izmir limanının özelleştirilmesi   

adana çık aradan

1. global-hutchison-eib tarafından maalesef bugün izmir limanı 1 milyar 275 milyon dolar karşılığı elimizden çıkmış bulunmaktadır.
    satılmış bulunmaktadır.hangi hakla kanımızı canımızı vererek aldığımız o limanın kime hangi had ile satılıyor olması gibi sorular kafamda uçuştukça açıkça belirtmeliyim ki içimi uçsuz bucaksız bir kin ve nefret seli kaplamakta.allah sizin belanızı versin demek geliyor içimden nitekim allah sizi ıslah etsin.memlekete yaptığınız bu şerefsizlikler asla unutulmayacak.sizden nefret ediyorum.

gazeteden yorumsuz bir alıntı :

ihale sırasında global-hutchison-ege ihracatçı birliği (eib) ortak girişim grubu'nun sözcülüğünü yapan işadamı mehmet kutman, heyecanlı anlar yaşadı. ihaleyi kazandıkları açıklandığında ise kutman kendini tutamadı.

sizce memleket mi kazandı ? ilerledik mi ? medeniyete erdik mi ? bağımsızlığımız daha da mı perçinlendi ?
    midem bulanıyor.
    (bacillusantracis, 03.05.2007 18:33)
  2. bazı zihinlere göre hayırlı olan olaydır..ne de olsa liman artık çok verimli (!) işleyecektir, daha çok kar(!) edecektir..ne de olsa özel sermaye..hem devlet hiç yatırım yapar mıymış canım ? bırakınız yapsınlar, bırakınız geçsinler..
    (kskaan, 03.05.2007 18:47)
  3. akp hükümetinin 'nin giderayak yaptığı icraattır. türkiyenin ihracatının 3'te 1'ini yapan izmir limanının işletim hakkı 1 milyar 275 milyon dolar karşılığında 49 yıl boyunca global holding hutchinson-ege ihracatçı birlikleri ortak girişim grubuna satıldı. özelleştirmeye karşı değiliz ancak bu kadar potansiyele sahip bir liman biraz ucuza gitti sanki.
    (dolphins were monkeys, 03.05.2007 19:56)
  4. bu kadar ucuza kiralanacağını bilseydim 2 milyar dolarla katılacaktım. yazık oldu..
    (stokman, 03.05.2007 19:58)
  5. yabancılara çekilen peşkeşler arasında yerini almış özelleştirmedir. 3 kuruşa özelleştirilmiştir.
    (tuogalen, 03.05.2007 20:19)
  6. duyduğumda ağlamak istediğim hadise. güzel izmir'imin güzel limanı kime gider? ne demek özelleştirildi! ne girecek ne çıkacak oraya? ulan niye savaştık satacaksak? zaten oturuyoduk biz bu topraklarda binlerce yıldır! kendi limanımızı kendimiz işletemeyeceksek ne bok yemeye devlet kurduk? oldu olacak donanma da özelleşsin, ordu da! kimin hayrına işleyecek o liman? bi anda cellallenip bunca soruyu da sormama sebep olmuştur. hat safhadaki asabiyetimin yatışması için 1-2 saat tolga çandar ve trt ege türküleri dinlemek anca kâfi gelmiştir.

edit: yok arkadaş kâfi mâfi gelmemiştir türkü. aklıma geldikçe kafayı yiyorum. oldu olacak izmir i de yunanlar a satın.

(bkz: alanı da satanı da)
    (beşincicemre, 04.05.2007 00:05 ~ 01:55)
  7. ihaleyi kazanan firma yetkilisi mehmet kutman bile ödedikleri bedele inanamamış ve sevinçten ağlamıştır:

http://img337.imageshack.us/...
    http://www.hurriyet.com.tr/...
    (almbfsek, 04.05.2007 01:07 ~ 01:08)
  8. (bkz: türkiye'nin özelleştirilmesi)
    (dali, 04.05.2007 01:13)
  9. özelleştirme karşıtı olsam da; ufak bir noktasından bile olsa haklı çıkarmaya çalıştığım, ama neresinden tutsam elimde kalan satış. (evet, resmen satış)

özelleştirmenin mantığı, biz bu işi beceremiyoruz, bari yok pahasına satalım değildir. 1 milyar 275 milyon doları 49'a bölersek, yıllık 25 milyon dolar gibi komik bir rakam ortaya çıkar. izmir limanı'nı işletip, yılda 25 milyon dolar kazandıramıyorsanız, devlet yönetimine neyinize güvenerek talip oldunuz? bence, aslında kilit nokta, kamu kuruluşlarının birilerinin arpalığı haline gelmesidir. bizim amca oğlu, senin teyze kızı diye doldurursan o işletmeleri; şeffaf bir yönetim oluşturamazsan, rüşvet ve dolandırıcılık engellenemezse, gelinecek vahim nokta bu olur.

bir de, ileride(aslında en kısa zamanda), zehirli varillerin, asbestli gemilerin limana getirilmeyeceğini kimse garanti edemez.
    (ornitrin, 04.05.2007 01:33)
  10. öncelikle satış değil 49 yıllık bir kiralamadır. ucuza mı kiralanmıştır sorusu ise kesinlikle hayırdır. limandaki vinçlerin en genci 30 yaşındadır.limanın yeniden yüksek kapasiteyle çalışır hale gelmesi ihalenin tekrar kazanılmasına yakın bir değerdedir. kazanan şirketin açıklaması ise şuna benzerdir: "parayı çıkarmak için limanı şuanki kapasitesinin 3 katı ile çalıştırmak durumdayız." özelleştirme karşıtı olsak da iyi olmuştur.
    (tercihettiginiznick, 04.05.2007 01:58)
  11. polat alemdar ın, ihalesine neden katılmadığını merak ettiğim özelleştirme..e madem bu kadar vatanseversin(!), çok şükür paran da var, be adam, yabancıya gideceğine sen alsaydın ya şu limanı..

(bkz: hasan almaz basan alır)
    (kskaan, 04.05.2007 12:34 ~ 12:35)
  12. limanın sadece indir bindirden senede 50 milyon dolar kar ettiği söyleniyor. bu bağlamda altın yumurtlayan tavuğu kiralıyorsunuz. garip
    (ben de öyle biliyordum, 04.05.2007 13:11)
  13. (bkz: tüm tershanelerine girilmiş)
    (atlantis, 04.05.2007 13:54)