ilişkisinden bir de derek shepherd (bkz: grey's anatomy) diye kendisi gibi beyin cerrahı olan bir kardeşi olabileceğini düşündüğüm lost karakteri.*
    (iykkk, 21.03.2007 02:31 ~ 02:36)
  8. sanıldığının aksine salak değil fakat çabuk kandırılan bir insandır. ilk başta herşeye delikanlı modunda celâllense de sonraları çabuk kandırılır, teslimiyetçidir. *
    (marauder jingo, 13.04.2007 00:00 ~ 02.05.2008 00:51)
  9. spoiler filan demesinler diye:

soyadı, aklıma incil'de nerede geçtiğini bilmediğim, ancak shadow of deth şarkısında tanık olduğumuz ayetleri getiren karakter;

the lord is my shepherd; i shall not want
    he maketh me to lie down in green pastures
    he leadeth me beside the still waters
    he restoreth my soul: he leadeth me
    in the paths of righteousness for his name's sake
    yea, though i walk through the valley of the shadow of death
    i will fear no evil: for thou art with me; thy rod and thy staff they comfort me
    thou preparest a table before me in the presence of mine enemies
    thou anointest my head with oil; my cup runneth over
    surely goodness and mercy shall follow me all the days of my life
    and i will dwell in the house of the lord for ever.

dizide bir de harun(claire'in bebeği) ve hz. musa göndermesi* bulunduğu düşünülürse, kıllanmamak elde değil.evet efendim, paranoyak oldum.

spoiler filan dememişlerdir herhalde.
    (whentheclockstrikesmidniteimontheprowloflove, 23.04.2007 20:03)
  10. (bkz: jack shephard tshirt'ü)
    (zeus, 03.05.2007 13:33)
  11. --- 3.sezonu izlemeyenler için spoiler olabilir ---

haline en çok üzüldüğüm lost karakteridir.
    adaya düştükleri ilk andan itibaren deyim yerindeyse köpek gibi millete yardım etmek için çalışmıştır, kurtulan hemen herkes kendisine lider gözüyle bakmaktadır, kendinden önce diğerlerini düşünür, yeri geldiğinde arkadaşları için canını ortaya koyar, çok kolay kandırılabilmesi dışında da pek bir eksisi yoktur bu abimizin ama gelin görün ki adada işler sanıldığından biraz farklı yürümektedir.
    ana lucia ile hafif kesişmişler eh galiba birşeyler olacak derken sawyer kendisinden bekleneni yapmıştır.
    adadaki ilk göz bebeği kate ile ne zaman başgöz olacaklar diye beklerken sawyer üstadımız durumu 2-0 a getirmiştir.
    3.sezonda tanıştığı juliet ile 3*18 de göründüğü gibi fena halde kendini kaptırmıştır, açık açık yazmaktadır, eğer sawyer bu seferde bir ibnelik yaparsa ya o eziklik psikolojisi içinde intihar edecek yada sıyırıp sawyeri vuracaktır.
    birde juliet uğruna sayidle ters düşmeye başladı gözümüzden kaçmıyor, aklını başına al diyoruz.
    (anakin, 03.05.2007 14:02)
  12. edit: spoiler içerebilir bilmeyenlere...

git gide vurulası, öldürülesi gelen insan. zeus kardeşim kızacak ama feci şekilde uyuz olunanlar listesinde ilk sıralara tırmanmaktadır kendisi. bildiklerini söylemeyen bu insan evladı nedeniyle artık bıkmaya başlamışızdır. tamam ölüp de öbür dünyaya gidemeyenlerin hepsi bir şekilde bu adaya düşmekte, ve de ada ölülerin yaşamdan iplerini koparmalarını sağlayacak mekan olmaktadır ama bunu söylemeyip bizi işkencelere uğratan bu karaktere de yeter demek istiyorum artık.
    dipnot: bu teori ilk kez sezonun başında olanları da mantıklı(!) şekilde açıklamaktadır. günahları olmayanlar öldü gitti öbür dünyaya. gidemeyenler ise kaldı.
    burada kalanlar için de, melinda gordon'u çağırıyoruz. o çözüm bulur onlara. others'da, öldürdükleri ile aslında onlara iyilik yapmakta, bu boyuta takılıp durmalarına engel olmaktadır. dikkat ediniz, bütün ölenler ya da öldürülenler,bir amaç uğruna, iyi bir şeyler yaparak, ya da en azından bir şeyler yaparak ölüyorlar ya da yaptıktan sonra ölüyorlar.
    (stocky2001, 03.05.2007 14:47 ~ 14:48)
  13. yüzsekiz.com'da tesadüfen "spoiler" başlığını tanımlamak için verilen "jack bu bölümde ölüyor!" örneğini bir an gerçek sanmamla şuurumu kaybetmeme vesile olmuş güzel insan, can insan.
    (fingerbang, 22.05.2007 17:44)
  14. sawyer la eğlendikten sonra evleneceğim adamdır.
    (halfelf, 27.05.2007 17:25)
  15. lost adamızın biricik doktoru, can kurtaranı ve hatta -so called- kahramanı.

---spoiler---

o değil de, 3. sezon finalinde ne derbeder oldu be jack abimiz. jim morrison edasıyla şehrin altını üstüne getirip, intihar eşiğinden döndü kendileri.

onu da geçtim, o tabut kimindi ey lost yapımcıları. bari hepten dizinin sonuna bırakmayın da bir ara patlatıverin şu bombayı. bir zahmet.

---spoiler---
    (insomniaque, 31.05.2007 00:53)
  16. zaman zaman uyuz olunsada yinede sevilesi bi lost kahramınıdır...her şey her olay sonunda jack'e patlıyor nedense..herkesin yanında yürüyor ama herkesten farklı sonuçta..
    (verschieden, 08.06.2007 21:40 ~ 21:41)
  17. babasından öğrendiği en iyi şey içki içmektir.
    (des, 27.06.2007 00:43)
  18. ---spoiler---

red sox'ın dünya kupasını aldığını görünce gözleri faltaşı gibi açılan insan..

nitekim 14 maça oynamıştı..bir tek red sox yüzünden yatmıştı kupon..

benjamin ibnesi de nispet yapar gibi gösterdi ona maçın özet görüntülerini;

(bkz: http://www.lostpedia.com/...)

ben: nihohoho, bak lan jack, gitti kupon..salak adam, dedim ben sana o maç banko chicago cubs'ın..dinlemedin ki..
    jack: yaa, allah aşkına, iki rekat sus, çakacam ağzına şimdi..öfff!

---spoiler---
    (zeus, 27.06.2007 00:50 ~ 08:02)
  19. bir kardeşinin de john shephard (bkz: stargate atlantis) adlı amerikan ordusu mensubu bir binbaşı olması muhtemel olan lost karateri.
    (entropik, 27.06.2007 00:53)
  20. (bkz: esas oğlan)
    (estranged, 27.06.2007 01:01)
  21. çok üzülüyorum bu adama babasından çekmiş çekeceği kadar, evlenmiş karısı aldatmış, birde adada kate çıktı başına dengesiz. zaten hep mutsuz üzgün bir ifadesi var. yazık bu adama bunları haketmiyor o!
    (ninini, 27.06.2007 14:14 ~ 01.08.2007 18:00)
  22. nedense bu adamı izledikçe aklıma iki şey gelir:

1. romantizm
    2.türkiye deki her ssk hastahanesine 1 adet jack shephard lazım olduğu.
    (ceng85, 07.07.2007 04:20 ~ 08.07.2007 05:21)
  23. dünyanın en yakışıklı, en karizmatik erkeğidir. başarılıdır, duygusaldır, çok güzel güler, daha yakışıklı birini ben henüz görmedim. lost'u izlememin temel nedenidir. tek kötü yanı fazla takıntılı olmasıdır ama bunda bile bi hoşluk vardır.
    (deniz, 27.07.2007 22:11 ~ 11.08.2007 21:57)
  24. hem yakışıklı hem olgun hem romantik hem anlayışlı hem düşünceli hem doktor hem atletik hem lider hem hem hem... diye hakkında sayfalarca yazı yazabileceğim karakterdir.bir de şu var sahi

(bkz: evlenilecek erkek)
    (nükleer danacık, 29.07.2007 22:28)
  25. ne istediiğini bilmez,kime aşık olduğuna bir türlü karar veremez,hatunları manyak edr bu şaşkınlığıyla...çokta zeki bir karakter olduğunu düşünmemekteyim.kendisini adada ve gerçek hayatta başarılı kılan tek iyi özelliği ise hırıdır...ancak bazen bu iyi özelliğinin kurbanı olduğu da görülmektedir.

ayrıca çok sulugöz ve zırlak bir şey.
    (chakıl, 08.08.2007 19:39 ~ 19:41)
 sayfa  / 3

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil