iyi ki varsın *  

adana çık aradan

1. moraliniz çok bozukken veya hiç beklemedeğiniz bir anda gelen bir mesajda yazıyorsa, okuyan insanın suratına şapşal bir gülümseme yerleştiren cümle.2 dakika önceki moralsiz insan gitmiş, yerine önemsenmenin dayanılmaz hafifliğiyle uçan bir insan gelmiştir. şans eseri msg bir de intihar etmek üzere olan birine geliyorsa, mucizevi bir şekilde kişinin hayatı kurtarılmış olabilir. bu etkiyi yaratmanın temelinde insaların ilgiyi ve sevgiye olan açlığı gelir
    (ascella, 03.08.2004 12:28)
  2. +abi ben bi bok yemiştim ya geçen ay
    -biliyorum, ee
    +kız 1 aydır adet görmüomuş
    -(ohaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa)hım
    +ya, abi.. ü. üüü .. üüğü. . (başlıyor)
    -ya yok olm o kadar kolay değil 1 seferde
    +nası baba, işte tuttum sıkı sıkı, sıçtık
    -bana baba deme, asıl baba sen olcan
    +ya bühüüüüü abi napıcam ben üüüüüüü
    -lan zırlama hemen, yoktur olm takma kafana
    +ühühühü
    -yaz günü normaldir olur ööle şeyler gecikmeler falan(*)
    +fırk (burun çek) nası?
    -ya takma kafana blöftür kanca hesabı
    +olabilir aslında
    -hem en kötü ihtimalde bile, ki %0.1 yani harbiden hamileyse, biz varız arkanda buluruz çaresini
    +of ya, sağol
    -parayı bastınmı herşeyi yaparlar korkma sen
    +..
    -dağ gibiyiz arkandayız arkadaşlarınız biz, sen bana yardım etmezmiydin olm herşeyinle
    +tabi aslında
    -takma kafana hiç bişeyi hadi smirnoff kap gel
    +sağol ya, moralim düzeliyo seninle konuşunca, iyi ki varsın.
    -eyvallah kardeşim..

işte son cümle insanı hayata bağlar.
    iyi ki varım, bir bokum ben de bu gezegende, bir işe yarıyorum;
    bir hiç değilim.
    (azureel, 03.08.2004 12:58)
  3. söylenebilecek en güzel doğumgünü sözü, atılabilecek en güzel doğumgünü mesajı.
    (the weakest link, 04.08.2004 01:06)
  4. iyi ki varsın iyi ki yokum...*
    (fırtık, 19.11.2004 01:30)
  5. selami şahinin bir parçası. sözleri şöyle;
    iyi ki varsin canııııım *
    iyi ki tanidim seni
    dunyalara degismem
    sacinin bir telini
    seninle yeniden doğmuş gibiyim
    içmeden aşkınla sarhoş gibiyim
    inan mutluluktan uçar gibiyim
    iyi ki varsın canım, iyi ki tanıdım seni
    iyi ki doğdun canım
    iyi ki bulmuşum seni
    seve seve veririm
    uğruna herşeyimi
    (harakiri, 19.11.2004 01:39 ~ 01:40)
  6. bazen tüm derslere girme nedenin, bazen herkesten ve herşeyden kaçma uzaklaşma isteğin
    (scarlet, 20.11.2004 13:33)
  7. yalnızca hasta olduğunuz zamanlarda değil(ki 2 gündür tüm kahrımı çekiyor) her daim yanınızda olan en ideal kankaya söylenen söz öbeği
    (new mohican is walk on water, 02.01.2005 18:42)
  8. terkedilmeden önce ona söylediğim sölediğim sözcüktü.
    (yalnızlık senfonisi, 02.01.2005 20:16)
  9. (bkz: iyi ki yokum)
    (fırtık, 16.05.2005 23:47)
  10. zamanın amansız sarkacında bekleyişlerimin adını arıyorum
    yavaş yavaş öğreniyorum, yokluk ve acı nedir
    yavaş yavaş ....
    iyi ki varsın...
    düşün ki enkaz yığını bir kentim
    kimsenin yolunu bilmediği uğramadığı bir kent...
    ya da hücredeyim...
    ne çok isterdim kavgam için ölmeyi
    şimdi bir kentin ortasında çığlık çığlığayım
    ister duy ya da hiç duyma....
    iyi ki varsın, çünkü f tipi yalnızlığımsın
    senden yana çizdiğim yollarım çıkmaz sokak...
    iyi ki varsın, çünkü arayışları öğreniyorum,
    kendimi yitirip yitirip sende arıyorum, bulmak için değil...
    acıyı öğreniyorum...
    ve bu acı beni olgunlaştırıyor...
    (whisper, 16.02.2006 15:51)
  11. iyi ki varsın

iyiki varsın hayatımda
    varlığın bana güven veriyor
    neşemsin sen yaşantımda
    bir kez baksan yüzüm gülüyor

sen benim tek endişemsin
    ayrılğa dair bir şiirde
    sensiz asla yaşayamam
    varolamam bu yalan şehirde
    sen benim tek endişemsin
    ayrılığa dair bir şiirde
    sensiz asla yaşayamam
    nefes alamam bu yalan şehirde..

sen istersen canımı veririm
    vazgeçemem o güzel yüzünden
    sıcacık gülüşünle eririm
    ama akamam o güzel gözünden

sen benim tek endişemsin
    ayrılığa dair bir resimde
    seni seviyorum derken hep
    kalbim duyulur sesimde
    sen benim tek endişemsin
    ayrılığa dair bir resimde
    seni seviyorum derken hep
    aşkım duyulur sesimde

volkan yılmaz (bkz: 2kelime)
    (miaow, 27.03.2007 02:18)
  12. duymaya alışık olduğum söz. önceleri bende de tequila etkisi yapardı. gel gör ki zaman eleğini eledikçe öyle alakalı alakasız insanlardan duyar oldum ki, bu güzelim iki kelimenin içi boşaldı, söyleyen dudakların arasında küçücük kaldı.
    sonra anladım. hepimizin başına gelir; bazı zamnalarda birilerinin kahramanı olursunuz. berbat zamanlarında dönemsel problemlerinde, ne bileyim çok yalnızlık çektiklerinde filan, yanlarında bir tek siz olursunuz. işte böyle dönemleride duyarsınız bu iki sözcüğü.

iyidir hoştur, biraz sarhoş eder, hüzünlü hüzünlü gülümsetir de, her şey gibi bunun da bir sonu vardır. ve bu son genelde "iyi ki varsın"ın işaret ettiği zamansızlığın tersine, çok kısa sürede bulur sizi.

biraz zaman sonra "oğlum kıral adamsın vallaha"dan farkı kalmaz. bu nedenle kimin söylediğine çok dikkat edilmesi gerekir. her şeye rağmen bu sözcüklerin yarattığı hayal kırıklığı insanı büyütür, büyütür, büyütür...
    (bkz: gerçek bir hikayeden alıntılanmıştır)
    (derinlik delisi, 26.06.2007 00:11)
  13. çoğu zaman söyleyen ve söylenen kişi arasındaki duygu bağını arttıran ilaç söz.kesinlikle içi boş değildir.yaşanmışlıkları,acıları,sevinçleri barındırır içinde..seneler sonra söylense dahi - ki söyleyen evlenmek üzereyse- etkisi muhteşemdir.daha sonra yerin apayrı gelir..
    (sevmek bir eylemdir, 06.08.2007 12:56)
  14. düşünüyorum da hayatımda hiç kimse bana gerçek anlamda içten olarak "iyi ki varsın" demedi. belki de haklılardı. tamam var olmasına vardım ama bunun nesi iyiydi? kime yararım dokunmuştu şimdiye kadar? kime iyilik yapmıştım? kime dert ortağı oldum? kimin sorunlarını dinleyip, çözümler buldum? kimleri ders çalıştırdım?
    belki biraz bencillikten olsa gerek tanıdığım çoğu insana yapmıştım yukardakilerin çoğunu. ama bunları yaparken yine bencilliğimden hep karşılık bekledim. başları sıkıştığında "sen olmasan ne yapardım ben" değildi benim beklediğim, samimi olarak söylenen bir "iyi ki varsın"dı çoğu zaman. sadece kötü zamanlarında ya da işlerinin düştüğü zamanlarda akıllarına gelmek değildi benim beklediğim her an hatırlanabilmekti. bu yüzden hiç "iyi ki varsın" diyenim olmadı, ben hiç iyi ki var olamadım, olamam da bundan sonra.
    (istemem yan cebime koy, 21.08.2008 22:14)
  15. iyi ki varsın diyen var mı bana düşündüm şimdi. yok hakkaten. bana iyi ki varsın, diyen bu dünyada tek kul yok. vay anasını. ben bu sözcüğü son günlerde birkaç kişiye ne de çok kullanıyorum oysa.

iyi ki varsın. nasıl derler dile pelesenk olmuş bir söz, herkes söyler birbirine. iyi ki varsın, bak sen olmasan şöyle olurdu böyle olurdu. kimse demez ama iyi ki varsın, gerçekten sadece sen olduğun için. varlığın mutlu ediyor beni. iyi ki varsın, hep ol sen benle ol.

iyi ki varsın, olmasan ne yapardım bilmiyorum. belki senin için aynı anlamı ifade etmiyorum, olsun iyi ki varsın. uzun zamandan sonra ilk defa birine bu kadar içten söylüyorum. iyi ki varsın, sen olmasan yine doğardı güneş ama bu kadar parlamazdı, göz kırpmazdı bana.

iyi ki varsın, kimseye anlatamıyordum anlatmak istediklerimi. sen bir anda el koydun olaya ve benim çözmem gerekenleri benim için çözdün.iyi ki varsın,sadece işim düştüğü zaman değil, hep aklımdasın sen. hep kucak açtın bana, bu kadar kısacık zamanda insan güvenir mi. güvenmez, ben de güvenmem derdim. ama sen benim kendime şaşmama neden oldun. işte bu yüzden iyi ki varsın.

iyi ki varsın, beni benle tanıştırdığın için. bir anda hayatıma girip kardeş sevgisini doldurduğun ve bana karşılıksız iyilik yaptığın için. ağladığımda geçecek dediğin, uzaktan da olsa gözyaşlarımı sildiğin için, kısacası hayatla dalga geçmemi sağladığın için.

iyi ki varsın, bana benzer insanların da bu dünyada var olduğunu gösterdiğin için. sevdiklerine sadece bana değil, tüm sevdiklerine değer verdiğin için. iyi ki varsın, renklerin ötesinde belki kendinde olmayan renkleri bile bilmeden yaşamıma kattığın için. iyi ki varsın tüm alınganlıklarıma katlandığın, hiç beni susturmadığın için. ve iyi ki varsın tüm genellemeleri altüst ettiğin için.

seni seviyorum, iyi ki varsın. belki bir gün sen de benim için "iyi ki varsın " dersin*
    (kırmızıdenizyıldızı, 21.08.2008 23:05)
  16. en klişe söz bile samimi söylendiğinde (samimiyetine inanıyorsanız) güzel etki bırakır.
    ama "iyi ki varsın" da tıpkı "iyi ki doğdun, bundan da öte iyi ki katıldın hayatıma." vb. cümleler gibi sıkça kullanılıp samimiyetini yitirmiştir.
    bazen bunu hiç duymamış olmak en iyisidir.
    sahtesiyle yetinmekten hoşlananlar varsa o başka.
    (natalya casta, 21.08.2008 23:12)
  17. maalesef " içi boşaltılmış cümleler " kervanının yolcularından biri.
    (fular, 21.08.2008 23:21)
  18. (bkz: baba)
    (bkz: anne)
    (paternoster, 21.08.2008 23:30)
  19. doğum günü pastasının üzerine yazılabilecek en güzel cümle.

(bkz: ayy canım ya)
    (bkz: ayy ne dedi)
    (bkz: ayy ne tatlı şeysin sen)
    (abece, 21.08.2008 23:30)
  20. sevgili'den duymak biraz yavan kalıyor.klasik bir cümle sonuçta hemen hemen her insan sevgilisine söyler
    -aşkım iyi ki varsın
    +iyi allah razı olsun
    bana bunlarla gelme( by fatih terim)

ama bunu sevgiliniz değil de bir arkadaşınızdan duyunca insan bir garip oluyor.ilk duyduğumda garibe gitmiş ve bunu söyleyene "ibne misin olum " gibisinden bakmıştım(ondan sonra o kişiden bi daha bunu duymadım zaten)ama aradan kısa bir zaman geçtikren sonra sözün anlam ve önemini kavrayıp "eyvallah dostum sen de bana kardeşimden daha yakınsın" diye cevapladım.asıl önemi laçka olmayınca çıkan bir cümle gibi sanki...
    (menemene benzeyen picasso tablosu, 22.08.2008 04:25 ~ 04:29)
  21. iyi ki varsın,
    akçakıllı derede yüzen sırtı ala balık,
    insanoğlunun gonca gülü, ayparçası çocuk.

iyi ki varsın,
    taş duvara can veren sarmaşık,
    sazının bir teliyle bin derde derman olan aşık.

iyi ki varsın,
    havada göçmen kuş ormanda kurnaz tilki,
    dalda parlayan sığırcık,
    kurşun geçmez kör karanlığı yırtan ışık.

iyi ki varsın,
    başkalarının acıları için atılan sessiz çığlık,
    dökülen gözyaşı, alınteri, nasırlı el, kalpak, çarık.

iyi ki varsın,
    gül, karanfil, çulha, gelincik
    kestane, defne, koca meşe, kızılcık

iyi ki varsın,
    sevda, onur, merhamet, kahramanlık,
    kutupta ki fok yavrusuna gösterilen duyarlılık.

iyi ki varsın...
    iyi ki varsınız,

yoksa nasıl katlanırdık
    her sabah bizi
    lâbirentte peynir kapma yarışına koşan
    bu kitapsız dünyaya

iyi ki varsınız.
    hepinize selam olsun,
    sayenizde dayandık
    sayenizde yaşadık.
    (sonbahar rüzgarı, 25.08.2008 00:56)
  22. önce var olmak gerekiyor.dünyada duyulması en özel şey belki de."iyi ki varsın,seviyorum seni" iyi ki varsın ve hayatıma anlam katıyorsun" "iyi ki varsın sabah yüzünü görerek uyanmak harika"...önce var olmak gerek!sonra iyi ki!
    (jazzybasil, 25.08.2008 01:04)