izmir in havasıyla kızına güven olmaz   

adana çık aradan

1. (bkz: hava açık ama dötüm dondu afedersiniz)
    (deulu, 04.11.2006 14:50)
  2. hadi kızlar konusunda kesin bir yargı patlatmayalım ama havalar konusunda istanbul'un eline su dökemez izmir..dolayısıyla hafif yalan bir demeç olmuş bu..ortamı kombine edilmiş başlığımız ile veda edelim; (bkz: istanbulun orospu havası)
    (zeus, 04.11.2006 15:38)
  3. sabah güneşli diye şemsiyesiz çıkıp öğleden sonra yağmur altında kız arkadaşını 2 saat bekleyen bir adamın lafı değildir bu. izmirin halleri, tavırları, karizmalarıyla yurdumun diğer kızlarından ayrılan kızları ile izmiri'in havasının dengesizliği özdeşleştirilmiştir. hem havasıyla hem de kızlarıyla ve ikisine de olan güvensizliğimle gurur duyarım.

ilk önce neden havasına güven olmayacağını açıklayalım. efendim izmirin etrafı dağlar ile çevrilidir. zaten ilkokuldan biliyorsunuz, ege'de dağlar kıyıya paraleldir. iç ege ile güzel bir koridor oluşturur. izmirin kuzeyinde menemen ovası ve küçük tepeler vardır. kuzey doğusunda ise kıyıya paralel sayılabilecek dağlar vardır. bu durumda da kuzey ile de bir koridor oluşmuştur. tüm bunları neden anlatıyorum bilmiyorum ama tüm bu saçmalıklar izmir'e kendine has havasını kazandırmıştır, onu biliyorum. izmir'de istanbul, ankara yada eskişehir gibi bir günde tek mevsim yaşamazsınız. özellikle bahar ayları eve en az 4 kere sırılsıklam, üşümüş ve yılmış olarak dönersiniz. ertesi gün sıkı giyinip bi güzel de ter atarsınız.

izmir'in havası insanın kendini beğenmişliği ile adeta dalga geçmektedir. güneşli bankaya girip on dakika sonra çıktığınızda bambaşka bir mevsime çıkıp, "hasktr lan portal açmışlar, orta dünyaya çıktım lan" diyebilirsiniz. izmirin bulutları çevresindeki dağlar yüzünden saklanıp saklanıp bir anda ortaya çıkar, şaşarsınız. soğuğu da boktur izmirin. ben erzurumluyum, bana bişey olmaz diye ortaya çıkan arkadaşlara ilk önce nem kavramını anlatmanız gerekir.

gelelim kızlarına neden güven olmaz. bugüne kadar hoşlandığım, çıktığım ve hatta aşık olduğum kızların hepsi izmirli. sözlük topluluğu içinde benden daha fazla izmirli kız tanıdığını iddia eden varsa onunla da her platformda kapışırım. bu yüzden iki dakika akıllı olun da izmirli kızlar hakkındaki gerçekleri ilk elden dinleyin.

bir kere eğer izmirli değilseniz izmirli bir kıza karşı şansınız bayağı zordur. izmirli kız döner dolaşır yine kendi toprağından bir erkek bulur. elinde değildir. bu yüzden sizi ne kadar severse sevsin aklının bir köşesinde hep izmir ve izmirli bir erkek vardır. onu şanzelize'ye de götürseniz o yine çocukluğunda, gençliğinde ilk aşkını yaşadığı alsancak'a, kordona, bostanlı'ya gitmek isteyecektir. izmirliymiş gibi davranın diyeceğim ama hahah... neyse...

izmirli kız zıpırdır, uçarıdır. kolay elde edebileceğinizi düşünürsünüz. ama her atağınız hüsranla biter. çocukluğunuzda bir kaç kez izmire geldiğinizi söylerseniz belki biraz şansınız vardır. ailesinden bağımsız gözükür. biraz bağımsızdır da. ama ailesine düşkündür. hatta izmirli kız vatanına milletine de düşkündür. izmirli kız şaşırtır, izmirli kız tersten gösterir, izmirli kız ikili oynar, izmirli kız zekidir, izmirli kız manyaktır. izmirli kız güzeldir.

izmirli kızın açık görüşlüğü, aşırı özgürlüğü, sıcaklığı tarih boyunca yalnış anlaşılmıştır. izmirli kız daha ilk on dakikada hükmünüzü verir. ya gelecekteki sevgilisisinizdir, ya bir arkadaşı, yada o an alabildiğine taşak geçtiği biri. kendine çok güvenen, oo izmirli kız mı dakkada bağlarım diyen arkadaşlar üçüncü ordunun en kalabalık birliğini oluşturur.

evet, izmirli kıza güven olmaz. izmirli kız bu yüzden güzeldir. hadi bakiim şimdi herkes dengi birini bulsun.

izmir'in herşeyini, her platformda, her türlü savunurum.
    (hepten aykırı, 04.11.2006 16:31)