izzet özgenç   

adana çık aradan

1. komisyonda görevli olduğu yıl sınavları da 5237 sayılı ceza kanunun taslağından yapmış hoca (!). başka dersin sınavı yokmuş gibi sürekli değişen metni takip etmek zorunda kalırdık, sonra başka bir arkadaş elinde en yeni taslakla çıkagelirdi.

o sene dışındaki finallerde (eskiden büt.lerde de) kitap, defter, not. vs. serbest olurdu. ancak "ooh ne ala!" diye düşünmeyiniz; kendisinden ceza hukuku genel hükümler dersini ilk alışımda (ki üniversite hayatımda 3 kez aldığım tek derstir) "0" beklediğim vizeden 60 almışımdır (bir kişi de 75 almıştı); ancak kendisi o yıl final çıkışı bilgisayar çıktısıyla tam 16 sayfalık bir cevap anahtarı yayınlamıştır. oysa ben a3 kağıda sadece 7 sayfa yazabilmiştim ve elbette ki 30 civarı bir not alıp finalde kaldım.

sürekli fikir değiştirir. yanlışlıkla 2 hafta üst üste aynı yargıtay kararını inceleyip birinde yargıtay'ı sonraysa "ilk derece mahkemesi"ni haklı bulduğu görülmüştür. önceki giride bahsedilen çoktan seçmeli sınavdaki bir soruda kendi kitabındaki cümlenin aynısının bulunduğu seçeneği işaretleyen öğrenci "0" alabilmiştir. buradan gazi üniversitesi hukuk fakültesi taze 2. ve 3. sınıf öğrencilerine bir tavsiyeyi borç bilirim: hocanız böyle bir insan diye sakın ceza hukuku'na gerekenden fazla çalışmak gerektiğini düşünmeyin. sınava da yaradana sığınıp pozitif bir enerjiyle girin ki, kendisinin sınav kağıdını okuyacakkenki ruh haliyle uyumlu bir cevap verebilesiniz. sabır ve şans diliyorum...
    (yilan tislak, 27.09.2007 04:14)