izmir amerikan lisesi   

adana çık aradan

1. ismini duyunca pek çok insanın önyargıyla yaklaşığı, öğretmenleri, eğitim sistemi, öğrencileri hakkında hiçbir şey bilmeden atıp tuttuğu okul. verilen eğitim bütünlüğünü ve yararlılığını yeni yeni kavramaya başlamaktayım. bu okulun öğrencisi olmanın yeni tanıştığınız biriyle rahat rahat muhabbet çevirmenize engel olduğu da görülmüştür.

- geyik de geyik ehehe
    - mavra, espri vs. nıhoraha
    - hoca, senin lise neydi bu arada?
    - izmir amerikan...
    - hıııııımmmmmmmm (iki saattir muhabbet ettiği adamı baştan aşağı süzme efekti)

ilköğretimin 8 yıla çıkması ve ard arda patlayan ekonomik krizler okulun itibarına ve kalitesine darbe vurmuştur zira bu yüzden düşük kapasiteli tikilerin çoğaldığı ciks okul olma yolunda ilerlemektedir, umarım bu duruma yönetim en kısa zamanda el koyar. üsküdar amerikan ve tarsus amerikan'ın kardeş * okuludur.

(bkz. american collegiate institute)
    (bkz. aci)
    (soulforged, 12.04.2004 17:21)
  2. (bkz. üsküdar amerikan lisesi)
    (skin, 20.07.2004 14:31 ~ 14:31)
  3. 1986da karma eğitime geçmiş olmasına rağmen hala pek çok kişi tarafından izmir amerikan kız koleji olarak bilenen okul*

(bkz: izmir amerikan ve emperyalist işbirlikçileri)
    (soulforged, 06.01.2005 17:40)
  4. liselerarası kız basketbol turnuvalarında ne zaman karşılaşsak ezdiğimiz takıma sahip okul.
    aynı zamanda kardeş okulumuzdur, izmir'de kız ya amerikan'dan ya bal (bornova anadolu)'dan alınır.
    (the weakest link, 07.01.2005 03:25)
  5. etrafında acid satılan okuldur.
    (bkz: para)
    (bkz: lsd)
    (marla singer, 11.09.2005 16:37)
  6. 4 sene izmir amerikan lisesinde, 3 sene de anadolu lisesinde okumuş birisi olarak söyleyebilirim ki, eğitim kalitesi ortalamının oldukça üstündedir. öğretmenleri iyidir, öğretmeye isteklidir. ingilizce eğitimi ise tam manasıyla harikadır. en odun kişiye bile, iyi derecede ingilizce öğretirler. kampüsü değme üniversitede yoktur. sosyal olanakları oldukça boldur. öğrencileri olabildiğince özgür, kendilerini geliştirebilecekleri bir ortamda yetiştirmeye özen gösterirler. okulun kendi marşı hatta alkış ritmi bile vardır. fakat, öğrencilerin çoğu tam manasıyla tikkidir. hiçbir şeyi beğenmezler, sürekli şikayet ederler, etrafa zarar verirler. yani, amerikan dizilerinden fırlama "college boy/girl" tipinin birebir aynısıdırlar.

anadolu lisesinde ise, izmir amerikan lisesi'nin (acı) tam tersi bir ortam vardır. öğretmenler umursamazdır. dersler boş geçer, çoğu öğretmen kendi çalıştığı dershaneye öğrenci çekmeye çalışır. sosyal olanaklar sınırlıdır. kampüs desen yok denecek düzeydedir. tek kelime ingilizce bilmeden ingilizce'den 5 alınır. fakat, anadolu lisesi öğrencileri çok daha hırslı ve çalışkandır. kendi olanaklarını zorlayarak kendilerini geliştirirler, iyi yerleri kazanırlar, çoğu türkiye'nin en iyi okullarına yerleşir. izmir amerikan lisesi ile anadolu liselerinin böyle bir farkı vardır. imkan olsa birindeki öğrenciyi diğerindeki olanakla birleştirmek gerekir.
    (azerichild, 15.01.2007 22:49)
  7. içinde okuyan kişilerin nerde okuyorsun sorusunu duyunca dikleştikleri,saçlarını geriye savurarak amerikan dedikleri okul.bu zatlar amerikan nın son a sınıda yutmuş gibi söylerler.sakinleri alsancakta bolca bulunmaktadırlar.
    (paranoidandroid, 24.02.2007 21:03)
  8. ebru çapa'nın mezun olduğu ve yazılarında sık sık bahsettiği, adının hakkını verecek düzeyde iyi ingilizce öğreten okuldur.
    (maia, 01.03.2007 19:56)
  9. eğitim kalitesi yüksek izmirin en iyi okullarından biri.iyi bir ingilizce eğitim veriyormuş.kardeş okullar için (bkz: üsküdar amerikan lisesi) (bkz: tarsus amerikan koleji)
    (ninini, 11.03.2007 12:36 ~ 12.03.2007 17:15)
  10. http://tr.wikipedia.org/...
    (azerichild, 06.04.2007 22:53)