|
|
- günümüzde izfaş (izmir fuarcılık hizmetleri kültür ve sanat işleri tic. a.ş.) adlı belediye kuruluşunun organize ettiği uluslararası fuar. hatta fuar deyince yurtta ve yavru vatan kıbrısta ilk akla gelen izmir fuarı olur. eylül ayı içinde 74.sü gerçekleştirilmiştir. geniş bilgi ve tarihçe için tklynz :
http://www.izmirfair.com.tr
- giderek profesyonelleşmekte olan, ama bu süreçte de eğlenceyi en aza indirme çabasında olan geleneksel fuar.
- enternasyonel kelimesinin neden seçildiğini hala anlayamamışımdır. uluslararası, milletlerarası, beymelmilel gibi kelimelerimiz varken bu kelimenin tercih edilmesi bir kasıt mıdır, bir hata mıdır, bir mesaj mıdır, bir ihanet midir hala sınıflandırabilmiş değilim.
- bir zamanlar bok varmış gibi günler önceden ailecek kalkıp gittiğimiz fuar. hatta ibrahim tatlıses'i ilk gördüğüm fuar bu fuardır. benim için fuar alanı dışındaki lunapark ve külahta sade dondurma dışında pek anlamı yoktu.
- kurulu olduğu arazinin izmir yangını sonrasında açılmış olduğunu, önceden burada mahalleler** olduğunu öğrenince şaşırdığım mekan. ben de düşünüyorum ne işi var böyle geniş bir alanın park-bahçe sevmez memleketimde.
- aslında içinde güzelce bir koşu yolu olan, açık hava tiyatrosuyla vs. ile insanları gece gece kendine çeken; izmir sokaklarında kaybolmamış çocukların ilk defa anne babalarını kaybettikleri mekandır. yazın çocukların elinden kaçırdıkları balonlarla süslenir fuar hava sahası. eskiden etrafta keyifli keyifli dolaşan tavus kuşları vardı içerisinde.
- 77.si 22 ağustos 2008 itibariyle başlamıştır.
(punica, 23.08.2008 16:17 ~ 16:17)
|