herşeyi unuttuğunu nickiyle iddaa eden, yeni nesil francophone yazar. an itibariyle geç de olsa izlediği no man's land'den etkilendiğini öğrendiğim ***, exposésinde başarılar dilediğim, daha tam tanımlayamadığım genç yazar kardeşimize sözlükteki macerasında başarılar diler, sıradaki yarışmacıya geçerim.
edit notu: bir zamanlar burada bir dolu akıllı bkz. vardı. toplumsal uzlaşma ve de sözlüğün ebesinin geleceği açısından artık yoklar
(bkz: bir zamanlar buralar dutluktu)
günümüz zirvesinde (artık bowling zirvesi 2 demekten sıkıldım) tanıştığımız, birinci perdede gölge oyunu ikinci perde de meddahlık performansı segileyen arımız. ortak arkadaşlarımızın olması istihbarat ağımızı ve danışmanlık altyapımızı güçlendirmiştir. beni animatör ilan ederek şok etmiş sonra da fransızca derslerinde yaptıkları münazaraları yöneten oturum başkanına animatör dendiğini söyleyerek içimi ferahlatmış, gururumu okşamıştır. filmlerde görülen tanışma sahnelerinden hoşlanır, bir seferliğine de olsa böyle bir enstantanenin bir parçası olmayı umar anladığım kadarıyla.
iki lafın arasına anlamayalım diye fransızca bir şeyler katmayı adet etmiş insan. kendisini fransız kültürünü sonuna kadar sindirsin de daha artık fransızla başlayan laflar etmesin diye fransız sokağına bırakıp kaçmayı düşünüyorum. kendisi henüz bunu bilmiyor.
anladığım kadarıyla eski deyişleri seven bir arkadaşl belki de kardiş ne bileyim öyle bir şeyler işte. gelgegelim saygi ve hürmet etmeliyiz yine de kendisine
anılar çağrıştı birden.
ince düşünceli çünkü hiçbir zaman doğumgünlerimizi ihmal etmemiştir. bize sürpriz yapmak için çırpınır, koşturur. hediye seçer. saklamaya çalışır.
fedakar çünkü kendisi ne durumda olursa olsun dostlarının ne durumda olduğunu anlar ve güç vermek için didinir. yalnız bırakmaz. zaten dost demek bu demekti.
evet çılgındır da manyaklığın alasını yapar. milleti çoşturan, sürükleyen, organize edip bizim kıçımızı yerinden kaldıran hep odur.
neşelidir onu hurdy gurdy ile dans ederken görmek insanı yerinden kaldırır eşlik ettirir.
bazen de hiç bitmek bilmeyecek gibi gelen bir hüznü vardır. bazen hemen gözleri dolar.
sevecen çünkü bazen bana ayyyy violaaaa(gerçek ismim tabiki) diye bi gelişi vardır. bilmiyorum bana değişik hissettiryor.
bazen de benim mantığım oluyor. dur diyor bana. kendime gelmemi sağlıyor.
böyle işte. anlatacak çok şey var ama anlatmayınca daha güzel olan şeyler.
tam 20 sene 1 saat hemen hemen de 15 dk önce doğmuş yazar. hatırlarım bi ciyaklamıştı hastaneyi inletmişti. bugün baktım parmaklarının ucunda yürüyo nerdeyse. hey gidi günler hey nerden nereye!!!
geçen sene kar yağıyordu bu sene yağmur, neyse seneye de günlük güneşlik olur o zaman. iyi tarafından bakmak lazım.
not: bence sözlüğün saati yanlış öhe
j'ai tout oublié quand tu m'as oublié dizesiyle vuran harika bir şarkıdır. klibinde hatunla adam birbirleriyle ilgilenmeyen, kopmuş iki sevgiliyi canlandırır.