belki ilginizi çeker
  1. · oynanan oyunun etkisinde kalmak
  2. · hard candy
  3. · pul koleksiyoncusu
  4. · sean penn
  5. · bir film izledim hayatım sikildi
  6. · metroyu kaçırma ihtimaline rağmen koşmayanlar
  7. · the patriot
  8. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · günün tek kelimelik özeti
  2. · köpekbalığı görünce yapılması gerekenler
  3. · ugg
  4. · kapının önünde bir yığın misafir ayakkabısı görmek
  5. · kurban bayramı vahşeti
  6. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  7. · disko kralı
  8. · ırak ın türkiye ye nota vermesi
  9. · le fabuleux destin d amelie poulain

izlenilen filmin etkisinde kalmak  

sayfa  / 2
  1. insanda yeni duygular, düşünceler uyandırabilir. misal:arabesk filminden acayip etkilenmiştim. ölümden çok korkmuştum. annemlere 'siz de ölücek misiniz' diye sormuştum. sanırım ölümü ilk kez bu filmle ciddi ciddi düşündüm. sen git arabesk filminden etkilen. tövbe tövbe!
    (viola, 27.10.2004 22:26)
  2. çocuklara bazı filmlerin yasaklanmasının altında yatan şey
    özellikle dövüş sahnelerini direk uygulamaya geçerler
    (greeen, 04.05.2005 20:05)
  3. matrixi izledikten sonra siyah uzun palto, siyah çizmeler ve güneş gözlüğüyle dışarı fırlamaktır. godfatherdan sonra ses ne hikmetse kısılıverir. abartılıp usual suspectsten sonra topallanabilir de...
    (telperion, 04.05.2005 20:34)
  4. requiem for a dream ise eğer sözü geçen film,etkisini gece boyu hiçbir şey yapmadan oturup,beynini kemiren sahneleri defalarca gözden geçirmeye,yaşamın değerini bir kere daha anlamaya ve bunun sonucu istemsiz şekilde koltuğa yığılıp bacakları karın bölgesine,kafayı da kolların arasına alarak en güvenli olduğuna inandığın hale bürünerek gösterir.
    (tutkuyakar, 04.05.2005 21:51)
  5. kimi bünyelerde büyük tahribata yol açan bir olaydır. benim bünyemde ağrı tahribatlara yol açmasından biliyorum.nasıl mı izleyelim..

bir insan düşünün ki, bu kişi 12 yaşında bir kıza bilek güreşinde yenilmesi yüzünden gaza gelip o günden bugüne vücut çalışır. yaklaşık olarak 95 kilo ve 1,85 boyundadır. kişinin bu dünyada en sevdiği insanlardan biri olduğunuzu ve sevgisini su aygırları gibi gösterdiğini bilirsiniz. ortak çıkan her zevkinizden sonra bu kişi gaza gelerek kah dudağınızı patlatır, kah gözünüzü morartır..ama sırf sevgisinden; kendisini tutamamaktan yapar bunları. herşeyine böylece katlanır süper bir dostluk kurarsınız. bu güzel ilişki, bu kişi fight club adlı talihsizce yayınlanmış filmle ilgili yorumlarınızı aldığı ana kadar sürer. beraber olduğunuz her an "ulan şu sahneyi hatırladın di mi!" (çatt) "tyler nası edward'ın elini yaktı di mi!" (kütt) şeklinde geçmeye başlar. filmin adını bile duymaya korkar olur, brad pittle ilgili bir haber çıktığında kanalı değiştirir olursunuz.

işte bir filmin etkisi altında kalmak insanın hayatını böyle karartabilir. david fincher sana da kafam girsin. şerefsiz.
    (ninca, 04.05.2005 22:25 ~ 09.09.2007 18:40)
  6. benim çok fazla yaptığım gaza gelme eylemi. küçükken videoda tırsa tırsa zombi filmleri izler akabinde yorganın altına girip "ben toprak canavarıyım laaan!" diye fırlardım. beklerdim ki annemler de kurtadam olsun vampir olsun karşılıklı dövüşelim. oysa sadece boş ifadeli gözlerle bakarlardı bana. işte onlardı bitiren oyunculuk kariyerimi diğer birçok çocuğunki gibi...
    (wary, 05.05.2005 01:02)
  7. özellikle kaliteli gerilim örneklemelerini izledikten sonra yaşanan ve ha bire arkayı kolaçan etmekle sonuçlanan eylem.
    (ubiquitous, 23.11.2005 20:13)
  8. constantine'i izledikten sonra kendini gabriel sanma,vampirle görüşme'yi izledikten sonra kendini lestat sanma durumudur.
    (phantasma gory, 23.11.2005 21:04)
  9. (bkz: adım namık ama arkadaşlar aralarında neo derler)
    (juda, 25.05.2006 09:55)
  10. böyle durumlarda en tehlikeli filmler james bond filmleridir. etraftakiler ve bilhassa da bayanlar için tehlikelidir. zira etki altında kalan adam çevresindekileri önce dövecektir, sonra da tuttuğunu sikecektir.
    (azwepsa, 25.05.2006 10:05)
  11. evde gerçekleştirilen toplu starwars gösterimi, ot ve alkolün yeterli karışımından sonra sonra ev ahalisinin kendini ışın kılıcızannederek evde vroan vroan efektleriyle dolaşması ile mutlu mutlu başlayan , fakat uykusu gelen en akıllı ev arkadaşının şarj olacam ben diyip elindeki metali prize sokması ile hastanede biten olayalar bütünüdür.
    (bkz: do not try this at home)
    (kurremkamerruk, 25.05.2006 10:13)
  12. sene 1992-1993, terminator filmini izledikten sonra bilhassa erkekler hepsi göğüs kafesi önde, dimdik yürüyerek çıkmışlardır sinemadan.
    aynı şekilde the fast and the furious filmide tehlikelidir bu konuda. filmi izledikten sonra altınızda kuş serisi araba olsa bile o size ferrari gibi gelir.
    bir de american history x izleyipte nazi olanlar vardır, onlara hiç değinmemek en sağlıklısıdır.
    (invisigoth, 25.05.2006 11:23)
  13. mementoyu izledikten sonra hafızada zayıflama şeklinde tezahür eden olgu
    (bilginsel, 06.08.2007 02:36)
  14. (bkz: rüyanın etkisinde kalmak)
    (badi, 06.08.2007 03:27)
  15. mutfakta:
    -ayak altında dolaşmasana. ne istiyosun?
    +fridaaaaam! *
    -siktir git .
    +*ihanete uğramış william wallace bakışı*
    (weirdlola, 06.08.2007 03:42)
  16. kendini başroldeki oyuncunun oynadığı roldeki kişi gibi hissetmeye neden olan histir.
    (portakalda vitamin, 06.08.2007 03:45)
  17. (bkz: saçlarını kısacık kestirmek)
    (bkz: ilk sigarayı içmek)
    (bkz: ooww papatya)
    (disorder, 14.09.2007 18:02)
  18. natural born killers izledikten sonra insanı et olarak görmek.
    (kane, 14.09.2007 18:03)
  19. rocky ıv. filmini izledikten sonra sokağa çıkıp kendi halinde sohbet eden arkadaşlara beni iyi tanıyın lan diye bağırmak suretiyle devam eder.
    (kuklaların yaşamından, 14.09.2007 18:08)
  20. 'lords of the rings'i izledikten sonra ortalarda aragorn'um ben diye kılıç sallayan yada legolas gibi ok atan zihniyetleri görmek.

yada kendim kişisi gibi "a beautiful mind" filminden sonra dünyaya farklı bir gözle bakmak..
    (solamnicknight, 24.10.2007 21:05)
  21. (bkz: kendini orc sanan çocuk kardeşini parçaladı)
    (hayri potur, 28.03.2008 10:41)
  22. kill bill izledikten sonra kendini çok trajik biçimde gösteren olgudur.mutfakta başınıza gelirse bi nebze iyidir.elinizdeki bıçağı hattori hanzo yapmıştır,tezgahta kuzu kuzu yatan malzeme crazy 88 dir.her yandan saldırırlar.domates,patates,maydonoz ve biber deadly viper assassin dir.hepsini tek tek doğrarsınız ve climax olarak yaptığınız yemeği yersiniz.

and i am gonna kill bill ise bu filmin tüm repliğidir.
    (olivia elton john, 28.03.2008 15:47)
  23. akıl oyunları şizofreniye dair izlediğim en etkileyici filmlerden biriydi. ve şu şekilde hayatıma yansıdı: çok eski yıllarda böyle bir hastalık yoktu. daha doğrusu vardı ama keşfedilmemişti. acaba dine dair bildiğimiz bazı şeyler, insanların başına geldiklerini anlatan bazı efsaneler yalan olmasa bile şizofren olan insanların uydurması olamaz mı?
    (mia wallace, 28.03.2008 16:38)
  24. her gün yeni bir meslek dalına merak sarmaktır.izlediğim filmlerin etkisinde kalıp sırasıyla dedektif, yazar, öğretmen, doktor, matematikçi, fizikçi, astronot, dansçı, polis, gazeteci, oyuncu, araştırmacı, sporcu olmak istemişliğim vardır.
    (cheerfulmay, 28.03.2008 16:48 ~ 16:51)
  25. abidik gubidik bi nick seçme nedeni olabilir bazen.
    (bkz: crank)
    (chev chelios, 28.03.2008 16:55)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil