efendim o da ne!! bütün bu olayın önemli kısmı eylemin
çırılçıplak gerçekleşmesi. bakın
çıplak da değil; çırılçıplak.
kızın tutuklanması ya da en azından polis tarafından oradan alınması konusuna laf söylenemez; çünkü (yürülüğe girmesinin tam tarihini bilmesem de) kendimi bildim bileli bu ülkede cinsel organları kamuya açık alanlarda teşhir etmek her ne şartla olursa olsun yasaktır. aslında avrupa'nın o çok sevgili ab üyesi bazı ülkelerinde de yasaktır. uygulanır da.
polisin önüne gelirse yakalar. bu akp, hükümet, toplum ne hale geldi bak, aha işte her yeri ele geçirdiler havasında panik laflarını gerektirmez.
şimdi esas noktaya gelelim. burada basının nasıl kaypak ve toplumu gaza getirip ikiye, üçe, beşe, ona... parçalama amacı güttüğü açıkça görülmektedir. sözüm ona basın özgürlüğü, kamuyu bilgilendirme adı altında bütün bunlar.
"çırılçıplak denize girdi, ortalık karıştı!!", "çıplak kutlama fotoğrafları için tıklayın!"
bu başlıkların ve yönlendirmelerin ne anlama geldiğini veya insanların bilinçaltını nasıl şekillendirmeye yönelik olduğunu uzuuun uzuuuun anlatmama gerek var mıdır bilmiyorum? herkesin akıllı olduğunu varsayıyoruz burada. basının ortaya attığı bütün haberlerde böyle yaklaşımlar var. kocaman kırmızı bir yazıyla "fotoğraflar için tıklayın!", "acaba hangi ünlünün ki, tıklayın görün" mantığında hazırlanmış fotoğraf yönlendirmeleri; bu yönlendirmenin de tam tersi yönde fikirleri coşturmak için hazırlanmış haber metinleri...
gizli beyin yıkama. gizl bölücülük.
ayrıca konuyla alakalı şöyle bir şey de var:
(bkz:
sana ne)
(bkz:
bana ne)
ek:
camel işaret yaptı. önceden link vardı, ölmüş efendim, sildim.