|
|
- beat kuşağının yaratıcısı ve önderlerinden meşhur yazar. neal cassady ile uzun süre amerika'yı ya otostopla ya da kullandıkları arabayla dolaşmıştır. yazdığı kitaplarla anılarını anlşatmıştır. içki, uyuşturucu ve müziğin ortasında yollarda geçirmiştir yıllarını ve 47 yılında tükenmiştir, ölmüştür.
- on the road* gibi bir esere imzasını atmış yazar
- bunu alan bunu da aldı
(bkz: the grateful dead)
- (bkz: andy warhol)
- hit the road jack
(bkz: ray charles)
- yolda adlı kitabını, bir otel odasına kapanarak 3 günde bitiren yazar.
- beat generation'ın en beat yazarı.47 yaşında annesiyle birlikte yaşarken alkolden ölmüştür.
- ''beatnik'lerin kralı,amerikan düzyazısının buddha'sı-gingsberg'e göre bir serseri-.''
- kendisini anlatan "aylak keourac" isimli bir oyun da martin duberman tarafından yazılmıştır.
- beat kuşağı denilince akla ilk gelenlerden.başıboş, umursamaz, kendini sürekli tehlikelerin içinde bulan karakterleri beat dönemindeki pikaresk roman kahramanlarına yani pikarolara en güzel örneklerdir.
- k- bu hakkaten sorun ya. meksikadan donuyoruz, dedim, otobusle doneyim hem kral kelebeklerin vadisinden gecerim biraz kral kelebegi gorurum cam agaclari gorurum iste vadiyi gorurum. cunku, bizim jack cok anlatirdi.
m- hangi jack ya
k- bizim top jack ya.
m- kerouac.
k- ha. cok anlatirdi new mexico'ya giderken iste o kelebekler falan
m- hep ayni sey
k- dedim bari goreyim onu
m- degisik bisey anlatalim
k- hayir onlari da goreyim dedim ya.
m- kelebekleri.
aseksüel olduğu yönündeki söylentilerden bu tarz muhabbetlere karışmış, sadece kendisi gibi yaşayan yolcu.
|