gerçekten karşısında verilen tepkileri anlayamıyorum bu nefret etme hadisesinin. tamam nefret etme fiili biraz ağır olabilir, giriye başlamadan önce bunu sevmemek olarak kabul ederek devam edeyim.
izmir'i sevmemek, herhangi bir şehri sevmek veya sevmemek kadar doğaldır. teoride böyledir böyle olmasına; ancak alınan tepkilere bakılacak olursa 7 ölümcül günahın toplamının karesi değerinde bir günah sanırım. izmir'i sevmek zorunda herkes. aksi takdirde kıskançlıkla, çekememekle ve hatta ancak söyleyenin kendisine yakışacak bir şekilde kuyruk acısı ile suçlanabiliyor.
gücüme gidiyor anasını satayım. hayır, denizinizin olması değil. bu derece şımarıkça, leş, ikiyüzlü tepkiler vermeniz. gerçekten anlamıyorum, bir izmirli ankara'ya "soğuk şehir, renksiz şehir. bürokrasi hüküm sürüyor. rerörerö" diye saçmasapan bir şekilde hakaret etme hakkını kendinde buluyor ve bunun sonucunda diğer izmirperver arkadaşları tarafından övülebiliyor; ancak eskaza bir başka şehir mensubu izmir'i sevmediğini belirtme gafletine düşünce kıskançlıkla ve kuyruk acısı ile suçlanıyor.
izmir'i seviyorum. neden bilmiyorum, sebeplerini de saymak niyetinde değilim. içinde bulunduğum zamanlardan pişman değil, gayet mutluyumdur. izmir'le bir alıp veremediğim yok, gayet harika bir şehir. hatta (bkz:
izmir/!twinkle).
izmir'i sevdiğim kadar, körükörüne, belirli kalıplarla izmir'i savunan, başka şehirlere (çoğunlukla görmeden) bok atan, izmir'le ilgili en ufak eleştiriyi veya negatif görüşü kaldıramayan, deniz şımarığı izmirlilere de ayar oluyorum. şu güne kadar bir tek
ankarasakininin çıkıp da "izmirliler ankara'yı sevmiyorlar; çünkü başkent olmamızı çekemiyorlar." dediğini, bir
eskişehirsakininin "izmirliler bizi kıskanıyorlar; çünkü öğrenci şehriyiz." dediğini veyahut ne bileyim bir alanyalının "rus kızlarımızı ve portakal bahçelerimizi kıskanıyorlar." dediğini asla duymuş değilim. lakin bir takım izmirlilerin çıkıp da başka şehirlere "renksiz, sıkıcı, boğuk, sepya, re, rö, re, rö." deme hakkını kendinde bulmasıg gayet alışıldık olmaya başladı.
dileyen dilediği şehri sever veyahut sevmez. hemşeriniz olan diğer izmirliler gibi bulunduğunuz güzel şehrin kıymetini bilip, etrafa bok atmadan o güzel şehirde yaşamanızı diliyorum. benim tanıdığım izmir insanına yakışan budur. denizin kokması sorunu yeni çözüldü bildiğim kadarıyla, şimdi siz başlamayın kokmaya, rica ediyorum.