izmir de aşk yaşamak   

adana çık aradan

1. çok başkadır.kordon'da otururken martılar sanki sizin için dans eder,sevdiceğin saçları güneşten midir bilinmez ama gözlerinizi kamaştırır.100km öteden bile sevgilileri hisseden çingene kadınlar yanınızda biter "abi şu güzel ablama al bir gül.ablam sende söylesene alsın şu güzel gözlü abim sana bir gül." diye tırmalar,almayınca da "siz ne biçim sevgilisiniz?ablam sende durma bunun yanında bak bir gül bile almıyor sana." şeklinde sayar,söver ve gider.ama o çingene kadınların bile tadı apayrıdır izmir'de,kordon'da,özellikle de sevdicekle...
    (delicaponcadı, 25.04.2008 11:25)
  2. aşk, her şehirde güzel olduğu için, diğer şehirlerin hakkını yemeden yaşanması gereken aşktır. aşkın hakkını da yemeyelim.
    (nasıl yazmışım ama süper di mi, 25.04.2008 11:38 ~ 11:40)
  3. murat mermer'in mahkum albümündeki izmir şarkısı bu durumu en iyi anlatan şarkılardan biridir.
    bu şarkının sonunda da victor hugo'nun aşk dilencisi şiirini okur, güzel de okur..

sözleri:

-sen hiç, hiç tanımadığın bir şehrin en işlek caddesinde kaldırıma oturup egzost dumanları içinde titreye titreye ağladın mı ? ben ağladım.-

her yerinde gözyaşlarım var bu şehrin
    sahilinde körfezinde ağladım
    her yerinde gözyaşlarım var bu şehrin
    yollarında limanında ağladım

yarimi burda sevdim burda seviştim
    kendimden oldum onun için değiştim

bir kuru fidandı gönlüm burda yeşerdim
    ama soldurdu yar gönlümü işte bu hale geldim

ya aşkımı ver geri,
    ya da denizinde boğ beni
    razıyım izmir öldür beni

söz, müzik: murat mermer