izmir foça 7 jandarma komando eğitim alayı   

adana çık aradan

1. genelde eğittiği askeri personelin, yüzde doksandokuzunu doğu'daki karakollara gönderen eğitim alayıdır. askerlik açısından en zor eğitimlerin verildiği yerlerdendir.
    (dünyayı kurtaran adam, 19.10.2007 08:07 ~ 09:09)
  2. komando eğitim alayı olması nedeniyle eğitimlerin ağır olduğunu tahmin ettiğim talimgahdır.ancak eğitim için gelen amerikan askerlerinin eğirdir dağ komando okulu bünyesindeki eğitimi tamamlayamadan yandım anam diyerek kaçtıkları yaşanmış bir olaydır.
    (absolut, 19.10.2007 09:02 ~ 10:50)
  3. hayatımın en kötü günlerini geçirmemi sağlamış işkence yeri. uygulanan eğitim programı kesinlikle insani değil ama belki de gerekli. intikallerde sırt çantanız tıka basa doludur (tim komutanınız ek olarak taş koydurabilir, bizimkiler gibi) elinizdeki silah her dakika daha ağır gelir, yürümekten ayaklarınız patlamıştır bile. akşam üzeri yürüyüş bitip mevzilendiğinizde dünyalar sizin olur. tabi yine boş durmak yok, terli elbiseleri kurutmazsanız geçe zatürre, pnömani v.b. hastalıkları yüzünden eğitime hasta devam etmeniz gerekebilir. ayağınız burkulmuştur, iki hafta ayak ağrısıyla dağ tırmanırsınız.

komando birliklerini birbiriyle kıyaslamak saçmadır. herkes kendi askerlik yaptığı birliği dünyanın en zor eğitim verilen yeri olarak görür. en zor askerliği ben yaptım tartışması işte bu yüzden hiç bitmez.

7. alay ve 6. alay(manisa/kırkağaç) jandarma birlikleri oldukları için %99 (evet) sınıra asker gönderir. eğirdir dağ komando okulu piyade olduğu için ve piyadenin sınırda işi olmadığı için il merkezine gönderilir. tabi yine şehir içindeki görevlere neresi olursa olsun giderler.
    (emrahman, 19.10.2007 10:23)